in , ,

Jumlah Sebenar Penonton ‘Rebel Moon Part 1’ di Netflix Telah Didedahkan

Menurut laporan The Hollywood Reporter, filem itu telah menarik 23.9 juta penonton sepanjang tiga hari tayangannya.

Laman itu turut menyebut bahawa ia adalah satu permulaan sederhana, dia filem itu juga dijangka akan mendapat filem potong pengarah versi R-rated di masa hadapan.

Epik sci-fi Zack Snyder, Rebel Moon – Bahagian Pertama: A Child of Fire, debut sebagai filem nombor satu di 10 Teratas Global Netflix walaupun mendapat ulasan yang buruk.

Rebel Moon diarahkan Snyder berdasarkan lakonlayar yang ditulis olehnya bersama Shay Hatten dan Kurt Johnstad, berdasarkan cerita oleh Snyder dan Johnstad.

REBEL MOON

Ia dibintangi Sofia Boutella sebagai Kora, Ed Skrein sebagai Laksamana Atticus Noble, Charlie Hunnam sebagai Kai, Michiel Huisman sebagai Gunnar, Djimon Hounsou sebagai Jeneral, Staz Nair sebagai Tarak, Doona Bae sebagai Nemesis, Ray Fisher sebagai Darrian Bloodaxe, dan pendatang baru E. Duffy sebagai Milius , dengan pemenang Oscar Anthony Hopkins sebagai suara kesatria robot purba bernama Jimmy.

“Koloni yang aman di pinggir galaksi diancam oleh tentera seorang pemangku raja yang zalim bernama Balisarius,” menurut sinopsis filem itu. “Penduduk kampung yang terdesak menghantar Kora, seorang wanita muda yang mempunyai masa lalu yang misteri, untuk mencari pahlawan dari planet berdekatan untuk membantu mereka mencabar pemangku raja.”

REBEL MOON

Ditulis dan diarahkan oleh Zack Snyder, epik sci-fi itu mengisahkan seorang askar misteri yang mengetuai pemberontakan menentang tentera kuasa pemerintah zalim yang mengancam koloni pertanian yang aman. Pelakon Rebel Moon ensemble termasuk Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae, Ray Fisher, Charlie Hunnam, dan Anthony Hopkins.

Snyder mempunyai sekumpulan peminat yang bersemangat yang menikmati kerjanya. Skor penonton Rebel Moon, misalnya, adalah lebih kukuh 65 peratus, dengan ramai penonton menyedari bahawa walaupun Rebel Moon adalah terbitan tinggi daripada Star Wars dan cerita sci-fi lain, ia masih mempamerkan bakat visual Snyder.

Rebel Moon – Bahagian Pertama: Kejayaan A Child of Fire dalam perkhidmatan penstriman adalah petanda pasti bahawa visi Snyder untuk alam semesta sainsnya akan direalisasikan, bermula dengan Rebel Moon – Bahagian Dua: The Scargiver, dijadualkan untuk dikeluarkan pada 19 April 2024 .

Rebel Moon kini boleh distrim di Netflix

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

“Rumah Besar Tak Menjamin Bahagia Atau Kekal Bersama,”- Shila Amzah

Perjalanan 15 Tahun Hyper Act Bergabung di Pentas Konsert Reunion