in , ,

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur Pukau Hampir 5,500 Penonton

Band Rock Popular Indonesia Pukau Hampir 5,500 Penonton Tegarnya Di Kuala Lumpur Dalam Sebuah Konsert Anjuran YOLO Malaysia

Baharu sahaja melabuhkan tirainya dan masih lagi terngiang-ngiang di ingatan, konsert yang paling ditunggu-tunggu peminat rock tahun ini ‘NOAH MENEMANIKU KUALA LUMPUR’ yang berlangsung di Mega Star Arena KL @ Sg. Wang Plaza bermula jam 8:00 malam telah berjaya memukau hampir 5,500 orang penonton, dianjurkan oleh syarikat penganjur acara yang kian menempa nama, YOLO Malaysia.

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur
Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur

NOAH yang dianggotai Ariel (vokalis), Lukman (gitaris) dan juga David (pemain keyboard) memulakan persembahan dengan lagu Topeng, di mana Ariel muncul di tengah-tengah pentas mini berkuasa hidrolik dari bawah dengan sorakan penuh gegak-gempita memecah keheningan setiap penjuru konsert. Kemudian, lagu-lagu hits mereka seperti Separuh Aku, Menemaniku, Menunggumu, Tak Bisakah, Bintang Di Syurga dan lain-lain turut dipersembahkan dengan hampir 24 buah lagu kesemuanya.

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur

Lebih istimewa, penyanyi rap tanah air, Joe Flizzow turut membuat kemunculan istimewa menyanyikan lagu baharu NOAH berjudul Suara Dalam Kepala bersama-sama Ariel dengan tepukan yang paling gemuruh.

Kongsi Haniff Hamzah, selaku Penerbit Eksekutif YOLO Malaysia, “Kami semua merasai kegembiraan pada malam tadi, sesungguhnya sebuah persembahan yang unik, dengan paduan pentas utama dan pentas mini istimewa serta kejutan oleh Mr. President iaitu Joe Flizzow.

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur

“Terdahulu, pembeli tiket bertuah berpeluang menyaksikan sesi ‘Soundcheck Experience’ selama 30 minit sebelum bermulanya konsert dan juga ‘Backstage Experience’ iaitu lawatan belakang pentas bagi merasai sendiri pengalaman yang berlaku di sebalik tabir.

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur

Menurut Hamka Mohd Taufik, Penerbit Kreatif YOLO Malaysia, “Berbezanya pada tahun ini, konsert YOLO x NOAH merupakan kolaborasi bersama di mana ‘team’ YOLO Malaysia turut terbabit dalam setiap langkah produksi menuju ke hari konsert, dari segi persiapan sehinggalah proses akhir, menjadikan persembahan pada malam ini sebuah pengalaman yang sekali dalam seumur hidup.

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur

Sehari sebelum konsert, pada 10 November 2023, sebuah majlis makan malam ‘meet & greet’ berkonsepkan santai bersama NOAH dengan peminat-peminat bertuah dihoskan Dina Nadzir telah diadakan di hotel terkemuka, Grand Hyatt, di mana peminat berpeluang merasai aktiviti ‘fun & games’ bersama NOAH.

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur

Tambah Ib Harun, Pengasas YOLO Asia, “Walaupun ini merupakan konsert terakhir NOAH di Kuala Lumpur, YOLO Asia akan mengalihkan fokusnya pula terhadap konsert NOAH di Singapura di bawah kelolaan YOLO Singapore yang bakal berlangsung pada 17 Disember 2023 ini di Singapore Expo Hall 1.

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur

“Kami juga turut berbangga mengumumkan pelancaran YOLO Japan, di mana YOLO Japan merupakan rakan penganjur bagi konsert NOAH Live in Yokohama pada 5 November 2023 lalu, yang berlangsung di Yokohama Bay Hall, Jepun.

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur

“Selain itu, YOLO Borneo juga akan menganjurkan konsert Rockin’ Borneo with SEARCH pula di Sabah Convention Center pada 9 Disember 2023 nanti.

Konsert Noah Menemaniku Kuala Lumpur

Jangan lupa dapatkan tiket-tiket ke konsert Rockin’ Borneo with SEARCH (YOLO Borneo) dan NOAH Energized Singapore (YOLO Singapore) di laman web YOLOasia.com tidak lama lagi!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Portal Featured Zero 17 | 9

Ariel Noah Bikin Peminat Cair Dengan Lapan Kuntum Mawar Merah

Meerqeen Smile | 10

Meerqeen Beli Kereta G-Wagon RM1.5 Juta Selepas Tiga Tahun Jadi Pelakon