in , , ,

Konsert Soul Sisters 2019 Umum Barisan Penaja

Hanya tinggal kira-kira 20 hari saja lagi, Konsert Soul Sisters 2019 bakal menggegarkan pentas berprestij Panggung Sari, Istana Budaya (IB) Kuala Lumpur iaitu pada 5 & 6 April ini.

Tiga penghibur popular – Misha Omar, Siti Sarah Raissudin dan Noryn Aziz, kini sudah bersiap sedia untuk beraksi serta berkongsi pentas buat julung kalinya dengan sesuatu yang berbeza daripada pengalaman mereka bergelar anak seni.

Menampilkan genre muzik Soul dan R&B, konsert unik ini diterbitkan oleh syarikat produksi persembahan – Edd Razhe Entertainment (ERE). Ia dimiliki sepenuhnya oleh Encik Edd Razhe selaku Pengarah Urusan.

Konsert Soul Sisters 2019 Umum Barisan Penaja

ERE dengan bangganya mengumumkan barisan penaja utama konsert bertaraf antarabangsa ini selain pengisian menarik konsert berkenaan kelak.

Misha Omar E1541816355548 | 3

“Terima kasih buat semua penaja,” – Soul Sisters

Selain AirAsia Berhad selaku penaja utama, konsert ini juga mendapat sokongan barisan penaja lain iaitu Suria FM, Stage Tech, Everbest Studio, DoubleTree By Hilton, SHF Skyfood Services, 3 Birds Inc, Laurea Home Furnishing, Crap TV, Salad Atelier, Gato Tour & Travel, Sajian Ambang, Canai 15 Café, By Rinars dan Apple Creative Work Asia.

Konsert Soul Sisters 2019 Umum Barisan Penaja

Produser eksekutif dan Pengarah Urusan ERE, Edd Razhe atau lebih dikenali dengan Abang Edd berkata, pihaknya sangat bersyukur dan menghargai sokongan dari barisan penaja yang membantu merealisasikan konsert terbitan beliau.

Noryn Aziz E1546049420813 | 4

“Jangan lupa dapatkan tiket sebelum kehabisan,” – Noryn Aziz

Menurutnya, buat masa ini, persiapan konsert hampir dua jam itu sedang rancak dilaksanakan membabitkan 3 artis terlibat. Ia mendapat pengawasan rapi oleh Pengarah Muzik, Datuk Nasser Abu Kassim serta Pengarah Vokal, Datuk Syafinaz Selamat sejak dua bulan lalu.

Konsert Soul Sisters 2019 Umum Barisan Penaja

“Pihak kami akan cuba menyajikan persembahan terbaik kepada semua peminat yang membeli tiket. Ini kali pertama Misha, Sarah dan Noryn bergabung di pentas IB dalam sebuah konsert khas.

Saya juga terharu kerana mendapat bantuan daripada mereka yang berpengalaman terutama Pengarah Muzik, Dato Nasser Abu Kassim; Pengarah Konsert, Jennifer Thompson dan barisan pemuzik yang berpengalaman seperti Steve Thornton, Zahid, Condrado Coni, John Thomas, Azmi dan lain lain serta Pengarah Vokal, Datuk Syafinaz Selamat, Koreografer Alam Wakaka, Penggubah Muzik, Sze Wan,”

– Abg Edd

Beliau berkata, sebanyak 33 lagu solo serta secara medley akan diperdengarkan dalam beberapa segmen dan kesemua lagu digubah semula oleh Sze Wan dan Datuk Nasser sendiri.

Konsert Soul Sisters 2019 Umum Barisan Penaja

“Antara lagu popular yang akan disampaikan ialah Lady Marmalade, Listen, Bang Bang, Mulanya Di Sini, Khayalan dan rangkaian lagu hits masing-masing seperti Sampai Bila, Semakin dan Fantasi O Realiti.

“Apa yang istimewa, konsert ini juga menampilkan satu segmen khas tribute kepada Kumpulan artis wanita popular Malaysia, Feminin dan juga para penyanyi wanita terkenal Malaysia yang lain seperti Fairuz Hussein, Famiza, Freedom, Anita Sarawak dan Black Dog Bone.

Konsert tersebut akan diserikan dengan barisan lapan penyanyi latar yang disulami koreografi yang jarang diketengahkan dalam konsert tempatan lain,”

– Abg Edd
Konsert Soul Sisters 2019 Umum Barisan Penaja

Selain itu, Konsert Soul Sisters bakal menggabungkan kepakaran teknikal, penataan cahaya, visual dan bunyi yang bertaraf antarabangsa.

Pada majlis ini juga penganjur turut menyampaikan tiket kepada pemenang terawal #soulsisterconcertchallenge yang memuat naik gambar mereka di Instagram, baru-baru ini.

Sementara itu, Misha mengakui dia sangat teruja untuk berkongsi pentas dengan dua lagi artis pada Konsert Soul Sisters yang julung kali dianjurkan itu. Bagi Noryn pula, impiannya menjadi nyata kerana dapat beraksi dalam konsert besar sementara Sarah pula tidak sabar mendendangkan lagu kegemarannya untuk hiburan peminat.

Tiket-tiket konsert masih dijual pada harga RM755 (Meet & Greet), RM555 (Diamond), RM355 (Platinum), RM255 (Gold) dan RM155 (Silver). Ia boleh ditempah menerusi laman web www.airasiaredtix.com

Sebarang pertanyaan mengenai tiket juga boleh dibuat melalui e-mel: [email protected]

Konsert Soul Sisters 2019 Umum Barisan Penaja
Konsert Soul Sisters 2019 Umum Barisan Penaja
Konsert Soul Sisters 2019 Umum Barisan Penaja

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

“Media Sosial Bukan Medium Kongsi Masalah Rumah Tangga” – Aeril Zafrel

BIKERS KENTAL 2 Kini Mula Menjelajah Seluruh Malaysia!