in , ,

HBO Kini Memperbaharui THE LAST OF US Untuk Musim Kedua

Episod baharu siri debut pada hari Isnin di HBO (Astro Ch 411) dan HBO GO, yang membawa kepada kemuncak pada 13 Mac. P

Drama HBO The Last of Us telah diperbaharui untuk musim kedua. Siri ini dicipta bersama oleh Craig Mazin (pencipta pemenang Anugerah Emmy® Chernobyl HBO) dan Neil Druckmann (pencipta dan penulis francais The Last of Us yang memenangi anugerah dan Presiden Bersama Naughty Dog).

The Last of Us juga mendapat sambutan hangat di media sosial, dengan siri ini menjadi sohor kini #1 di seluruh dunia di Twitter semasa debut sirinya. Sehingga kini, penggoda dan treler musim pertama telah mengumpul lebih 100 juta tontonan di seluruh dunia.

“Craig dan Neil, bersama EP Carolyn Strauss, dan pelakon dan krew fenomenal kami yang lain, telah menentukan genre dengan musim sulung mereka yang mahir The Last of Us,” kata Francesca Orsi, EVP, Pengaturcaraan HBO, Ketua Siri Drama HBO dan Filem. “Selepas memulakan musim pertama yang tidak dapat dilupakan ini, saya tidak sabar untuk menyaksikan pasukan ini menyerlah semula dengan musim 2.”

“Saya merasa rendah diri, berbesar hati, dan terus terang terharu kerana ramai orang telah menonton dan berhubung dengan penceritaan semula kami tentang perjalanan Joel dan Ellie. Kerjasama dengan Craig Mazin, pelakon & krew kami yang luar biasa, dan HBO melebihi jangkaan saya yang sudah tinggi,” kata Neil Druckmann, Penerbit Eksekutif. “Sekarang kami berbesar hati kerana dapat melakukannya sekali lagi dengan musim kedua! Bagi pihak semua orang di Naughty Dog & PlayStation, terima kasih!”

“Saya sangat berterima kasih kepada Neil Druckmann dan HBO atas perkongsian kami, dan saya lebih berterima kasih kepada berjuta-juta orang yang telah menyertai kami dalam perjalanan ini,” kata Craig Mazin, Penerbit Eksekutif. “Penonton telah memberi kami peluang untuk meneruskan, dan sebagai peminat watak dan dunia ciptaan Neil dan Naughty Dog, saya tidak boleh lebih bersedia untuk menyelam kembali.”

The Last of Us berlaku 20 tahun selepas tamadun moden telah musnah. Joel, seorang mangsa yang tegar, diupah untuk menyeludup Ellie, seorang gadis berusia 14 tahun, keluar dari zon kuarantin yang menindas. Apa yang bermula sebagai pekerjaan kecil tidak lama lagi menjadi perjalanan yang kejam dan menyayat hati kerana mereka berdua mesti merentasi A.S. dan bergantung antara satu sama lain untuk terus hidup.

Musim pertama dibintangi oleh Pedro Pascal sebagai Joel, Bella Ramsey sebagai Ellie, Gabriel Luna sebagai Tommy, Anna Torv sebagai Tess, Nico Parker sebagai Sarah, Murray Bartlett sebagai Frank, Nick Offerman sebagai Bill, Melanie Lynskey sebagai Kathleen, Storm Reid sebagai Riley, Merle Dandridge sebagai Marlene, Jeffrey Pierce sebagai Perry, Lamar Johnson sebagai Henry, Keivonn Woodard sebagai Sam, Graham Greene sebagai Marlon, dan Elaine Miles sebagai Florence. Ashley Johnson dan Troy Baker turut membintangi.

Episod baharu siri debut pada hari Isnin di HBO (Astro Ch 411) dan HBO GO, yang membawa kepada kemuncak pada 13 Mac. Peminat juga boleh menonton The Last of Us Podcast, podcast teman rasmi siri itu di mana hos Troy Baker, yang memainkan watak Joel dalam permainan video, duduk bersama pencipta siri Craig Mazin dan Neil Druckmann untuk menyelam dalam adegan demi adegan bagi setiap episod.

The Last of Us, berdasarkan permainan video yang terkenal dengan nama yang sama yang dibangunkan oleh Naughty Dog untuk platform PlayStation®, ditulis dan diterbitkan oleh Craig Mazin dan Neil Druckmann. Siri ini adalah penerbitan bersama Sony Pictures Television dan diterbitkan oleh Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan, dan Rose Lam. Syarikat pengeluaran: PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint dan Naughty Dog.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

KAI HASSAN MOLEK FM

Anda Diminta Berhati Hati Dengan Laman Web Palsu Molek FM

Zizan Razak Buat Hawa Rizwana Tak Kering Gusi Di Set Penggambaran?