in , ,

Acara Konsert Ungu di Ruums Life Centre di Kuala Lumpur Pada 9 Ogos 2007

Serentak dengan konsert itu, band yang terdiri daripada 5 orang anak muda ini akan melancarkan album terbaru mereka Untukmu Selamanya.

Setiap bulan nampaknya kita tidak lepas dari disinggah oleh artis daripada Indonesia. Ogos bulan kemerdekaan ini, giliran band berkonsepkan Free Pop yang terkenal dengan lagu Demi Waktu, Berjanjilah, Sejauh Mungkin dan Tercipta Untukku daripada Indonesia, Ungu akan menggegarkan Ruums Life Centre Kuala Lumpur pada 9 Ogos 2007 (Khamis) jam 8 malam.

Serentak dengan konsert itu, band yang terdiri daripada 5 orang anak muda ini akan melancarkan album terbaru mereka Untukmu Selamanya.

Jadi, peminat mereka terutamanya Cliquers akan menyaksikan persembahan julung kali mereka dengan gigs dan kejutan bersama dengan lagu-lagu terbaru yang lebih segar dan catchy habis.

konsert ungu rumms kl

Sebelum ini, Ungu telah berjaya dengan album Melayang yang terjual lebih daripada 940,000 unit di Malaysia dan Indonesia. Sempena dengan pelancaran album baru mereka bulan hadapan, Kumpulan Ungu akan mengadakan Asia Road Tour di Singapura, Hong Kong Jakarta dan Malaysia.

Tidak terlupa, opening act akan disempurnakan oleh Kumpulan Sofaz dan New Boyz sebagai tetamu undangan. Bayaran masuk RM30 dikenakan termasuk satu minuman ringan. Konsert Ungu ini dibawakan oleh Suria Records

Untuk memenangi tiket dan pass masuk percuma konsert Ungu di Ruums Life Centre, sila klik di sini

Lawat laman rasmi Ungu: http://www.unguband.com/

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Isu Artis Malaysia Berpakaian Seksi & Menjolok Mata Serta Berkemban

MARCELL

Showcase ‘SEMUSIM’ Bersama Marcell di Planet Hollywood Ahad Ini