in , ,

Innovation In Medicine, Terokai Kemajuan Terkini Dalam Rawatan Perubatan di TV1

Terokai kemajuan terkini dalam penyelidikan dan rawatan dari beberapa pusat perubatan dan saintifik terkemuka di Amerika Syarikat dalam program terbaharu disiarkan Radio Televisyen Malaysia (RTM).

Menerusi program 30 minit diberi tajuk “Innovation In Medicine”  ini penonton dapat mengunjungi dan mengetahui kemudahan yang sangat terkenal seperti Institut Salk, Pusat Perubatan UCLA, Pusat Ortopedik Texas dan Pusat Kanser Sloan-Kettering dan Penyelidikan AIDS Amerika di New York City.

Disiarkan mengisi slot Special On 1 di TV1, dokumentari Inggeris ini menemui penonton mulai 26 November ini, setiap Selasa hingga Khamis, pukul 11.30 malam.

26 episod program ini memberi tumpuan kepada topik kesihatan yang perlu diketahui semua seperti penyelidikan sel stem, biologi, barah dan juga selesema. Wawancara mendalam mengenai lokasi dengan doktor, saintis dan pesakit pemenang Hadiah Nobel yang berkongsi kisah mereka, dan kejayaan ditampilkan. 

Innovationsinmedicine (1)

Siri ini adalah topik yang didorong dengan penekanan, misalnya, mengenai kegemukan, tidur, perubatan sukan, penembusan barah, pembedahan plastik dan cara terbaru untuk menghentikan sakit belakang. 

Dengan menggunakan grafik dan animasi terkini,“Innovation In Medicine” meneroka sesuatu yang baru dalam bidang perubatan dan menawarkan jawapan dan harapan terhadap penyakit dan keadaan pesakit tersebut dari semua peringkat umur.

Penonton dapat mengikuti pelan kesihatan untuk mencegah penyakit; makanan tambahan semula jadi untuk penyakit Alzheimer, bahaya kulat pada sinus dan kesihatan umum anda; pencegahan batu karang yang menyakitkan.

Perbincangan dapat program ini turut merangkumi terapi sel stem, melindungi otak, barah prostat, rancangan diet HCG; membersihkan mesin CPAP dan mengatasi kemurungan. Ada juga perkongsian tentang masalah artritis pergelangan kaki, penggantian pinggul, kateterisasi jantung melalui pergelangan tangan, rawatan strok baru; fibrilasi atrium; dan gangguan tidur.

Pastinya orang ramai juga ingin mengetahui apakah itu penyakit Alzheimer? Begitu juga berkenaan terapi testosteron, diet bebas gluten, ubat yang melawan jangkitan hospital; dan penyelidikan pediatrik.

Ketahui juga apakah Visual DX (alat diagnostik); sistem penyampaian ubat untuk bayi pramatang; sel stem dan ortopedik, kaedah semula jadi untuk merawat kerana kecemasan dan imbasan CT otak.

Ikuti juga dalam perkongsian info tentang rawatan barah peribadi, pemeriksaan barah; kanser ovari, Mamogram 3D dan terapi proton untuk barah. Menarik turut ditonjolkan paparan pengimejan gigi; vaksin MRSA; Baby Fae; dan barah payudara.

Ketahui lebih banyak dan mencabar lagi tentang kemajuan terkini dalam penyelidikan dan rawatan dilakukan di Amerika Syarikat ini di TV1. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Nasir | 23

Peraduan Menangi iPhone 12 Pro & iPhone 12, Senang Je, Ikuti Langkah Berikut!

M Daud Kilau 2020 | 24

M Daud Kilau Bakal Jalani Pembedahan Jantung Dalam Masa Terdekat