in , ,

Gambar Kabel Jalinan (Braided) Penyambung USB-C untuk iPhone 12 Tertiris

Sekian lama, kabel Lightning untuk iPhone menggunakan bahan binaan kualiti rendah dan cepat rosak. Harga jualan kabel ini juga mahal, berbanding kabel MFI lain yang lebih murah dan jauh lebih berkualiti.

Pada 13 Oktober ini, Apple dijangkakan akan melancarkan iPhone 12 dan kini bertebaran di internet tentang rumors dan khabar angin tentang rekaan telefon pintar tersebut.

Gambar Kabel Jalinan (Braided) untuk iPhone 12 Tertiris

Sehingga hari ini, Apple tidak pernah menyertakan kabel tahan lasak jenis braided untuk iPhone, iPad – kecuali kepada pembeli Mac Pro yang menerima kabel jenis braided berwarna hitam.

APPLE

Foto-foto terkini mengenai kabel yang akan disertakan dalam kotak iPhone 12 telah tertiris.

Gambar Kabel Jalinan (Braided) untuk iPhone 12 Tertiris
Gambar Kabel Jalinan (Braided) untuk iPhone 12 Tertiris
Gambar Kabel Jalinan (Braided) untuk iPhone 12 Tertiris
Ia mempunyai penyambung USB-C di hujung yang lain dan bukannya USB-A.

Ini adalah leaker @ L0vetodream yang boleh dipercayai yang pertama kali menunjukkan pada bulan Julai bahawa iPhone 12 akan dibekalkan dengan kabel yang lebih menarik dan lebih kuat.

Mereka menyiarkan gambar lebih lanjut pada bulan yang sama.

Ia mempunyai penyambung USB-C di hujung yang lain dan bukannya USB-A.

Apple pada masa ini membekalkan kabel jalinan (braided) dengan Mac Pro, yang mempunyai reka bentuk yang serupa walaupun tidak sama.

Kabel Lightning Apple sebelum ini telah mendapat banyak kritikan, kerana mereka cenderung memakai pada saat kabel memenuhi penyambung. Kabel jalinan nilon lebih kuat, kerana lebih baik menahan pergerakan menarik, membongkok, dan memutar. Bahan tenunan juga mempunyai penampilan yang lebih premium.

Kabel berkualiti tinggi yang serasi dengan MacBook generasi semasa adalah berita baik. Berita buruknya adalah bahawa kami tidak mengharapkan kotak iPhone 12 juga tidak menyertakan EarPods. Walaupun secara peribadi saya menganggap kedua-duanya adalah keputusan yang wajar. Untuk menggunakan earbuds adalah pilihan masing-masing.

Gambar Kabel Jalinan (Braided) untuk iPhone 12 Tertiris

Kita sudah tahu yang Apple dilaporkan tidak akan menyertakan pengecas dalam kotak iPhone 12 ketika dibeli. Terkini, Apple dikatakan mungkin akan menyertakan kabel jenis braided untuk iPhone 12 dan kabel ini adalah kabel USB-C ke Lightning yang berwarna putih.

Mungkin tiada pengecas, tetapi ada kabel berkualiti yang tahan lasak adalah baik? Pada saya sudah ok, kerana saya sudah ada banyak pengecas 18W – pada orang lain ini mungkin satu bebanan.

Mac Pro sudah pun menyertakan kabel seperti ini, jadi ini mungkin giliran iPhone pula. 

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Rumah Tangga Dilanda Badai, Puteri Sarah Luah Ciri-Ciri Curang di IG Story

Majlis Penyampaian Hadiah Kuiz Salam Baitullah 2020 ke-12