in

Gambar Sebalik Tabir Filem The Wolverine

[dropcap]B[/dropcap]aru-baru ini, pengarah James Mangold telah berkongsi beberapa gambar sekitar belakang tabir pembikinan filem arahan beliau iaitu The Wolverine melalui akaun Twitter. Kalau sebelum ini, ada yang tak tahu penampilan terbaru Hugh Jackman, tapi bila dah tersebar gambar ni, ramai yang tak sabar untuk menonton kerana filem ini dikatakan berlainan dari segi senario dan jalan cerita. Dikatakan ada sedikit perubahan dengan badan dan fizikal Hugh Jackman. Ada babak-babak tembak menembak dalam keretapi, di kawasan perkuburan Tokyo, serangan di Kuil Yakuza dan juga paparan watak Tao Okamoto yang membawa watak Mariko untuk babak klimaks filem ini.

Filem Wolverine menceritakan seorang adiwira yang berada di Jepun, Logan atau Wolverine adalah seorang samurai yang tidak memiliki guru. Di sana Wolverine bertemu dengan sosok misteri dari masa lampaunya.

Sebelum ini, pengarah James Mangold mahu menjadikan The Wolverine sebagai filem prequel, tetapi nampaknya ini tidak benar kerana ada unsur futuristik dalam filem ini. Malah, filem ini sebenarnya ditetapkan selepas peristiwa dalam X-Men 3: The Last Stand.

Jika filem ini duduk dalam alam semesta filem-filem selepas mereka semua. Jean Grey telah tiada, kebanyakan X-Men dibubarkan atau menghilang, jadi ada rasa beban yang besar serta keterasingan untuknya.

Sudah tentu ada akan menjadi beberapa elemen prequel seperti yang kita telah melihat senario berlatar belakang Perang Dunia II, dan ada khabar angin bahawa Jean Grey akan membuat penampilan. Tetapi filem itu sebenarnya akan ditetapkan pada masa sekarang di Jepun.

Itulah sesuatu yang bagi saya adalah sangat penting, bahawa saya letakkan di tempat yang sangat khusus dalam garis masanya. Saya ingin menjadikannya mampu bercerita tanpa membebankan dengan melepaskan kepada filem yang sudah ada dan perlu selaras dengannya. Idea-idea pemerintahan abadi sangat banyak dalam cerita ini dan beban kehidupan kekal meberi kesan berat sepenuhnya pada Logan. Bagi saya itu seperti satu bahagian yang menarik daripada watak Logan yang hampir mustahil untuk diterokai jika anda pernah mempunyai pasukan atau liga dalam filem.

Mangold kemudian mendedahkan bagaimana dia akan mengkategorikan filem dgn mengatakan bahawa ia adalah “gambar noir Jepun dengan tindakan tentpole di dalamnya.”

Saya benar-benar teruja dengan filem ini, dan saya suka bahawa ia berlaku selepas peristiwa X-Men 3. Ada sesuatu tentang yang membuat filem yang banyak lagi menarik.

Filem ini ditetapkan dibuka dalam pawagam pada 26 Julai, 2013, dan ia bintangi Hugh Jackman, Will Yun Lee, Svetlana Khodchenkova, Hiroyuki Sanada, Hal Yamanouchi, Tao Okamoto, Rila Fukushima dan Brian Tee.

The Wolverine

The Wolverine

The Wolverine

The Wolverine

The Wolverine

The Wolverine

The Wolverine

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Qi Razali & Nelydia Senrose Kini Sah Bercinta?

Sinopsis Drama Magic di Saluran Pelangi