in , ,

Kebolehan Aizat Dalam Lagu ‘La Camisa Negra’ Bersatu?

Kebolehan Aizat membawa lagu La Camisa Negra nyanyian Juanes amat mengkagumkan saya. Menghiburkan dan mengeletek serta melucukan hati!

Rambut Aizat dibuat kerinting membulatkan lagi wajah Aizat… mengingatkan saya pada seorang pelakon siri drama soap Opera – La Usurpadora. Masalah semput dan kurang stamina masih belum dapat diubati.

Bukan saya sahaja memberi double thumbs up pada Aizat, malah boleh dikatakan semua pengkritik dan penulis blog hiburan yang lain. Semoga usaha keras Aizat dalam setiap persembahan membuka mata penonton di luar sana dan terus mendapat sokongan.

Kita ikuti apa kata penulis blog hiburan yang lain…

450673464 C92A96B40C O | 4

Sultanmuzaffar kata:

Saya suka dengan persembahan Aizat kerana kesungguhan beliau membawakan lagu yang begitu asing di telinganya. Memang gemuruh seluruh dewan bertepuk berpuas hati dengan nyanyiannya. Vokal Aizat pun sedap. Usaha Aizat itu yang perlu saya puji. Lebih mencabar keupayaan dia apabila kena membuat persembahan secara langsung. Patutnya Aizat boleh letak paling atas, tapi sayangnya saya memang bias dengan Ebi. Boleh ke guna alasan ni ? Lagi satu bila lah peralatan gimnasium nak masuk dalam Akademi. Eh ! Bukan untuk Aizat menaikkan stamina ya, tapi untuk Ebi. hahaha

Mr. Manager kata:

Wow! Give me five seconds to gush. Almost near perfect Spanish, near flawless control of tone, tune and time and an absolutely enjoyable performance. Some shaky high notes. BUT, he needs to work on his body rhythm and moves. Still a bit kaku (stiff) if you remove all that jiggly fat that’s hiding the fact that Aizat can’t really dance. But the point is, he was entertaining. Period.

So what if Aizat’s the son of a Dato? Talent is talent and the boy proved that he’s got talent, given the right song. To assume that his high ratings in the chart is only due to votes pouring in from his family is not fair even if there might be a grain of truth to that assumption. I’m sure all across the nation chub chasers are voting too.

Aizat supporters are celebrating and his detractors are out shopping for sour grapes. Well done Aizat. You proved many people wrong tonight. GOOD.

Klubbkidd kata:

The good – Orkestra Tentera Darat (sponsored by Maxis ke…OOPS!…tanya je)

The bad – Rambut ala ala semi perm, selendang glitter dan baju selekeh yang nampak sesuai ngan imej dia sebagai ala ala rupa mak ayam pencen kat Chow Kit yang tak siap masa off duty.

The ugly – Masa dia gelek dan nak shake that ‘thang’ of his. Er…no thank you. Kalau Ebi leh la lagik layak orang jerit… Comment – People ask me how I can not like his show.

Reality is someone with non appealing physique HAS to work harder and be more amazing to earn respect. Not my measure, but that of reality. Hakikat keluar industri muzik kang, kena outstanding… kalau tak leh hidup ke?

Sehebat Adibah Noor, kena tunggu 12 tahun nak wat album for people to respect her. Stakat dak ni?

Suara biasa, kepit nak tiru Juanes, and learning by phonetics konon Spanish flawless is no big deal. Candy did quite flawless Japanese takde orang puji dia melangit pon. So why do charity for this boy? Kalau stakat orang nak jerit kat dewan, perlu ke aku ingatkan show Faizal ketika Smells Like TEENG Spirit, which I seemed to be the only who who hated it, tapi last last ramai kutuk skang?

In other words, this is not Raja Lawak, and untuk kedudukan SMS yang begitu tinggi, Aizat masih tak menunjukkan dia layak walao sikit pon nak duduki anywhere near the top five, let alone dok top three sepanjang empat minggu.

 Ajami kata:

AYOYOO!!!.. the best performance of the night & af5 so far!.. sgt yaa-amaatzzz menghiburkan!.. advantage utk kamu coz dpt lagu catchy & live band!.. tuah kamulah dik!.. 4.5/5 bintang

Pakcik MMA kata:

I like his performance. For me, Aizat’s performance merupakan performance terbaik utk konsert ini. Walaupun agak mengah di akhir persembahan tetapi ia boleh dimaafkan seperti apa yg Fauziah Latif katakan. Aizat memerlukan stamina kerana ini lah kelemahan org2 yg berbadan besar. Wat can i say is, aizat sgt berani buat show. Melihat dr mimik muka beliau ketika persembahan, langsung tidak menampakkan yg beliau nervous. Well done, Aizat!

Leofantasia kata:

Inilah dia Nacho versi malaysia. Dengan iringan daripada OTD,Aizat memang “born for the stage”.Vokal memang bagus tetapi nafas kurang.Sebutan spain yang sempurna.Sangat menghiburkan.Tetapi bila dah seronok Aiyaya pun jadi Aiyoyoyo.Seksi gitu you….

Ada lagi yang ingin melontarkan komen? Silakan…

Berikut foto dan gambar Aizat ketika sesi intro irama Malaysia:

450685736 6B92C2197C | 5
450697151 504Da14B68 | 6
450696981 Be76391F1F | 7

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Dafi 2020 | 24

Mengapa Tiga Pelajar Akademi Fantasia Ditendang Sekaligus?

Aizat Amdan 2021 | 25

Senarai Lagu Untuk Konsert Ke-5 Akademi Fantasia 5