in , ,

Itu Tak Benar! Ogy Nafi Dakwaan Rujuk Semula Dengan Eman Manan

Laporan itu hanya fitnah dan pernah ditularkan dua tahun lalu, malah dia sudah lama tidak berjumpa mahupun berhubung dengan pelakon tersebut

Primadona serba boleh, Fauziah Ahmad Daud atau lebih dikenali sebagai Kak Ogy, meluahkan rasa terkejut apabila timbul khabar angin yang mendakwa dirinya telah kembali rujuk dengan bekas suaminya, Eman Manan. Dalam satu temu bual dengan Scoop, Ogy menafikan dakwaan tersebut dan menyifatkannya sebagai fitnah semata-mata. Beliau menjelaskan bahawa sudah lama tidak bertemu mahupun berhubung dengan Eman, yang juga dikenali sebagai salah seorang pelakon hebat di Malaysia.

“Laporan yang mengatakan saya kembali bersama Eman ini sebenarnya telah tersebar sejak dua tahun yang lalu. Ia hanyalah fitnah yang dicetuskan oleh sebuah portal untuk menarik perhatian pembaca agar mengklik pautan tersebut, tetapi akhirnya mereka dibawa ke halaman sebuah platform e-dagang.

Saya pernah berbincang tentang perkara ini dengan peguam, tetapi saya diberitahu bahawa sukar untuk mengambil tindakan kerana pihak yang tidak bertanggungjawab ini menggunakan IP antarabangsa untuk meraih duit daripada setiap klik yang diterima,”

– Kak Ogy

Menurutnya lagi, laporan tersebut sama sekali tidak benar dan dakwaan yang mengatakan Aminah adalah anak Eman juga adalah palsu. “Jika saya sudah punya seseorang dan berniat untuk mendirikan rumah tangga, pasti saya akan umumkan. Namun, buat masa ini, saya lebih selesa dengan kehidupan saya yang sekarang,” tambahnya.

Ogy juga menegaskan bahawa dia lebih bahagia dengan kehidupannya sebagai seorang ibu tunggal dan sedar bahawa dirinya tidak memiliki ciri-ciri ‘wife material’ atau sesuai dijadikan isteri. “Saya bukanlah seorang yang sesuai dijadikan isteri.

Mungkin kerana saya sudah lama berdikari. Sejak kecil lagi saya sudah belajar menguruskan diri serta mencari duit sendiri. Hal jodoh adalah urusan Tuhan. Jika ditakdirkan saya bertemu jodoh, saya tidak akan menolaknya. Tetapi buat masa sekarang, saya lebih suka menjadi seorang ibu dan bahagia bersama anak saya, Aminah,” katanya.

Tambahnya lagi, dia sedar suatu hari nanti anaknya akan meninggalkan ‘sarang’, tetapi dia sudah bersedia untuk menerima hakikat itu dengan hati yang terbuka. “Apa yang lebih penting, saya menyayangi diri saya sendiri,” ujar Ogy.

Ogy turut menjelaskan bahawa antara sebab lain dia tidak memenuhi ciri-ciri ‘wife material’ adalah kerana dia seorang yang gila kerja dan tidak gemar diarah. “Saya memang gila kerja sejak kecil lagi, bukan hanya selepas bercerai.

Hidup saya sentiasa berpusat kepada apa yang ingin saya capai di dunia dan akhirat. Saya tidak mahu mencalarkan nama baik ibu dan ayah saya. Saya juga tidak hidup berlandaskan persepsi orang lain. Bukan masalah saya jika orang tidak dapat menerima hakikat itu,” katanya.

Beliau menambah bahawa kekuatan yang dimilikinya adalah hasil daripada didikan neneknya, ibu kepada Allahyarham seniwati Saadiah. “Saya kira, kekuatan ini saya peroleh daripada Allahyarham nenek saya. Hidup ini adalah kisah kita sendiri dan kita yang menulisnya, bukan orang lain,” kata Ogy, menutup bicaranya dengan penuh keyakinan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kenapa Ramai Marah Bruno Mars Bikin Konsert di KL Pada 17 September?

Seafood Festival Anjuran FriedChillies di Sunway Putra Mall 22 & 23 Jun!