in ,

Hati-Hati dengan Taktik Scammer Terbaru, Kini Menyamar sebagai Pihak TM

TM Group menasihati para pelanggan agar berwaspada dengan taktik baru daripada scammer yang menyamar sebagai pihak TM.

Scam ini melibatkan sebuah emel dan mesej SMS yang kononnya daripada Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan TM yang menyatakan penerima mempunyai transaksi yang belum diselesaikan dengan TM.

TM menasihati pengguna untuk hubungi unifi atau saluran rasmi TM jika terdapat sebarang keraguan melibatkan mesej yang kononnya datang daripada TM. Secara umumnya, jika anda mendapat sebarang mesej atau emel yang meminta butiran peribadi seperti nombor IC dan alamat, besar kemungkinan ia adalah satu scam.

Hati-Hati Dengan Taktik Scammer Terbaru, Kini Menyamar Sebagai Pihak Tm

Waspada jika anda menerima emel yang kononnya daripada Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan TM yang menyatakan si penerima mempunyai transaksi yang belum diselesaikan dengan TM. Sila ambil maklum bahawa emel tersebut adalah PALSU dan TIDAK BENAR sama sekali!

Dalam laman web ini, TM telah menyenaraikan senarai scam yang menyamar sebagai syarikat tersebut. Kami berharap agar para pembaca akan terus berwaspada dengan taktik scammer yang semakin licik pada waktu ini.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Cakra Khan | 19

Kisah Sedekad Perjalanan Seni Cakra Khan Dalam Single SALAH TAPI BAIK

Nazim Othman | 20

Ini Sebab Kenapa Anda Perlu Tonton ALICE IN BORDERLAND DI Netflix