Menu

Sensasi Selebriti

Portal Berita Hiburan, Trending & Viral, Acara, Travel, Gaya Hidup & Tech Gadget Terkini

in

Harper’s Island & Trauma di TV2

DUA DRAMA BERSIRI INGGERIS TERBAHARU DI TV2 : HARPER’S ISLAND DAN TRAUMA DI TV2

Penoton Radio Televisyen Malaysia (RTM) berpeluang menyaksikan dua drama Inggeris popular yang disiarkan berturut-turut setiap Rabu dan Khamis, jam 12.00 malam menerusi saluran Dunia Ria, TV2. Kedua-duanya yang disiarkan berbeza genre ini dimana Harper’s Island lebih terarah kepada drama berbentuk misteri dan Trauma pula khas tontonan peminat program bergenre perubatan.

Meskipun berbeza genre, namun kedua-dua siri drama ini pernah mencetuskan fenomena kerana plot yang menarik dan penuh penghayatan. Apatahlagi pelakon-pelakon yang membintangi dua drama bersiri ini sememangnya berjaya ‘menghidupkan’ watak masing-masing sekaligus berjaya membuatkannya diterima di kalangan penonton.

Disiarkan mulai 16 Februari 2011, setiap Rabu, Harper’s Island arahan Ari Schlossberg untuk musim 2008 – 2009. Kisahnya berlegar sekitar situasi dimana setidak-tidaknya satu watak (atau sebanyak lima watak) dibunuh pada setiap episod. Siri ini digambarkan berlaku di Bowen Island, sebuah pulau sekitar dua kilometer di sebelah barat Vancouver di British Columbia dan di University of British Columbia.

Menariknya para pelakon dan pelakon tidak diberitahu tentang kematian watak mereka sampai hari yang diberikan mereka skrip untuk dilakonkan. Pelakon hanya diberitahu mengetahui kontrak mereka sahaja. Namun kemuncaknya dan paling utama dalam siri ini adalah watak Richard Burgi kerana kematiannya dipandang sebagai titik balik besar dalam siri.

Dikelaskan dalam genre misteri atau horror, drama bersiri 13 episod ini menyaksikan lakonan berkesan Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr dan Gina Holden.

Menyusul keesokkan harinya, drama bersiri Trauma disiarkan mulai 17 Februari, setiap Khamis untuk dikongsi bersama penonton terutama yang meminati bidang perubatan sepanjang 20 episod siarannya.

Seperti adrenalin yang tembakan ke jantung, “Trauma” bakal mendedahkan aksi yang diolah berlaku di salah satu pusat perubatan yang paling berbahaya di dunia melibatkan watak utama paramedik sebagai responden pertama.

Ketika keadaan kecemasan berlaku, pasukan trauma dari San Francisco Umum pertama di tempat kejadian, perjalanan darat, laut atau udara untuk menemui sekaligus menyelamatkan mangsa-mangsa kejadian tepat pada waktunya.

Dari ketinggian Piramid Transamerica kepada kedalaman SF Bay, anggota pusat perubatan ini berdepan keadaan dan situasi yang paling ekstrem untuk menyelamatkan nyawa mangsa yang terlibat. Ketika itu mereka bergungsi memberikan peluang kepada mangsa terlibat untuk terus berjuang meneruskan kehidupan.

Drama bersiri perubatan ini menyaksikan lakonan hebat Derek Luke, Cliff Curtis, Anastasia Griffith, Aimee Garcia dan Jamey Sheridan.

Leave a Reply

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Exit mobile version