in , ,

Irma Hasmie & Fizo Omar Suka LISTERINE Natural Green Tea

LISTERINE® Natural Green Tea
Pencegah kerosakan gigi terbaharu
Membawakan senyuman ikhlas rakyat Malaysia untuk kebaikan rumah anak-anak yatim

Sempena pelancaran produk cecair kumur terbaru LISTERINE® Natural Green Tea, jenama produk cecair kumur terlaris negara ini memulakan kempen amal untuk membuat rakyat Malaysia senyum bagi kebaikan rumah anak-anak yatim tempatan.

Fizo Omar &Amp; Irma Hasmie

Eunice Tan, Pengarah Komersial bagi Malaysia dan Singapura, Produk Pengguna Johnson & Johnson bersama pelakon Irma Hasmie, model dan pelakon Fizo Omar serta pengacara TV dan guru agama Ustazah Amie Sofia bersama-sama melancarkan kempen Semurni Senyuman, Seikhlas Hati pada pelancaran produk LISTERINE® Natural Green Tea hari ini.

Menurut Tan, “LISTERINE® Natural Green Tea baru ini mempunyai rasa yang lembut dan menyegarkan, dan diperkenalkan di Malaysia bagi membantu orang dewasa menyelesaikan kerisauan utama mereka, iaitu kerosakan gigi dengan dos fluorida yang berganda dan kandungan teh hijau yang membantu mengukuhkan enamel gigi yang lemah, sambil membentuk lapisan yang melindungi gigi agar gigi lebih tahan kerosakan.”

Fizo Omar &Amp; Irma Hasmie

Mulut yang sihat dan tanpa kerosakan gigi akan memberikan anda senyuman yang asli dan cantik,” tambah Tan; oleh sebab itu, kami ingin membawakan senyuman untuk rakyat Malaysia dengan mencuba kesan pencegahan kerosakan gigi LISTERINE® Natural Green Tea, dan setiap kali mereka berbuat demikian, LISTERINE®akan memberi sumbangan kepada Rumah Anak-anak Yatim Asrama Damai, sebuah rumah anak yatim yang terletak di Kuang,Selangor”.

Secara spesifik, dengan setiap cubaan atau berkumur dengan LISTERINE® Natural Green Tea baharu di kaunter percubaan di pasar raya hiper terpilih pada Julai ini, LISTERINE® akan menyumbangkan Ringgit Malaysia 1 (RM1) kepada rumah anak yatim tersebut, yang setakat ini menjaga 51 orang kanak-kanak berumur empat hingga 17 tahun.

Fizo Omar &Amp; Irma Hasmie

Tambahan lagi, dengan setiap pembelian botol 250ml atau lebih LISTERINE® Natural Green Tea, LISTERINE® akan menyumbangkan sebanyak RM2 kepada rumah anak yatim itu.

Apabila ditanya tentang kepentingan senyuman dalam ajaran Islam, Ustazah Amie Sofia menerangkan bahawa senyuman ikhlas bagi orang yang memerlukan merupakan suatu sedekah. “Bersedekah itu memang sebahagian daripada cara hidup Islam, namun ia tidak selalunya melibatkan wang,” katanya.

“Kempen Semurni Senyuman, Seikhlas Hati merupakan contoh di mana amalan sedekah dilakukan melalui senyuman ikhlas,” tambah Ustazah Amie.

Irma and Fizo turut menunjukkan sokongan bagi kempen senyuman ini kerana mereka sememangnya ingin membantu anak-anak yatim Malaysia.

Irma Hasmie Listerine

Irma Hasmie

“Kempen yang menyentuh jiwa oleh LISTERINE® Natural Green Tea ini merupakan sesuatu yang bagus. Terdapat banyak kanak-kanak kurang bernasib baik di luar sana yang memerlukan bantuan kita, dan sekiranya menyumbang dan beramal itu semudah mencuba produk kumur ini dan senyum, ayuh lakukannya hari ini juga,” kata Irma.

Fizo Omar

Fizo Omar

“Saya percaya bahawa amalan baik selalunya bermula dengan senyuman yang ikhlas. Menggunakan LISTERINE® Natural Green Tea bukan sahaja mencegah kerosakan gigi, malah membantu kita senyum dengan ikhlas. Oleh itu, cubalah produk baru yang hebat ini dan membantu kanak-kanak dari Rumah Anak-anak Yatim Asrama Damai pada waktu yang sama!” kata Fizo.

Dr Arunee Laiteerapong, Pengarah Bersekutu Kajian Global Johnson & Johnson, Pembangunan dan Kejuruteraan untuk Rantau Asia Pasifik turut hadir di majlis pelancaran LISTERINE® Natural Green Tea bagi menerangkan aspek saintifik produk tersebut.

Dr Arunee berkata bahawa pengumpulan plak atau biofilem gigi di mulut kita merupakan penyebab utama kerosakan gigi, yang juga dikenali sebagai gigi berlubang. “Usaha mengawal plak secara mekanikal seperti memberus atau menggunakan flos hanya tertumpu pada permukaan yang ada pada mulut, yang merupakan 21-23% kawasan keseluruhan mulut,” terangnya. “Hanya ejen yang terkandung dalam produk kumur cecair sahaja yang dapat cecah ke seluruh mulut untuk melambatkan pengumpulan plak gigi, lantas mengurangkan penyakit mulut.”

Memandangkan fluorida merupakan ejen utama dalam LISTERINE® Natural Green Tea, Dr. Arunee menerangkan bahawa produk ini berkesan dalam mengurangkan kekurangan mineral atau hakisan gigi (akibat terdedah kepada asid, seperti pengambilan minuman atau makanan bergula) dan membunuh bakteria plak biofilem yang sentiasa terbentuk pada permukaan gigi kita.

LISTERINE® Natural Green Tea baru kini boleh didapati di semua farmasi dan pasar raya hiper terkemuka di seluruh negara. Kaunter mencuba LISTERINE® Natural Green Tea terdapat di kedai yang terlibat di seluruh Malaysia bermula 30 Jun, terutamanya pada hujung minggu. Untuk maklumat lanjut akan lokasi kaunter, sila layari www.listerine.com.my atau hubungi talian bebas tol Produk Pengguna Johnson & Johnson di 00800-888-111-00.

Listerine

Listerine

Listerine

8

Irma Hasmie Listerine

Irma Hasmie Listerine

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Amy Search & Bunkface Tampil Dalam Produk PopMyCase

Drama Bersiri Citra Juwita di TV9