in , ,

Konsert Wali X Setia Cari Jodoh & Dawai In Penang Berlangsung Meriah!

Orange International Sekali Lagi Berjaya Hiburkan Peminat Muzik Pop, Kali Ini Di Sebelah Utara

Konsert mega yang julung-julung kalinya diadakan, KONSERT WALI X SETIA “CARI JODOH” & “DAWAI” IN PENANG anjuran syarikat penganjur konsert terkemuka, Orange International (OI) telah berjaya menghiburkan peminat-peminat muzik khususnya di sebelah Utara, rencana yang mulanya membawakan satu kumpulan pop popular Indonesia (Wali Band) dikejutkan dengan penambahan satu lagi kumpulan pop (Charly Setia Band), disamping itu, penonton turut disajikan dengan persembahan oleh penyanyi Indonesia yang sedang meningkat naik, Fadhilah Intan yang tular dengan lagu Dawai selain kemunculan penyanyi popular Malaysia, Saixse dan juga Khai Bahar.

Konsert Wali X Setia “Cari Jodoh” & “Dawai” In Penang Berlangsung Meriah!

“Pada mulanya, hanya Wali sahaja yang akan menjadi main act, tetapi seakan bulan jatuh ke riba apabila Charly Setia pula berminat untuk turut serta menjayakan konsert berkenaan, bonus tidak ternilai buat siapa yang menontonnya kerana kami menawarkan tiket pada harga yang sama,”

Konsert Wali X Setia “Cari Jodoh” & “Dawai” In Penang Berlangsung Meriah!

Konsert yang bertempat di Spice Arena, Pulau Pinang menyaksikan Wali mempersembahkan dalam 12 buah lagu hit mereka seperti Cari Jodoh, Ada Gajah Di Balik Batu, Si Udin Bertanya, Yank, Aku Bukan Bang Toyib dan lain-lain.

“Terima kasih buat semua peminat kami di Malaysia yang hadir menyaksikan Wali beraksi, kamu semua adalah yang terbaik!

“Kami sangat berbesar hati dapat menghiburkan anda semua dan ‘asyik’ dengan sing-along bersama-sama kami,” kongsi Faank, vokalis Wali.

Konsert Wali X Setia “Cari Jodoh” & “Dawai” In Penang Berlangsung Meriah!

Manakala Charly Setia menyanyikan lagu-lagu popular mereka seperti Cinta Sampai Mati, Jangan Pernah Berubah dan Asmara, di antara lainnya.

Seterusnya, malam konsert menjadi gamat apabila penyanyi Fadhilah Intan menyanyikan lagu Dawai yang ditunggu-tunggu ramai, dan lebih istimewa apabila dia turut menyanyikan lagu Bukan Cinta Biasa yang dipopularkan oleh Dato’ Sri Siti Nurhaliza.

Konsert Wali X Setia “Cari Jodoh” & “Dawai” In Penang Berlangsung Meriah!

Malam konsert bertambah hangat apabila giliran Saixse pula muncul di pentas dengan menyanyikan lagu Malam Pagi yang dinyanyikan bersama oleh semua penonton yang hadir, dan Khai Bahar pula membawakan lagu Luluh, Bayang, Oh Wanita dan sebuah lagu bonus, Lemas.

Konsert Wali X Setia “Cari Jodoh” & “Dawai” In Penang Berlangsung Meriah!

“Kami amat berpuas hati menyaksikan konsert yang dibawakan kedua-dua pihak penganjur, pelbagai ‘perisa’ muzik yang disajikan dengan genre yang berbeza dapat memenuhi citarasa setiap penonton yang hadir,” kongsi salah seorang penonton.

Konsert Wali X Setia “Cari Jodoh” & “Dawai” In Penang Berlangsung Meriah!

Rata-rata penonton yang hadir mengenakan baju berwarna hijau yang menjadi tema pada malam konsert sebagai tanda sokongan terhadap program Eco-Schools yang disarankan oleh kerajaan.

“Terima kasih kepada semua pembeli tiket dan penonton yang hadir menggamatkan konsert, sekali lagi saya selaku pihak penganjur bersama-sama MN berterima kasih kepada pembeli-pembeli tiket awal yang memahami dengan pertukaran tarikh dan ‘kejutan’ ini,” akhiri Dato’ Fadzli Idrus.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

M. NASIR

Senarai Penuh Pemenang Trofi KNKV Viral Award 2024 di Zepp Kuala Lumpur

Trinil: Kembalikan Tubuhku Angkat Kisah Mistik & Seram Tentang Hantu Penanggal