Menu

Sensasi Selebriti

Portal Berita Hiburan, Trending & Viral, Acara, Travel, Gaya Hidup & Tech Gadget Terkini

in ,

“Halal Depan Mata, Buat Apa Cari Haram?” – Abam Bocey

PELAWAK popular Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey menentang keras perbuatan lelaki berstatus suami orang gemar ‘makan luar’ atau mencari wanita lain untuk melakukan hubungan seks. Abam berkata, walaupun ia haram di sisi agama tetapi sewenang-wenangnya dilakukan oleh segelintir suami.

Halal depan Mata, buat apa cari haram?

Menurutnya, dia juga mengakui perbuatan haram itu pasti dapat dielakkan jika pihak satu lagi tidak melayannya.

“Bertepuk sebelah tangan tidak akan berbunyi. Kadang-kadang ada wanita yang sunyi dan dahagakan kasih sayang lelaki berstatus suami kerana golongan ini selalunya pandai melayan mereka.

“Namun, jika suami orang itu tidak melayan ia tidak akan jadi. Selalunya benda ini terjadi kerana mereka sudah terbiasa,”

– Abam Bocey

Abam juga berpesan kepada lelaki yang sudah berkahwin tetapi masih mengamalkan ‘makan luar’ untuk melihat semula niat asal berkahwin.

“Kita berkahwin adalah untuk menghalalkan tapi kenapa perlu cari yang haram? Jika sudah ada yang halal depan mata, layanilah isteri dengan baik dan puaskan dengan kasih sayang.

“Jangan sesekali kita mengasari, menzalimi atau melakukan perbuatan di luar fitrah manusia,”

– Abam Bocey
Sumber: Harian Metro

Leave a Reply

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Exit mobile version