in , ,

Henry Golding Dicanang Jadi Bintang Utama Filem ONE PUNCH MAN Versi Live-action

Syarikat produksi Sony Pictures akan menghasilkan siri anime One Punch Man menjadi filem aksi langsung atau live-action. Dilaporkan, watak utama superhero bernama Saitama akan dilakonkan oleh bintang Crazy Rich Asia, Henry Golding.

Nampaknya, nama Henry Golding semakin disebut dan popular untuk terus bertapak di Hollywood. Pengkritik dan penonton memuji persembahan bintang itu di Crazy Rich Asians, dan sejak itu, dia telah menatap The Gentlemen dan akan bermain G.I. Joe’s Snake Eyes dalam filem solo yang akan datang yang dijadualkan pada tahun 2021. Wow tahniah Henry Golding!

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, One Punch Man telah menjadi tontonan seisi rumah bukan sahaja di Jepun tetapi di seluruh dunia. Ini mengikuti kisah Saitama, seorang pahlawan perkasa yang dapat mengalahkan mana-mana lawan dengan satu pukulan yang berusaha mencari lawan yang layak setelah kekurangan cabaran dalam memerangi kejahatan.

One-Punch-Man

Dipetik dari Full Circe Cinema, Sony Pictures juga bekerjasama dengan pengarah The Eternals, Chloe Zhao serta penulis Scott Rosenberg dan Jeff Pinker untuk menulis dan mengembangkan jalan cerita untuk menjadikan filem live-action itu laris di pasaran.

Sementara itu, projek filem ini adalah adaptasi dari komik dalam talian atau webcomic dengan tajuk yang sama, One Punch Man, yang dirilis pada tahun 2009.

Selepas ia telah dibukukan pada tahun 2013, One Punch Man berjaya memperoleh keuntungan penjualan sebanyak 30 juta salinan di seluruh dunia, hingga membuatkan  Madhouse mengadaptasikan ke dengan siri televisyen kerana popularitinya.

Sementara itu, Henry Golding, yang diramalkan akan menjadi bintang utama, dilaporkan baru saja selesai penggambaran filem terbarunya dengan pelakon Indonesia Iko Uwais, G.I Joe: Snake Eyes pada bulan Februari.

Adakah anda ingin melihat Henry Golding membawa watak Saitama dalam One Punch Man? Perlukah Chloé Zhao mengarahkan projek ini? Beritahu kami dalam komen di bawah!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Chacha | 13

Dituduh Terkait Aktiviti Pelacuran, Chacha Maembong Buat Laporan Polis

Gadget Celcom Telefon Hiasan | 14

Ini Sebab Kenapa Anda Patut ‘Restart’ Telefon Pintar Anda Sekali Seminggu