Menu

Sensasi Selebriti

Portal Berita Hiburan, Trending & Viral, Acara, Travel, Gaya Hidup & Tech Gadget Terkini

in , ,

Konsert Gegar Vaganza 7 Tanpa Penonton Sepanjang PKPB

Program realiti, Gegar Vaganza 7 (GV7) diteruskan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor yang berkuat kuasa semalam hingga 27 Oktober ini.

Pengurus Saluran Astro Ria, Emarina Mohd Kamal, berkata program GV7 akan dikendalikan tanpa penonton bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan kerajaan.

“Penganjuran dua konsert mingguan yang kebetulan jatuh dalam fasa PKPB.

“Ini membabitkan konsert minggu kedua, Ahad ini dan minggu ketiga (25 Oktober) yang akan disiarkan secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

“Namun, hanya kru produksi dan tenaga kerja yang berdaftar dibenarkan berada di lokasi untuk mengawal jumlah bilangan kehadiran pada suatu masa,”

– Emarina Mohd Kamal

Emarina berkata, sebarang perubahan jadual berkaitan program GV7 akan dimaklumkan dari masa ke semasa.

“Sebarang perubahan mengenai penganjuran untuk konsert minggu keempat dan seterusnya akan diumumkan kemudian, tertakluk kepada perkembangan situasi semasa wabak COVID-19 serta kelonggaran yang diberi pihak berkuasa,”

– Emarina Mohd Kamal

Atas dasar tanggungjawab sebagai badan korporat, stesen penyiaran berbayar itu turut meminta orang ramai agar terus mematuhi SOP yang ditetapkan. Dalam hal ini, tanggungjawab, disiplin dan pematuhan masyarakat amat penting bagi memutuskan rantaian jangkitan COVID-19 di Malaysia.

Ahad lalu, sidang media GV7 yang sering dianjurkan selepas konsert mingguan dibatalkan. Langkah itu diambil bagi menyahut saranan kerajaan menggesa rakyat Malaysia lebih berwaspada dan mematuhi SOP. Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kebersihan kendiri dan memakai pelitup muka di kawasan awam.

*Sumber: BH Online

Leave a Reply

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Exit mobile version