in

Gambar Ibu Fouziah Gous Pelakon Sifu & Tongga

Ketika Budiey bertemu dengan Fouziah Gous di majlis prebiu filem Sifu & Tongga di Mid Valley hari tu, Fouziah yang juga pembuka kotak Roda Impian telah memperkenalkan ibu dan adiknya. Mulanya terkejut sebab ibu Fouziah tampak chinese look. Oh ya la, baru Budiey teringat, Fouziah kan ada darah kacukan Melayu + Cina + Pakistan. Patutlah Fouziah kulit cantik, rambut hitam melebat, lawa dan manis… haha, mesti terjeluak kalau si Iqram Dinzly baca nih…

Sepanjang mengenali Fouziah, Budiey rasa Fouziah antara pelakon yang tegar dan kalis dengan gosip. Dia tak mudah melenting dengan gosip. Malah, bagi Fouziah, gossip dapat membantu menaikkan dan melariskan namanya. Yelah, bila ada gosip secara tak langsung, nama akan dikenali. Tapi janganlah sampai gosip yang menjatuhkan nama baik, kan?

“Saya ada famili yang nak dijaga. Kalau gosip tidak benar seperti mengatakan saya sudah bernikah tu… kira melampaulah. Keluarga saya lebih mengenali diri saya dan mereka tahu ke mana saya pergi setiap hari sebab itu saya tak kisah.”

“Syurga itu di bawah telapak kaki ibu…”

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. uiks..byknye darah kacukan die ni..patut le muke lebih putih dari tangan..msti muke tu kulit cina, tangan tu kulit Pakistan..haha.. :p klu ye pn nk putihkn muke, kasi le putih 1 bdn..xle nmpk pelik belang2 camtu..opps… 😉

  2. bukan pe mawar,
    tu dia kuat berjemur.
    kan ke kat sifu & tongga buat kat tengah panas..
    mase tu muke berlapis dengan makeup.. tangan badan mane de cover.. tu yang belang-belang jadinye..

    huh! kenape si mulut leser duk terselit enterframe.. cibuk jer..

  3. agaknya fauziah ni lbh bnyk bwk muke sbelah ayah dia kot, kalau ikut muke mak dia ala2 nyonya skit…

  4. adakah ibunya si Fauziah Ghous ini seorang pelakon juga? kelihatan seperti watak wanita berjubah hitam dalam Yasmin Ahmad’s Gubra the hospital scene

  5. Dia mmg cantik..
    tgk dlm SPA Q…
    mmg dia cantik sgt..
    wajah cantik…rmbut lebat,panjang,hitam pekat…
    semua pmpuan idamkan kecantikkan mcm tu tp susah nk dapat tp dia memiliki segalanya..
    aku yg pmpuan pn tergoda tgk dia..
    untung Iqram..

  6. dolu mama dier lawa la kot..
    korg ni pun nnt fauziah gouz dh tua cmni la gak kot?(kalau dier xpkai botox & sewaktu dgnnye)
    tp tgk fauziah ni ok ler drpd pelakon yg bersuare itik dan rakannye yg baru abis spm(due2 gedik & suka buat kontroversi murahan)

  7. fauziah ni xler putih mcm mama dier (lbey pd pakistan dan melayu)
    tp cantik(mix la katekan)..
    tp pelik kan kalau org kiter ni make up mesti tebal2?
    kalau kat negare omputih tu mekap jugek tp nmpk lembut je dan lg cantik..
    sbb ape yer?
    warne kulit ke?
    ke make up artis xpndai?
    huhu..

  8. Fauziah ni cantik..tp lakonannya biasa jer. Belum la menyerlah lagi. Sbb dia ni cantik, tu ramai org jeles..tak pasal2 mamanya pun kena kutuk juga..apelah korang ni..sendiri mau ingat la..adekepatut

  9. Kak Fouziah mmg lawa,cun pn ye gak.
    Make up kew,x make up kew tetap lawa n cun.
    I like you.
    May be owang yg kacuk Pakistan n Cina lawa mmg kot.
    Rambut pn lawa,lurus jew,hitam berkilat.
    X payah pake shampu Sunsilk.
    Hihihi……

  10. rambut dia bukan lurus ori.. rambut dia ketak2 rambut dia bt.. kalu xcaya tgk cite kristal lakonan dia n norkhiriah.. confrim rmbt dia curl. rebonding lor..

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Mimie Tersingkir Dari My Starz LG

Mila Fun Club Anjurkan Beriadah Sambil Beramal Untuk GAZA