in

Lafaz Cerai Pelik Mazidul Akmal Sidik

Pelik dan sangat pelik. Dek kerana ayat statement, “Kalau Mama datang, I ceraikan you!” menjadi punca hos program 360 di TV3, Mazidul Akmal Sidik diheret masuk mahkamah pada 20 Oktober 2008 lalu.

Personaliti TV yang berbadan gempal itu dikatakan melafazkan ungkapan itu di hadapan isterinya, Khairun Fazlin Kamaruddin (38 tahun) di rumahnya di Kota Damansara.

Sedih la jugak sebab ungkapan yang mengakibatkan perceraian ini dilafazkan pada 13 Oktober ketika sambutan Aldilfitri. Ini menyebabkan isterinya mengambil keputusan untuk mengesahkan perceraian di Mahkamah Rendah Syariah. Ia mengemukakan permohonan mengikut Seksyen 57 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Negeri Selangor 2003.

Pasangan ini berkahwin pada 21 Mei 1997. Hasil Perkongsian mereka telah dikurniakan dua orang cahaya mata, Muhammad Aflif faid (10 tahun) dan Muhammad Azard (7 tahun).

Mahkamah telah menetapkan 26 November ini bagi mengesahkan kes lafaz cerai berkenaan.

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. ya la……..trpernjat saya bila baca artikel ini……cam tak betul gitu….tk sngka pun ya dia boleh buat gitu…….tiap pagi tak prna miss tngok dia d MHI…..apa masalahnya ya???? dari ku d kota singa

  2. Mgkin ni balasan Allah pd Mazidul…slalu dlm 999 n 360..dia sibuk2 soal org lebih dr polis…smpai dlm kain org pun dia sbk2..la ni dpt la..cerita hang plak org nk sibuk2….lu kene beb…..

  3. Kalau personaliti tv yg bercerai,msti personaliti dr TV3…knape ek??? cam satu badi plak..pas sorang..sorang yg bercerai…pas ni giliran sape la plak ye….?????Hnyb..bila diri dh fofular..maka terjadi la cerai berai ni..yg jd mgsa ank2…nsb baik ank2 dah besau…ntah le..mmg dunia dh akhir zaman…cuma manusia belum sedar lg…

  4. Harini 1 aribulan 1 09..ako tgk MHi….ako tnpk muka si celaka iaitu mazidul akmal sidek….semak kpala tgk muka dia tueh….gla glamour r…dhla gemok!!!!itam!!!!botak!!!!!kapak kpala bru tau…..happy new year!!!

  5. happy new year tuk BUDIEY,kekawan UC,HNYB,TABUAN N SEMUA KOMENTATOR..whatever pow..tak sangka mazidoll tu da bercerai..mcm tak percaya jerrrr..ape nak jd tak tahu laa..

  6. Rose >>> U kata u budak BR…? Rakyat Sultan Bolkiah is it ?

    Yg lain gi turun kan lampu lap lip agaknyer pasal smalam
    sambut New Year besar2an.. hehehe!

  7. saya rasa x baik ler org yg kutuk mazidul 2. mungkin ada yg x berapa kite faham tentang dia. saya tengok die ok jer. kalau dia jahat tentu psl kes dia dulu 2 isteri dia dah kena cerai.

  8. mazidul nih biar btoi….tgk cm bagus..ih2…xsgka…jdi musim plak artis ni bercerai2..mcm main2 ja bg diaorg…cm main2 cm bebudak main masak2..hukhuuu

  9. apa la korang ni..jaga lidah jaga hati jaga emosi dan jaga diri dan iman ..saya bukan menyebelah mazidul tapi kita sebagai umat islam peliharalah diri agar kita tidak membuat dosa free terhadap sesiapa sahaja hamba Allah di muka bumi ini maknanya setiap apa yang kawan kawan kita perkatakan itu saudara mazidul perolehi pahala free daripada kawan kawan semua sebaliknya kita pula yang mendapat dosa free..haaaa..jangan marah ya kawan kawan semua.

  10. salam semua,

    saya bukan nak menghasut. anda boleh pergi ke blog si mazidol gemok ni, baca dia fitnah adik saya seorang kakitangan hospital sg buloh. adik saya telah membuat laporan polis dan bersumpah dengan nama Allah beliau telah difitnah bulat bulat oleh si gemok ni.malahan mengajak adik saya bergaduh di luar hospital.

    saya akan membawa perkara itu ke mahkamah.dan saya adalah abang kepada FZ dalam fitnah itu.

    saudara yang mengetahui track record si gemok ni dalam cerita cerita panas tentang bagaimana dia ditangkap dan sebagainya.

    saya akan membuat kajian lebih lanjut tentang salahlaku si gemok pada masa lepas melalui ‘orang dalam’. insyaAllah akan saya bongkarkan.

    satu informasi untuk semua, si gemok memang ditangkap positif urinenya dalam serbuan lalu, namun dilepaskan atas campurtangan orang tertentu.

    itu hanyalah 5% dari info lifestyle si gemok.

    nilaikanlah sendiri.

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Jawaban Trivia: Jam Tangan Personaliti TV Ally Iskandar

Radio Hot FM Radio Nombor Satu di Malaysia