in ,

Lirik Lagu Cinta Yang Sempurna – 6ixth Sense feat. Noe Letto

Cinta Yang Sempurna – 6ixth Sense feat. Noe (Letto)

Terbawa aku dalam rasa
Yang selama ini terlupa
Ooohhh Ooooh
Mungkinkah ini cinta…

Hatiku cuba
Tuk mencari
Kemana aku telah pergi
Ooohh  Oooh
Mungkin ini semua mimpi

*
Hanya ilusi
Cinta yang menipu
Keindahan yang semu
Semua hanya palsu
Keindahan semu
Semua hanya palsu

**
Bawa aku….
Kepada MU
Keindahan yang tak semu
Peluk aku
Jangan pernah
Kau biarkan
Ku terlupa pada Mu

Kasih tempat mengadu
Takkan ada cinta yang bisa sempurna
Selain kepadaMu
Kepada MU

*   Repeat 1
** Repeat 2

Lagu baru Cinta Yang Sempurna adalah kolaborasi suara antara dua vokalis dari band popular dua buah negara, Adi (6ixth Sense) dari Malaysia dengan menampilkan vokalis Noe (Letto). Khabarnya, lagu ini khas untuk menyambut bulan Ramadan di mana kalau kita perhatikan lirik ini adalah melahirkan rasa kecintaan pada Tuhan.

Sebelum itu, kepada korang tak faham maksud perkataan SEMU dalam lirik ini ianya membawa maksud samar-samar (orang putih kata, blur). Bait intro lagu ini mengisahkan tentang sikap manusia yang sentiasa leka dan tenggelam lupa dalam arus duniawi sehingga mereka lupa untuk merasakan kecintaan mereka kepada Tuhan.

Cinta pada duniawi, cinta pada manusia dan cinta pada kebendaan biasanya membawa kepada satu ilusi yang memerangkap jiwa manusia itu sendiri. Cinta yang berlebihan pada objek yang tidak kekal dalam dunia ini sebenarnya banyak menipu dan memesongkan manusia ke jalan yang tidak betul.

Lagu ini menggambarkan satu pengharapan untuk bertemu dengan satu rasa cinta yang abadi yang sempurna. Hanya Tuhan yang menjadi tempat mengadu, tempat menyandarkan satu pengharapan… tiada yang lain yang akan memberi ketenangan yang sejati.

Budiey tertarik dengan intro lagu ini yang menyerlahkan rasa dramatik dengan bunyian dari petikan gitar. Rentak lagu ini tidak menggambarkan bahawa lagu ini sebenarnya adalah lagu ketuhanan. Mungkin lagu ini sebenarnya tidak sesuai untuk dilagukan oleh grup nasyid dan memang dicipta khusus untuk Adi Sixth Sense,

Untuk mendengar lagu ini, sila ke MySpace 6ixth Sense.

 [tags]lirik lagu, lirik cinta yang sempurna, adi sixth sense, noe letto, nasyid, lagu raya, kumpulan rabbani, kompilasi lagu raya, muatturun, ringtone lagu raya, nada dering lagu raya, mms raya, novel raya, calleringtone raya[/tags]

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. first time dgr dah tau sape yg nyanyi lagu ni,neo tp terkejut bila ada adi coloberasi yg bgus lagu yg best sgt2 best giler

  2. lagu ni semue bes bes bes gileerrrr…..tapi ade lagu tema impian laili tk…?
    hmmm … drama kanak kanak tu .. IMPIAN LAILI .. i really wan that .. TaNx -U-

  3. haha..ma besh fwen ske gyler ngan lagu niyh!!
    ary2 memekak kat skowl nyanyi lagu niyh..
    haha.. tp..mmg btol..agu niyh mmg besh!!
    wa tabik spring kat 6ixth sense!!
    gogogogo 6ixth sense!!
    we all lup you!!

  4. syok la lagu ni……..membawa makna yang sendi kepada ku……….ALLAH hanya engkau yang ku sayangi,tempat ku mengandu,,tempat ku berlindung dan tempat aku meminta pertolongan………ALHAMDULLILAH

  5. saya peminat 6ixth sense,saya suka lagu dia.member saya minat gila kat diorang ni.tiap2 ary dengar lagu ni dia kata 6ixth sense nyanyi sedap lebih2 lagi suara vokalis dia tu si adi.saya tabik 6ixth sense,saya doakan good luck untuk korang semua and last we all love you so much

  6. lagu ney best gler…dgar suare sixth sense…mnyejukkan hati…hahaha…suare sixth sense yang sengau2 manja 2 best…suare noe plak suare lelaki sejati…wakakakakaka…..

  7. best glew r lgu niew…..
    mmg sesuai korng brsatu…
    len kli wt la agy k….
    mmmuuuuuaaaxxxxx!!!!
    cyg korng due….
    huhuhuhuhu….

  8. best gler10 lagu ni.. sye mmg ske dngr banyk2 kali.. bagi se, lagu ni mmg mantap la.. sye akan sentiasa menyokong adi dan semua ahi kumpulan 6ixth sense.. semoga 6ixth sense kekal di hadapan..

  9. Adi(6thsense) n Noe(Letto) mmpunyai vokal yg veeery bagus…
    laen kali bwat lagu lagi best……………………………..
    korang msti TERUSKAN PERJUANGAN!!!!!

    HA!!!HA!!!HA!!!

  10. lagu yg sempurna,lirik lagu yg sempurna,vokal yg sempurna….lg apa eek???
    CINTA YG SEMPURNA!!!
    He!!!He!!!He!!!

  11. lagu nie memang bestz sangat…lagu nie mebawa maksud yang sangat mendalam untuk saya…saya rasa hepi sangat dengar lagu ini……….kumpulan 6ixth sens sangat sesuai gabung dengan letto..i like your song.i love you..

  12. wahhh…bes gle tahap gaban lorh lgu ni…feel baek punyerrr~~~~ letto+6ixth sense mmg bes!!!chaiyok kt korg…

  13. askum semua……bowinklah takde kekawan….leh tk kawn ngan sesape yang msh single kat sini…….

  14. wat sesasesape yang mengenali diri ini saye nak ucap salam perkenalan…..wat adik angkat yang tersayang….waqina…..epie….t-nah…syaera….kakak angkatku yg tersayang….k.yana n k.tin….d smk paya keladi pulau pinag n wat amin dahlan yang pling hensem….saye hrp u all semua bace msej nie ok…………………..:)……….

  15. askum semua……. lirik lagu cinta yg sempurna nie saye nk tujukan khas wt amin dahlan 4 sains smk paya keladi…….wt aida adk dia juga………….

  16. amin…….saye nk awk tau yg saye mnnti awk……….awk ensemlh mase pergi lawatan ke terengganu n kelantan aritu………

  17. askum semua…………harap2 u all semua c-hat………….wt semua form 3 kat smkpk harap2 u all semua dapat result pmr yang gempak nanti…………k bye wassalam…………………..

  18. huhu…
    dok puji lebih2 kat penaynyi xleh gak…
    jgn lupa puji kat sape tulis lirik ngn wat lagu tuh…
    juz tahniah pd dua2 mamat ni yg nyanyi ngn masyuk~~~

  19. huh , best gila lagu nie .hishhh…. mula-mula aku ingat hanya membawa ketenangan tapi sampai membawa ke dalam hati.best gila .aku takkan lupakan lagu ini .i love it very much.!…………

  20. best ar lgu nie… trase siot…. apa pun lgu nie khas wat bf aq yg skolah kat sdbl batu pahat… adi ngan noe ensem ar… aq ske lgu kump 6ixth sense ngan letto. lgu diaorg best2 ar… ingt cinta pd duniawi… smoga brjaya kump 6ixth sense n letto….

  21. fuyooo3…….
    mmg ngetop abes r lgu…
    cute je an core adi tu…hehe…
    neo pun not bad jgk…..
    ha! ade nur kt ats tu ckp nk lgu ost IMPIAN LAILI..
    sy pun nk jgk..
    wa fllow abes cite tu beb!!
    carik an k…

  22. akue suka sangat lagu nie…
    tenang jer……
    1st time dengar dah terpikat..
    akue pn terpokat gak kat adie..

  23. Abg Adi…………………….

    We lUv U sO mUCh!!!!!!!!!!!!!

    LgU taNpA 2 ssuai ngan kteowg taw…

    wawawa!!!!!!

  24. manG Bez gLer lgu niEy..!!!!
    lgu niEy lgu pabERet sye………….sye Mang MNat Ngn KumPLn 6ixTh SeNse..
    i l0v3 6ixTH seNse..

  25. lagu ni memang best………best sangat…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    mula-mula saya tak tahu lagu ni lagu apa lepastu kawan saya yang cerita…
    dia selalu nyanyi lagu ni….waktu tu saya pun tak kenal 6ixth sense…….
    saya tahu 6ixth sense dari lagu tanpa…….
    saya pergi youtube dan lihat videonya….fuh…..tak tahu nak cakap macam mana….
    bestlah…gerenti punya….saya hampir setiap hari nak buka laptop sebab na k tengok lagu tu………saya dengar banyak kali sampai puas…….
    lagu ni pun tak kurang hebatnya…
    saya dengar dekat radio hot fm pastu terdengar lagu ni….
    saya sokong 100000000000%……kawan- kawan saya nak ajak korang dengar lagu ni.sekali dengar pasti nak lagi…..:)

  26. lagu ni memang best…. tapi kalau dibandingkan dgn TANPA ,TANPA yang menang…….lagu ni memang best…….
    CHAIYOKKKKKK,6IXTH SENSE!!!!!!!!saya sokong awak………….no matter what happen!!!!!!!!

  27. AKU MINAT GILER LAGU NI.DALAM HP AKU ADA,SEBAGAI CALLERRINGTONE NGAN RINGTONE.KT MP3 PULAK SATU-SATUNYA LAGU YANG ADA….WA TABIK GILA SAMA NOE LETTO N SIXTHSENSE.TERUSKAN PERJUANAGAN.I LOVE U !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  28. lagu neyh tnda aku ngan awek aku .. perghhh ! mmg best kalu dlyan time hepy .. walaupape pn,aku salute lagu neyh !

  29. blahlar korang… jambu batu…jambu kt umah aku lagi sdp…dr sora korang yang sumbing….kambing dengar pun muntah…

  30. sy akn sentiasa sokong lagu nie cause lagu nie mmbuatkn pakwe sy berubah drpd gengster kpd org yg baik…sy jugak amat suke lagu ni…..smoga lagu ini akn mmbuat org sedar…..

  31. malu jugak pd awalnye sy ingat lagu ni lagu cinta….tapi lagu ni ingin mengingat kan kaum muslim agar tidak lupe pd tuhan

  32. best giler,lagu ne….saya minat giler ngan kumpulan 6ixth sense ne…..
    dah la ahli dorang hensem3 belaka,suara pun sedap di dengar….sentiasa sokong kumpulan ne yerz

  33. em btol3… sdp lgu nie.. tp lw lgu yang smprnaknku.. lg bez..
    mang bez glew r……………………………..

  34. sy suka sgt dgn lagu2 6 sense nie,tapi satu jer,kadang2 sy x faham apa yg adi 6 sense nyanyikan. takpelah sy akan trus skg kumpulan 6 sense.ok byeeeeeeeeeee…….

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Zathura : A Space Advanture, Tristan And Isolde & Chasing Papi

Gambar Ashraf Muslim dan Sherry Ibrahim di Anugerah Skrin