in , ,

LEGOLAND® Malaysia Perkenal Atap Peneduh Baharu di MINILAND

Para tetamu kini boleh mengatasi panas dan hujan untuk meneroka dunia unik LEGO® dengan selesa

LEGOLAND® Malaysia Resort telah melancarkan struktur berlorek setinggi 5 tingkat yang meliputi seluruh kawasan MINILAND.

Struktur berlorek adalah penambahbaikan terbaru dan paling hebat LEGOLAND Malaysia Resort yang menjanjikan tetamu cara yang lebih menyegarkan untuk menikmati struktur LEGO® bersaiz sebenar yang ditempatkan di MINILAND.

Aerial Shot of LEGOLAND Malaysia Shaded Structure

“Dengan rona baharu yang meliputi kawasan MINILAND, tetamu boleh berendam dalam suasana dan benar-benar mengalami struktur LEGO bersaiz sebenar kami di mercu tanda ikonik Asia dengan selesa.
Kami telah merancang dan membina struktur berlorek ini sejak sekian lama dan amat menggembirakan apabila akhirnya melihat tetamu kami dapat menikmatinya,”

– CS Lim, Pengarah Bahagian di LEGOLAND Malaysia Resort.
Wide angle shot of Shaded Miniland 2

Disokong oleh sejumlah 405,718 kg keluli, struktur teduhan berdiri pada 18 meter dan meliputi kawasan mengagumkan seluas 8,663 m 2, saiz 106 gelanggang badminton. Keempat-empat struktur berlorek mengambil masa kira-kira 9 bulan untuk dibina dan mewakili salah satu penambahbaikan terbesar dan terbaharu LEGOLAND Malaysia Resort pada tahun 2023.

Isi Kandungan:

Pengalaman MINILAND yang Lebih Sejuk

Di MINILAND, tetamu boleh mempelajari dan meneroka budaya Asia semuanya di satu tempat. Sebuah karya agung yang dibina dengan lebih 30 juta bata LEGO®, MINILAND memaparkan mercu tanda ikonik dari 17 negara Asia, seperti Menara Berkembar Petronas Kuala Lumpur, Taman Merlion Singapura, Taj Mahal India, Tanah Lot Indonesia serta Johor Pride Malaysia sendiri, Istana Bukit Tenang.

Kebanyakan tarikan ikonik ini termasuk kesan animasi dengan satu sentuhan butang untuk menyelami tetamu sepenuhnya dalam nostalgia sejarah mercu tanda ini.

Pengalaman interaktif ini membantu tetamu dari semua peringkat umur “mengembara ke seluruh dunia” dan meneroka budaya dan sejarah yang berbeza dalam suasana yang lebih dekat dan menyeronokkan – semuanya tanpa mengeluarkan peluh.

Wide angle shot of Shaded Miniland 1

Sesuatu yang Baru pada Setiap Lawatan

Tetamu yang telah melawat LEGOLAND® Malaysia baru-baru ini mungkin menyedari pembinaan sedang berlaku di MINILAND. Sesuatu yang menakjubkan sedang dibuat – atau patutkah kita katakan membina?

LEGOLAND Malaysia meneruskan janjinya untuk memberi tetamu pengalaman baharu dengan setiap lawatan.

Para tetamu boleh menantikan pengumuman baharu yang menarik dalam beberapa bulan akan datang di MINILAND di samping tema baharu di Bilik Hotel LEGOLAND dan Filem LEGO 4D baharu yang mendebarkan.

Aerial Shot of Shaded Structure 4

Untuk menikmati LEGOLAND Malaysia Resort sepenuhnya, tetamu memerlukan lebih daripada satu hujung minggu.

Oleh itu, tetamu Malaysia harus memanfaatkan peningkatan Pas Tahunan automatik yang tersedia dengan pembelian tiket triple park day pada harga penuh.

Pemegang pas tahunan mempunyai akses tanpa had ke LEGOLAND Malaysia selama satu tahun dan pelbagai faedah serta diskaun sepanjang tempoh sah.

Dapatkan pas tahunan anda dan nantikan pengumuman baharu daripada LEGOLAND Malaysia Resort di laman web rasmi https://www.legoland.com.my atau Facebook dan Instagram.

Aerial Shot of Shaded Structure 5

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

“Minum Susu Pun Salah, Lainlah Kalau Minum Arak!” – Baby Shima

Ambil Kursus Kahwin di Usia 35 Tahun, Watie Akur Jadi Peserta Paling Tua