in , ,

LoveLove CuteCute SEDIHSEDIH OMG!OMG! HAHAHA!HAHAHA! WinWin

Ibu Mertua Buat Intan Suraya Menangis?

“Intan ni nama je menantu, tapi mak cik dah anggap macam anak sendiri dah. Dia memang menantu terbaik!”, ujar Puan Chek Siah Ahmad, ibu mertua kepada bekas personaliti TV, Intan Suraya, sewaktu “sesi live” pertama beliau di aplikasi BIGO Live.

Saat istimewa ini merupakan salah satu babak daripada video Senior BIGOers yang diterbitkan oleh pihak BIGO Live Malaysia baru-baru ini. Video ini telah ditonton sebanyak 82,000 kali di YouTube dan lebih daripada 282,000 kali di Facebook setakat ini. 

Intan telah menggunakan aplikasi BIGO Live sejak 2016 lagi, dan kini merupakan salah seorang hos rasmi di aplikasi tersebut.

Saya guna aplikasi ini untuk seronok-seronok sahaja pada mulanya, tetapi selepas itu saya nampak potensi yang ada. Saya boleh berinteraksi dengan para pengguna yang lain dan pada masa yang sama jana pendapatan tambahan,”

– Intan Suraya

Walaupun masih ada segelintir pihak yang mempunyai persepsi negatif terhadap aplikasi BIGO Live, beliau bersyukur suami dan ibu bapa mertuanya memberikan sokongan penuh untuk beliau meneruskan kerjaya sebagai hos rasmi di aplikasi tersebut. 


“Apa saja yang kita buat, jika kita fokus benda yang positif, maka baiklah semuanya. Tapi kalau kita utamakan yang negatif, maka buruklah hasilnya. Saya gunakan pengalaman kerja saya dahulu dan platform ini dengan cara yang baik, jadi saya tak risau apa orang nak cakap,”

– Intan Suraya

Selain Intan dan ibu mertuanya, video tersebut turut menampilkan seorang lagi hos rasmi BIGO Live, Nemo dan ibu kandungnya. Nak tengok macam mana ibu mertua Intan menggunakan aplikasi BIGO Live? Boleh tonton video di bawah. 

YouTube: https://youtu.be/ctNsci32yWs

Muat turun aplikasi BIGO Live sekarang: https://bit.ly/2FUQVHO 

What do you think?

81 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Selepas MAGIKA, Wany Kayrie Makin Matang Muncul dengan Single AKSARA CINTA

Airbnb Online Experiences: Take Virtual Trips From Home For Out-Of-School Learning