in

Gambar Fesyen Habaya Rekaan Zery Zamry

Di Mifa 2008 lalu, ternyata ramai sekali penonton yang kagum melihat keindahan rekaan fesyen terkini yang kreatif gabungan fusion moden dalam rekaan baju kebaya yang diberi nama HABAYA.

Zer’s signature ethnic-inspired design is an amalgamation of the rich and diverse culture of Malay tradisitional art and craft with Habaya both with a very strong individual flavour and yet blending in to create a contemporary style for women.

Dilancarkan sempena pertunjukan fesyen di Mifa 2008, koleksi rekaan Zery ini menggunakan material sutera Thai, satin dan chiffon yang dilengkapkan dengan permata berlian Swarovski menyempurnakan koleksi kali ini menjadi lebih outstanding. Terutama, Budiey lebih suka dengan fesyen baju yang dipakai oleh Dynaz pada entri yang lalu.

Kata Zery, rekaannya lebih mengutamakan keselesaan. Itu sebabnya rekaan dibuat dari satin dan sutera agar ianya lebih mendamaikan kulit si pemakai. Disamping dapat memberi bentuk badan yang lebih mempersonakan, Zery ingin setiap pemakai rasa lebih relaxed dan glamourous.

Gaya rekaan lebih menjurus kepada konsep yang versatile daripada evening ke cocktail dress diikuti dengan casual dan swimming suit.

Fesyen lelaki etnik urban

Jangan keliru identiti. Ini rekaan kasual

Mmm, apasal buang baju? cantik baju tu kalau dipakai

Kebaya Swimming suit?

Yang ni seksi ya amat

Inovasi canggih

Swimming suit yg lebih sopan tapi seksi habis

Yang ni anggun.

Elegan dan glamourous

Pesona

Good job Zery!

 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Kahwin Wedding Adam Corrie Lee & Fazema Mohd. Fuad

Peraduan Menangi Album 2 DIVA – Kris Dayanti & Siti Nurhaliza