in , ,

Konsert Mega Zikir Terapi di Istana Budaya Berjaya Kumpul Dana RM621,000

Konsert Mega Zikir Terapi yang berlangsung di Istana Budaya semalam telah berjaya mengumpulkan dana sebanyak RM621,000 untuk disalurkan kepada rakyat Palestin yang tertindas di Semenanjung Gaza. 

Jumlah kutipan tersebut diumumkan semasa Konsert Mega Zikir Terapi yang dianjurkan oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Cinta Gaza Malaysia, yang menampilkan pelbagai artis seperti Inteam, UNIC, dan Ikhwan Fatanna.

Pengarah konsert, Fitri Haris, menyatakan bahawa hasil jualan tiket dan sumbangan yang diperoleh semasa acara tersebut akan disalurkan sepenuhnya kepada organisasi berkenaan dan badan NGO lain. Fitri Haris juga menekankan bahawa konsert ini bertujuan untuk membangkitkan rasa cinta rakyat Malaysia terhadap penduduk di Palestin.

“Walaupun latihan dan persiapan hanya dilakukan dalam tempoh tiga minggu sahaja, Alhamdulillah, ia berjaya dilaksanakan dengan jayanya,”

– Fitri Haris 
Konsert Mega Zikit Terapi

Selain dari artis-artis utama, Konsert Mega Zikir Terapi turut diserikan dengan persembahan Khai Bahar yang menyampaikan lagu Luluh dan Cahaya 114. Khai Bahar, meskipun menghadapi dugaan besar setelah kehilangan ibu tercinta, Rosnah Muhammad, mampu menyampaikan lagu Luluh dengan penuh emosi dan mendapat pujian daripada penonton.

Persembahan khas juga datang daripada penyanyi Bienda, anak kepada penyanyi dangdut terkenal Sheeda pada era 1990an. Bienda berjaya menjentik emosi penonton menerusi lagu Atouna El Toufoule sambil dilatari video kanak-kanak Palestin. 

Turut mencuri tumpuan adalah persembahan penyanyi lagu popular era 90an, Nizam Laksamana, yang membawakan lagu Gugurnya Bunga Cinta dengan nafas baharu berjudul Gugurkan Dosa Hamba di hadapan lebih dari 3,000 penonton yang hadir.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

MARGASATWA

Margasatwa Lancar Kasa Rubia Ciptaan Pertama Setelah Kematian Tony

tony fernandes airasia-2020

AirAsia Antara Syarikat Penerbangan Tambang Rendah Paling Selamat