in ,

Lirik Lagu Cinta Yang Sempurna – 6ixth Sense feat. Noe Letto

Cinta Yang Sempurna – 6ixth Sense feat. Noe (Letto)

Terbawa aku dalam rasa
Yang selama ini terlupa
Ooohhh Ooooh
Mungkinkah ini cinta…

Hatiku cuba
Tuk mencari
Kemana aku telah pergi
Ooohh  Oooh
Mungkin ini semua mimpi

*
Hanya ilusi
Cinta yang menipu
Keindahan yang semu
Semua hanya palsu
Keindahan semu
Semua hanya palsu

**
Bawa aku….
Kepada MU
Keindahan yang tak semu
Peluk aku
Jangan pernah
Kau biarkan
Ku terlupa pada Mu

Kasih tempat mengadu
Takkan ada cinta yang bisa sempurna
Selain kepadaMu
Kepada MU

*   Repeat 1
** Repeat 2

Lagu baru Cinta Yang Sempurna adalah kolaborasi suara antara dua vokalis dari band popular dua buah negara, Adi (6ixth Sense) dari Malaysia dengan menampilkan vokalis Noe (Letto). Khabarnya, lagu ini khas untuk menyambut bulan Ramadan di mana kalau kita perhatikan lirik ini adalah melahirkan rasa kecintaan pada Tuhan.

Sebelum itu, kepada korang tak faham maksud perkataan SEMU dalam lirik ini ianya membawa maksud samar-samar (orang putih kata, blur). Bait intro lagu ini mengisahkan tentang sikap manusia yang sentiasa leka dan tenggelam lupa dalam arus duniawi sehingga mereka lupa untuk merasakan kecintaan mereka kepada Tuhan.

Cinta pada duniawi, cinta pada manusia dan cinta pada kebendaan biasanya membawa kepada satu ilusi yang memerangkap jiwa manusia itu sendiri. Cinta yang berlebihan pada objek yang tidak kekal dalam dunia ini sebenarnya banyak menipu dan memesongkan manusia ke jalan yang tidak betul.

Lagu ini menggambarkan satu pengharapan untuk bertemu dengan satu rasa cinta yang abadi yang sempurna. Hanya Tuhan yang menjadi tempat mengadu, tempat menyandarkan satu pengharapan… tiada yang lain yang akan memberi ketenangan yang sejati.

Budiey tertarik dengan intro lagu ini yang menyerlahkan rasa dramatik dengan bunyian dari petikan gitar. Rentak lagu ini tidak menggambarkan bahawa lagu ini sebenarnya adalah lagu ketuhanan. Mungkin lagu ini sebenarnya tidak sesuai untuk dilagukan oleh grup nasyid dan memang dicipta khusus untuk Adi Sixth Sense,

Untuk mendengar lagu ini, sila ke MySpace 6ixth Sense.

 [tags]lirik lagu, lirik cinta yang sempurna, adi sixth sense, noe letto, nasyid, lagu raya, kumpulan rabbani, kompilasi lagu raya, muatturun, ringtone lagu raya, nada dering lagu raya, mms raya, novel raya, calleringtone raya[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Zathura : A Space Advanture, Tristan And Isolde & Chasing Papi

Gambar Ashraf Muslim dan Sherry Ibrahim di Anugerah Skrin