in ,

KRU & Zizan Razak Bergabung Demi ADIWIRA Cicakman 3

Adiwira dikenali dengan sifat keberanian dan kebolehan yang tidak terdapat pada manusia biasa. Cicakman merupakan adiwira yang tidak asing bagi penggemar filem tempatan. Setelah 7 tahun selepas Cicakman 2 – Planet Hitam diterbitkan pada tahun 2008, kini KRU Studios kembali menggegarkan industri perfileman tempatan dengan menerbitkan “Cicakman 3” lakonan Zizan Razak, Lisa Surihani dan Fizz Fairuz yang akan berada di pawagam pada 12 Mac 2015.

KRU dan Zizan Razak

“Adiwira” merupakan lagu tema bagi filem Cicakman 3 yang menggabungkan dua ikon popular tanah air iaitu Kumpulan KRU dan Zizan Razak, ZizanKRU. Lagu ciptaan Edry Abdul Halim yang bergenre hip-hop ini turut mendapat sentuhan daripada pelawak nombor satu negara iaitu Zizan yang turut sama dalam penulisan lirik. Kolaborasi ini merupakan permintaan peribadi oleh Zizan sendiri untuk bekerjasama bersama KRU dalam penghasilan lagu tersebut. Ternyata kolaborasi vokal dua ikon terkenal tanah air ini dapat dan berjaya menghasilkan sebuah gabungan sempurna melalui ciptaan lagu yang diberi garapan segar dan disesuaikan dengan selera muzik generasi terkini.

“Adiwira merupakan kolaborasi unik kerana menggabungkan pendekatan muzik hip hop Zizan dengan elemen pop/rnb identiti KRU. Peluang bekerjasama dengan karektor dinamik seperti Zizan membuktikan beliau seorang penghibur serba boleh, meyakinkan kami bahawa projek lagu tema Cicakman 3 ini bakal mendapat perhatian peminat. Kami juga berharap konsep berelemen hip hop sebegini dapat melepaskan rindu peminat KRU yang sudah sinonim dengan muzik rancak dan bertenaga dari awal pembabitan kami dahulu,” ujar Ketua Pegawai Kreatif KRU Music, Edry Abdul Halim.

“Adiwira” diedarkan serentak secara online di iTunes, Spotify, Deezer dan Kkbox pada 28 November 2014. MTV “Adiwira” diterbitkan secara rasmi melalui rangkaian KRU Music iaitu di laman sesawang Youtube pada tarikh yang sama. Tentu para peminat tidak sabar untuk menyaksikan kedua-dua ikon gergasi tanah air ini beraksi bersama sebagai satu kumpulan.

LIRIK ADIWIRA

Penyanyi: Zizan Razak, KRU
Lagu: Edry Abdul Halim
Lirik: Edry Abdul Halim, Khalif
(DD Music)

Saat ini… ketika ini
Aku bertempur kelahi untuk berdiri
Beban dan luka tidak tergalas
Akan terpadam hilang di dalam sepi
Usah gusar usah kau ragu
Perjuanganku kan membela nasibmu
Andai kau jatuh juga tersungkur
Bukan bermaksud dirimu perlu berundur

Yeah… aku Adiwira
Yeah… sebut saja nama
Yeah… semangat membara
Yeah… khabarkan semua

Tiada mustahil jika ingin digapai
Walaupun hanyut takkan lemas terkapai Jangan sekali jasad berputus asa
Alah dek bisa pasti tegal biasa
Ku pembela nasibmu

Di saat kau perlu
Serulah aku Adiwiramu
Dia yang kau cari
Adanya di sini

Sedia menunggu Adiwiramu 1…2…Hanya insan biasa 3…4…Tapi ambisinya tekad
Manusia jika kau perlukan aku
Akan tiba walaupun berjuta batu
Buka mata bentangkan yang di dadamu
Jangan gusar Adiwira mungkin kamu
Ingat ini dan terus ke otak kiri
Bukan zaman berjalan… Ayuh kita berlari!
Jangan sekali jasad berputus asa
Alah dek bisa pasti tegal biasa
Ku pembela nasibmu

Di saat kau perlu
Serulah aku Adiwiramu
Dia yang kau cari
Adanya di sini
Sedia menunggu Adiwiramu

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

SPRM Perangi Rasuah Dalam Drama Churam

E!clusive YUNA Showcase Memang Ohsem