in ,

Yang Anda Perlu Tahu Tentang Lagu KAU TAKKAN TAHU Zizan Razak 

ZIZAN RAZAK LUAH KISAH CINTA PILU DALAM ‘KAU TAKKAN TAHU’

Setelah Hampir 2 Tahun Merancang, Pelawak, Pelakon, Pengacara Serta Penyanyi Versatil Popular Malaysia Kembali Dengan Single Terbaharu.

Kau Takkan Tahu Zizan Razak

Pelawak, pelakon, pengacara serta penyanyi versatil popular Malaysia yang tidak perlu diperkenalkan lagi dan pernah memenangi pelbagai anugerah serta mendapat beberapa pengiktirafan sepanjang bergelar anak seni yang berasal dari Dungun, Terengganu, Mohd Razizan Abdul Razak, atau lebih dikenali dengan nama Zizan Razak kembali menghangatkan industri muzik tanahair dengan single terbaharu yang diberi judul ‘Kau Takkan Tahu’.

“Alhamdulillah syukur kepada Tuhan kerana tahun 2018 merupakan tahun yang dilimpahi dengan rezeki yang tidak putus-putus. Namun begitu, hasrat saya untuk menghasilkan single ‘Kau Takkan Tahu’ berjaya juga dilaksanakan walaupun pada masa yang sama saya sedang sibuk dengan program Jozan, filem animasi Wheely dan kolaborasi dengan produksi dari seberang.

Masih mengekalkan genre hip hop, ‘Kau Takkan Tahu’ merupakan single saya yang terbaharu ciptaan sepenuhnya oleh Alif by Magic Potions dan ia merupakan sebuah kisah cinta sedih di mana ia menceritakan tentang perihal seorang teman wanita yang berkerja di tempat yang sama dengan teman lelakinya dan sentiasa mengesyaki teman lelakinya mempunyai hubungan dengan wanita lain sehingga akhirnya mereka putus.

Walaupun lagu ini adalah rekaan semata-mata dan tiada kena mengena dengan hidup saya, namun saya pasti ramai lelaki di luar sana yang pernah mengalami nasib yang sama di mana teman wanita mereka sentiasa mencari kesalahan dan dijadikan alasan untuk meninggalkan kita,” jelas beliau.

“Proses rakaman single ini sebenarnya sekejap sahaja tetapi perancangan untuk menghasilkannya telah pun bermula sejak 2 tahun yang lepas kerana pelbagai aspek yang perlu diambil kira daripada segi melodi, lirik, siapa yang akan dipaparkan, kemasan produk akhir dan pelbagai lagi.”

Selain sibuk mempromosikan filem terbaharu dan program TV, beliau juga turut diintai produksi dari Indonesia berkaitan usahasama dalam menjayakan drama bersiri dan juga filem.

“Saya masih lagi berusaha untuk mengembangkan bakat saya di seberang kerana mendapat undangan untuk berlakon dengan produksi di sana dan produknya masih belum dikeluarkan. Saya optimis dengan peminat-peminat di Indonesia kerana sebelum meneroka pasaran di sana, sudah ada peminat-peminat yang menyapa saya melalui media sosial dan rata-rata mereka memberi reaksi positif terhadap karya-karya seni saya.

Akhir sekali, saya berharap agar lagu ‘Kau Takkan Tahu’ dapat diterima ramai dan menjadi lagu evergreen serta mendapat permintaan agar sentiasa diputarkan di stesen-stesen radio seluruh Malaysia.”

Menurut Raqeem Brian, Ketua Label Muzik, Rocketfuel Records,

“Zizan Razak merupakan artis serba boleh yang mampu melakukan apa sahaja dan kami yakin dengan bakat yang dimiliki beliau juga kesungguhan dan disiplin yang ditunjukkan. Selain itu, Zizan juga seorang yang begitu teliti dengan setiap perkara yang dilakukan dan beliau sentiasa mahukan yang terbaik buat peminat-peminatnya. Saya yakin single ‘Kau Takkan Tahu’ akan diterima baik penggemar muzik Malaysia.”

Lagu ‘Kau Takkan Tahu’ boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman di atas talian seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music. Video lirik dan muzik lagu ‘Kau Takkan Tahu’ ini juga boleh di tonton di saluran Youtube Rocketfuel Network.

Kau Takkan Tahu Zizan Razak

Tajuk : Kau Takkan Tahu
Artis : Zizan Razak
Komposer : Alif for Magic Potions
Lirik : Alif for Magic Potions/ Talegas Production

VERSE 1
Ku selesa sudah berpunya
Dia juga berteman dan khabarnya bahagia
Urusan aku dengannya 8 ke 5 saja
Tidak pernah lebih walau kerja lebih masa

Tidak pernah lebih walau kerja lebih masa
Biar suku hari berbualkan kisah masa
Biarpun kudapan berhadapan dan semeja
Batas sudah jelas tak perlu jelas berjela

Tapi yang berlaku itu kurang mengerti
Pandangan berubah merenungnya saban hari
Mungkin ini kisah rasa atau soal hati
Bukan kurang peka perasaan si menanti

Bukan kurang peka perasaan si menanti
Sedarnya setia tika pulang petang nanti
Jangan pernah runsing selagi tidak berlaku
Ku tidak akan runsing… cuma…

CHORUS
Sayang kau takkan tahu
Apa yang berlaku
Simpan alasan mu
Kau takkan tahu

VERSE 2
Kalau ku membanting tulang
Kalau ku menjaga kata
Dan kalau ku lebihkan masa
Dan kalaulah kau begitu juga

Masalah yang tidak dibincang
Di angkasa tapi tiada bintang
Dan hadiah tak semua disimpan
Ku setia tak perlu diiklan

Mungkin bukan masa yang kau perlu
Mungkin aku saja yang kau perlu
Boleh diatasi satu-satu
Ku hampir mula, tunggu aku, cuma…

CHORUS

BRIDGE

Jasad hadir tapi hati tak begitu
Firasat akhir bukan ku yang di situ
Untuk kamu aku bukan lagi ratu
Tak cukup sempurna malah buang waktu
Dirundung sepi ku di hujung murung
Cinta agung lepas dari junjung
Ku usung hiba, kelam, mendung
Namun kau hanya membiar… biar… biar…

VERSE3
Kadang aku tertanya
Salah-salah kita ada di mana
Bagaimana harus ini berakhir?
Banyak yang terpendam dari yang terzahir

Nanti dulu sayang, sebentar wahai sayang
Mungkin seperkara dua ku terlepas pandang
Ku masih lagi sayang, kau nyawa ku sayang
Biar ku jelaskan salah faham yang kau bayang

Kau Takkan Tahu Zizan Razak

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Perjalanan Terhenti Buat Da’i Danial & Da’i Syazwani

Festival Muzik K-WAVE 3