in , ,

Hafiz Suip Akui Imej Rambut Warna Hijau Hanya Gimik Single Baharu

Baru-baru ini penampilan penyanyi Hafiz Suip menjadi perhatian apabila rambutnya dilihat berwarna hijau dalam promosi single terbaharunya berjudul Terus Bersinar.

Hafiz mengakui tindakannya mewarkan rambutnya itu adalah untuk menarik perhatian netizen serta mempromsikan single terbarunya itu.

Menurut Hafiz lagi, sudah menjadi lumrah di dalam dunia hiburan masa kini untuk melakukan gimik sebelum melancarkan ‘buah tangan’ terbaru mereka.

“Isu saya berambut hijau tempoh hari tu memang saya tak nafikan yang saya buat adalah untuk mendapatkan tarikan dan perhatian daripada semua orang sebab dah menjadi lumrah sekarang ini pentingnya (gimik) di media sosial itu.

“Dan kalau kita perasan, orang lebih suka perkara yang lebih sensasi ni. Saya boleh ja cakap, ‘Saya Hafiz Suip dan akan keluarkan single terbaharu saya dan sebagainya’. Tapi orang akan macam, ‘Oh okay, Hafiz Suip’, macam tu saja,” katanya.

HAFIZ SUIP

Dalam pada itu, Hafiz mengakui perbuatannya itu salah dari sudut agama namun hanya melakukannya atas dasar dirinya seorang artis serta penghibur.

“Bila saya warnakan rambut hari itu, orang jadi triggered, ‘Eh kenapa dia buat macam ni? Hari tu bukan ke dia ni Islamik?’

“Saya bukan tak sedar tetapi saya sedar perbuatan saya itu. Saya juga sedar kalau ikutkan dari segi hukum pun memang salah sebenarnya tetapi sekarang ni kita bercakap dalam konteks dunia hiburan melainkan kita duduk dalam masjid barulah kita nak cerita berkenaan agama, hukum hakam dan sebagainya.

“Saya pula dilahirkan sebagai seorang penghibur dan inilah cara saya untuk mendapatkan publisiti bagi membantu saya kekal relevan,” katanya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Amylea Bergelar Isteri Kepada Pegawai Bomba Berasal dari Singapura

realme Melepasi 200 Juta Penghantaran Global Menakluk Pasaran Global