in , ,

Levi’s® Malaysia Bekerjasama dengan Yuna Lancar Levi’s® Music Project 2021

Levi’s® Malaysia melancarkan inisiatif pendidikan muzik global, yang diterajui dengan jalinan kolaborasi bersama dengan Yuna melalui laman Discord demi mendokong aspirasi seni komuniti seni muzik tanah air.

Menjelang ambang penghujung tahun 2021, Levi’s® Malaysia teruja untuk sekali lagi mengumumkan (serta merombak) projek Levi’s® Music Project Malaysia. Berpaksikan pada pelancaran awal inisiatif komuniti pada tahun 2020 yang lalu, Levi’s® Music Project berusaha untuk memperjuang serta memupuk aspirasi dan semangat dalam kalangan penggiat komuniti muzik tempatan di peringkat akar umbi.

Selaras dengan etos hala tuju Levi’s yang bertujuan untuk memberi semula kepada komuniti dan memupuk semangat berkomuniti, Projek Muzik Levis akan memasuki lembaran baharu dengan semangat yang lebih jitu dengan menawarkan program baharu yang lebih menarik bersama dengan ikon muzik tempatan dan budaya tempatan, Yuna

Mengharungi liku-liku tahun 2020/2021 yang saban kalinya dipenuhi dengan perintah kawalan pergerakan (PKP) yang kini perlahan-lahan memberi ruang kepada penggiat aktiviti seni kreatif untuk meneruskan kelangsungan; komuniti tempatan kita ternyata tampak lebih gembira— dengan hala tuju dan peluang yang diperuntukkan dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Tahun kedua Levi’s® Music Project edisi Malaysia secara langsung menyuarakan sentimen ini, dengan mengangkat #SupportMusic untuk terus kekal sebagai teras kempen. 

Levi’s® Malaysia Bekerjasama dengan Yuna Lancar Levi’s® Music Project 2021

Memperkenalkan rangka kerja serta pendekatan yang lebih segar untuk tahun yang kedua, Levi’s® Music Project 2021 diperkenalkan untuk mendahului dan secara tidak langsung merangka fokus inisiatif muzik untuk memperjuangkan, memberi semula dan juga memupuk berkomuniti dalam kalangan penggiat seni muzik tempatan — bersesuaian dengan dunia digital, yang kini semakin mengambil alih aspek sosial dinihari. 

Levi’s® bakal memperkenalkan server Levi’s® Music Project Discord global, yang pertama seumpamanya. Program yang diterajui oleh para artis ini bakal berfungsi sebagai hab utama kempen – dan akan menjadi satu-satunya cara komunikasi dan penyampaian kandungan. Kandungan yang lebih menyeluruh kemudiannya bakal disiarkan di saluran YouTube Levi’s® bagi menyediakan akses dan peluang selanjutnya, selepas tempoh kempen. 

Kempen yang diterajui Yuna sebagai artis dan juga mentor program ini juga bakal menawarkan peserta dan penggiat komuniti pandangan langsung ke dalam proses kreatif dan dunia Yuna, yang bakal disusuli dengan persembahan maya secara langsung yang eksklusif. Sorotan penglibatan Yuna, kemuncak program ini bakal disusuli dengan “Cabaran Remix” di mana Yuna akan menganjurkan panggilan terbuka untuk pemuzik yang bercita-cita untuk mengadun semula salah satu lagunya bago membuka peluang peserta untuk turut serta dalam sebahagian daripada sesi bengkel secara langsung peribadi dengan pakar industri serta Yuna sendiri – semuanya bakal berlangsung secara eksklusif di server Levi’s® Music Project Discord global. 

Sejak penubuhannya pada tahun 2015, Discord telah meningkat naik menjadi salah satu platform utama untuk pengguna internet berkumpul, bekerjasama dan berkomunikasi di atas talian. Levi’s® memandang tinggi aspirasi inovasi tersebut yang seterusnya menjadi pendorong utama untuk menjalinkan usaha sama bersama Discord dengan matlamat untuk menyediakan akses pendidikan dan kolaborasi muzik melalui jalinan Projek Muzik Levi’s®. 

Kandungan Levi’s® Music Project x Yuna akan dilancarkan pada 24 November dan pelancaran program LMP bakal bermula pada awal tahun 2022 di server Levi’s® Music Project Discord dan saluran YouTube Levi’s®. Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan jadual keluaran global penuh, sila rujuk lampiran di bawah. 

Sertai server Levi’s® Music Project Discord DI SINI. Tonton video Levi’s® Music Project Global Sizzle DI SINI. 

Ikuti Levi’s® Music Project di: Facebook | Instagram | YouTube #SupportMusic #LiveInLevis 

Mengenai Projek Muzik Levi’s® di Discord 

Levi’s® sedang melancarkan server Discord pertamanya untuk mengembangkan Levi’s® Music Project menjadi sebuah komuniti pendidikan muzik dalam talian global yang dicipta oleh artis untuk artis. Barisan 15 artis dari seluruh dunia, termasuk Khalid, Yuna, Mabel dan ramai lagi – sedang membantu melancarkan komuniti pendidikan muzik yang bakal diterajui oleh artis Levi’s® melalui Discord dan YouTube dengan program kandungan inspirasi, penghasilan muzik, juga bengkel-bengkel khas yang bertemakan seni kreatif. Levi’s® Music Project on Discord menyokong penghasilan muzik dan pembelajaran dari mana sahaja anda berada bersama rakan usaha sama dari seluruh dunia secara interaktif. Sila lihat di bawah untuk jadual keluaran global Levi’s® Music Project. 

Jadual Keluaran Global Levi’s® Music Project 

 • Reality Club, Indonesia – 5 Oktober
 • Riles, Perancis – 22 Oktober
 • Khalid, A.S. – 3 November
 • Monetoochka, Rusia – 15 November
 • Yuna, Malaysia – 24 November
 • Yung Raja, Singapura – 25 November
 • Mabel, U.K. – 3 Disember
 • Cream Soda, Rusia – 6 Disember
 • Ritviz, India – 9 Disember
 • Kaayan, India – 15 Disember
 • Rigoberta Bandini, Sepanyol – 14 Januari
 • Reese Lansangan, Filipina – 15 Januari
 • Obladaet, Rusia – 17 Januari

Mengenai Levi’s® Malaysia 

Jenama Levi’s® melambangkan gaya klasik Amerika yang tampak bersahaja dan santai. Mula dihasilkan pada tahun 1873 oleh syarikat Levi Strauss & Co., seluar jeans Levi’s® telah menjadi salah satu pakaian yang paling dikenali di dunia—menangkap imaginasi dan kesetiaan orang ramai segenap generasi. Hari ini, portfolio jenama Levi’s® terus berkembang pesat melalui semangat perintis dan inovatif yang tiada henti dan sememangnya tiada tandingan di dalam industri pakaian. Rangkaian pakaian jeans dan aksesori terkemuka Levi’s tersedia di lebih 110 negara, membolehkan individu di seluruh dunia mengekspresikan gaya peribadi mereka tidak mengira di mana mereka berada. Untuk maklumat lanjut tentang jenama Levi’s®, produk dan kedai rasmi, sila layari levi.com.my 

Mengenai Discord 

Ditubuhkan pada 2015, Discord merupakan perkhidmatan komunikasi suara, video dan teks dengan misi untuk mencipta ruang untuk pengguna berinteraksi. Dengan lebih 150 juta pengguna aktif bulanan, Discord membantu rakan dan komuniti dari semua saiz berkumpul untuk melepak dan meneroka minat mereka — daripada artis dan aktivis, kepada kumpulan belajar, peminat sneakers, petani moden, usahawan dan ramai lagi. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Seronok Tengok Haqiem Rusli Nikah, Sufian Suhaimi Bila-Bila Masa Dah Sedia

Amir Masdi Sunyi, ‘Down’ Ketika PKP?