in , ,

LEGOLAND® Malaysia Resort Meraikan Persahabatan di LEGO® Friends Party

Pertunjukan dan aktiviti di taman yang luar biasa direka untuk membantu tetamu mengekspresikan keperibadian dan kepelbagaian dalam dunia moden

Dari 22 Februari hingga 9 April, generasi baharu LEGO® Friends mengadakan pesta di LEGOLAND® Malaysia Resort. Watak dan aktiviti LEGO Friends generasi akan datang ini direka untuk meraikan pelbagai persahabatan di dunia moden.

LEGO Friends Photo Booth At LEGOLAND Malaysia

“Kanak-kanak hari ini menghadapi pelbagai cabaran, keghairahan, halangan dan perbezaan moden semasa cuba memahami dunia di sekeliling mereka dan mewujudkan persahabatan baharu yang kekal. Dengan pengenalan Rakan LEGO di LEGOLAND Malaysia Resort, kami berharap dapat memberikan ibu bapa dan anak-anak lebih banyak alat untuk mengemudi persahabatan dan emosi mereka semasa mereka berkembang dan belajar tentang dunia di sekeliling mereka,” kata CS Lim, Pengarah Bahagian di LEGOLAND Malaysia Resort.

Liann_s Fun With Art Booth at LEGOLAND Malaysia

“Kami tahu bahawa persahabatan tidak selalu mudah, terutamanya dengan tahun persekolahan yang akan datang. Kami ingin membantu kanak-kanak menjadi kawan yang lebih baik kepada diri mereka sendiri dan orang lain. Di Pesta Rakan LEGO, kami telah memilih aktiviti yang akan menggalakkan perkembangan emosi dan sosial melalui permainan untuk membantu mereka lebih memahami keperibadian dan kepelbagaian mereka,” tambah CS.

LEGO Friends Party

Mengenali Generasi Baru Rakan LEGO

Semasa Pesta Rakan LEGO, tetamu boleh berkenalan dengan setiap satu daripada lapan watak baharu melalui aktiviti berdasarkan minat dan minat mereka yang pelbagai seperti:

  • Membina haiwan LEGO comel mereka sendiri dengan aktiviti Bina-An-Haiwan Musim Luruh. Tetamu juga boleh mempelajari cara mereka boleh memainkan peranan dalam menyelamatkan planet ini dengan aktiviti Autumn’s Save the Planet.
  • Ketua muzik harus berkumpul di Paisley’s Booth untuk menguji kemahiran irama mereka dengan memainkan lagu yang menarik semasa aktiviti Play-A-Tune!
  • Cabaran Membina Kelajuan Nova akan menguji kemahiran membina anda apabila Nova mencari pembina terpantas di resort.
  • Tetamu yang mengekspresikan diri mereka dengan terbaik melalui seni boleh mempamerkan keperibadian mereka melalui seni di gerai Liann’s Fun with Art.
  • Fashionista mendapat peluang terbaik untuk berdandan dan menampilkan aksi terbaik mereka di Olly’s Photo Studio.
  • Menyertai Chef Leo dalam membuat pizza LEGO® yang lazat di Kelas Membuat Pizza Leo!
  • Ulat buku dan pencinta filem seharusnya tidak ketinggalan mengambil gambar dengan buku gergasi Aliya dan menonton rancangan LEGO Friends baharu di Aliya’s Movie Projection!
  • Pertunjukan dalam taman serba baharu yang menampilkan Rakan LEGO generasi baharu seperti Pertunjukan Aksi BMX Zac, Pesta Groovy Zac, Kilas Balik Retro Paisley, Gaya Bebas Bola Sepak Leo, Tarian Sekolah Aliya dan banyak lagi!
Autumn_s Save The Planet Booth at LEGOLAND Malaysia

Nantikan Lebih Banyak Rakan LEGO di LEGOLAND® Hotel

Peminat juga boleh berharap untuk merasai bilik bertemakan LEGO Friends yang serba baharu di LEGOLAND Hotel yang akan dilancarkan pada April 2023. Bilik bertema serba baharu yang telah diubah suai itu akan menyertai barisan menarik semasa PIRATE, KINGDOM, ADVENTURE dan LEGO NINJAGO ® bilik bertema.

Liann_s Fun With Art Booth at LEGOLAND Malaysia (2)

Untuk maklumat lanjut mengenai LEGO Friends Party, layari laman web rasmi di https://www.legoland.com.my/explore/shows-entertainment/lego-friends-party atau halaman media sosial LEGOLAND di Facebook dan Instagram.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

LEE CHONG WEI

Patung Lilin Lee Chong Wei Bakal Berlepas Ke Madame Tussauds Hong Kong

Samsung Galaxy S23 Series

Samsung Galaxy Space Kini Dibuka Untuk Anda! Let’s Play, Cuba & Enjoy!