in

Anuar Zain, Faizal Tahir, KRU Dan Akim & The Majistret Jayakan KONSERT EMOJI UiTM

Anuar Zain bersama rakan-rakan artis, Faizal Tahir, KRU, dan Akim & The Majistret bakal menjayakan Konsert Emoji anjuran Fakulti Filem, Teater dan Animasi (FiTA) Universiti Teknologi MARA (UiTM) pada 16 dan 17 Disember ini. Dekan FiTA, Dato’ Profesor. Dr. A. Razak Mohaideen berkata konsert yang akan berlangsung di Dewan Agung Tuanku Canselor UiTM Shah Alam itu adalah untuk meraikan 20 tahun penubuhan fakulti berkenaan.

Konsert Emoji Uitm

“Fakulti ini berkembang dari beberapa kelompok pelajar sehingga melahirkan ribuan pelajar yang memeriahkan industri kreatif negara pada masa kini. Jadi konsert ini adalah untuk meraikan alumni, pelajar dan semua penggiat industri kreatif di negara ini,” ujarnya yang menerajui FiTA sejak tahun 2011.

Sidang media konsert tersebut berlangsung di Dewan Sri Bestari, Intekma Resort, UiTM Shah Alam pada 1 November lalu. Turut hadir Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar) UiTM, Prof. Dato’ Dr Abdullah Mohamad Said.

Pengarah Konsert Emoji yang juga Ketua Pusat Pengajian Program Pengurusan Industri Kreatif FiTA, Puan Aminah Rhapor berkata konsert ini dinamakan Konsert Emoji kerana satu simbolik gabungan pelbagai emosi sepanjang 20 tahun penubuhan FiTA. Emoji bermaksud pictograph iaitu gambar atau simbol yang mempunyai perwatakan yang selalu digunakan dalam berkomunikasi.

“Kita berbangga kerana dapat menghimpunkan artis-artis terkenal seperti Anuar Zain, Faizal Tahir KRU dan Akim & The Majistret untuk konsert ini. Harga tiket bermula dari RM50, RM100, RM200, RM300, RM400 & RM500. Boleh hubungi 01162212139, 0146137001 atau 0108318328 untuk urusan tempahan. Untuk pembelian secara atas talian, boleh layari www.easytix2u.com,” tambahnya.

Sementara itu, pengarah teater terkenal, Puan Norzizi Zulkifli berkata, Konsert Emoji merupakan salah satu daripada program Minggu KaryaONE Bersama Alumni 2017 anjuran fakulti berkenaan.

“Minggu KaryaONE merupakan acara tahunan FiTA dan akan menyediakan pelbagai acara berbentuk ilmiah dan artrepreneur. Anjuran kali ini lebih istimewa kerana kita meraikan alumni FiTA. Antara program-program yang bakal berlangsung adalah FiTA KaryaONE Awards, Lantai Dagang, Malam Promosi Filem Badang, Wacana Seni, Animation Kingdom, Pameran Fotografi Nostalgia FiTA dan macam-macam lagi.

Konsert Emoji Uitm

“Malam anugerah FiTA KaryaOne Awards pula adalah acara kemuncak yang dinanti-nantikan di mana hasil kerja para pelajar FiTA akan dipertandingkan. Saya ingin menjemput orang ramai untuk datang pada majlis ini. Masuk adalah percuma. FiTA akan memberikan Anugerah Ikon FiTA bagi menghargai sumbangan alumni FiTA di dalam industri seni tanah air.” tambahnya lagi.

Untuk maklumat lanjut dan tempahan tiket Konsert Emoji sila –

Hubungi kami di 01162212139, 0146137001 atau 0108318328 atau beli secara atas talian di https://easytix2u.com/

Jangan lupa!

Like kami di Facebook – https://web.facebook.com/konsertemoji2017/
Follow kami di Instagram – https://www.instagram.com/konsertemoji2017/
Layari laman sesawang rasmi KaryaOne : http://karyaone.com/
Layari laman sesawang rasmi FiTA : http://fita.uitm.edu.my/v4/index.php/en/

Konsert Emoji Uitm

Konsert Emoji Uitm

Konsert Emoji Uitm

Konsert Emoji Uitm

Konsert Emoji Uitm

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

AirAsia X Lancar Penerbangan Terus Ke Pink City di India Dari KL

Raja Azura Bersedia Tersingkir Awal Gegar Vaganza 4