in

Gambar Dato’ Siti Nurhaliza di Pelancaran Pembukaan Lord’s Tailor

Gambar Dato’ Siti Nurhaliza yang hadir untuk merasmikan butik Lord’s Tailor di Bangsar Shopping Centre. Siti dah nampak slim dah. Gossip kata Siti dah hamil tu tak betul sama sekali. Tapi ada orang kata, Siti memang mengidam… hehehe mengidam nak anak kembar.

Elok lah kalau dah kurus dan badan dah macam anak dara balik. Kira ini elok dan tepat pada masanya. Album baru Siti pun dah nak keluar di pasaran pada 26 Disember ini. Majlis pelancaran album baru pun masing dalam perancangan. Katanya, 2-3 hari lagi, press release untuk album baru akan dihantar ke media. Budiey rasa tak sabar nak dengar dan promote album terbaru Siti di blog ini.

Putih dan pink

Slim molim dah dia. Tapi masih comel!

Foto kredit: Flickr Irwandy

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. Hai Budiey… nak mengampu pun tengok lah tempat…
    Apa yg slim…? Ni bukan aku fitnah tak yg benar pe..
    Dah terang terbukti ! Tengok lagi sekali..
    Mu tak nampak ke pinggang dia tu lebar dan
    peha dia tu macam drumstick ?

    Ni belum beranak, badan dah selambak..
    if beranak mungkin macam tong drum agaknyer. *oops! jgn terasa ya*

    Aku heran tau yg berduit ni semua kenapa tak tahu jaga body eh..
    Pegi lah slimming saloon ke, masuk gym ke, aerobic etc..
    Ni tak selambak2 badan satu2 !!
    Contoh tengok aje bini timbalan..
    Dah lah pendek, jalan mcm tak larat, termengah2..
    dah lah tu.. lengan dia dah mcm cerita PEPAYA punya lah besau…
    Harapkan rambut tu aje yg berombak macam Tsunami !

  2. biasalah…..budieykan fanatik ctkus.. apa2pun semuanya puji melambung2. semua elok belaka…..bosan dah ngan crita minah lipis nih… sudah2 la

  3. comeynye CT…

    ala tabuan n zaza….kira bdn CT dh ok la dari dia mula2 kawin dulu.. takkan ko rabun kot!!… CT tau la nk jaga badan dia sendri…ko tu slim sgt ke?? cntik sgt ke badan tu nak komen2 orang lak……

    mmg CT byk peminat…kalo bosan tak yah la baca!!.. kalo korang lak jd selebriti, tah ada org tak nak baca pasal korang!!.. jgn nak kutuk orang jek!!

    nak kata aku fanatik CT katalah…

    to CT…ttp sayang kamu!!! kalo nk layan sume komen2 org2 sewel ni satu hape pun x jadi…. so CT…wish u all d best!!

  4. Kamu tak sedar ke kamu punya artis kesayangan ni munafik ?
    Bila badan selambak.. baju di buat cover punggung.. tutup sana tutup sini,
    cover takmo kasi nampak itu badan yg dah selambak.
    Bila dah susut ckit, aiseyman btol punya singkat tunjuk itu punggung.

    Pakai tudung pun macam tak ikhlas, macam main2 lak..
    kejap tutup abis, kejap singkat, kejap nampak jambul,kejap setengah,
    kejap tipis, kejap tebal..
    Tu lah lain kali berfikir nak buat keputusan, nak step baik last2 termakan kata2 sendiri..

    Si deja moss tu w’pun buruk, hajjah jugak @ least she’s not making fun bab bertudung @ least she’s honest !

    Dulu artis pujaan mu tu ada tahi lalat palsu di tepi bawah bibir.. now sudah takde.. Mana ilang ?
    Celak dah abis ke ?
    Dulu hidung pesek now berbatang, pipi pulak bertelur..
    Ai sejak dpt ba%$ng tua.. idung pun dah berbatang !
    Oh pls stop giving bullshit excuses such as make up technique, angkat wudhuk, hati ikhlas, yg penting niat etc bla bla bla.
    Ni yg nyata bukan fitnah bidaah ! So pls jgn lah kita nafikan yg benar
    So now tell me who is munafik here ?

    Niway nice nick u got.. Sebab tak kisah lah
    sanggup rampas hak orang.. *faham eh faham eh *
    I admit ur artis pujaan & her hubby adalah pasangan ideal.
    Satu hypocrite, satu Mr.Sly.. sajaklah tu. !

    *SIGH * Hai ni lah dia.. kalo dah jadi peminat fanatik..

    LEMBU PAKAI SKIRT PUN DI KATAKAN CANTIK !!

  5. I heard a lot of people saying.. not sure tats y i wanna ask manalah tau
    if its just a bidaah..

    Betol ke suami dia tu ada lah bekas suami pada artis seksi 80an
    Nor**n N##r.

    Kalo yg tahu sila jawab.. Thks.

    Yg fanatik jgnlah jawab sure backing gila punya. ( @ , @ )

    i admit i like listening to sum of her songs but im not a fan of her nor any artis, celeb etc. Kalo ada pun, suka gitu2 on mainly bakat eg: nyayian or lakonan

  6. Atuk >>>> Ni bukan mengumpat tuk..
    If bini timbalan ada depan i.. sure i akan tell her direct to her face..
    “Wahai isteri timbalan, awak tu isteri kenamaan, timbalan lagi.
    Jagalah body kamu demi diri sendiri, demi kesihatan bukan untuk suami.
    Mu jalan dah serupa itu penguin, lengan dah mcm itu cerita Pepaya
    harapkan rambut je mengembang berombak mcm Tsunami.
    Actually Puan.. Puan ada rupa, rambut tu di siput rapi lagi ayu..
    Sayang skali, Puan ni banyak pergi majlis asyik mencekik sampai
    lupa nak jaga body & pernampilan.

    ( @ ,@ )

  7. x kuase mak ngan tabuan nih… ct ni artis, bukan ustazah. manusia biasa jer… ko mcm la lawa sgt. xkan la nak ct kurus cam pompuan anaroxia lak. giler betul ar. x paham i.

  8. pasal isu tudung tu sya pun tak nak komen..saya rasa lebih baik datuk ct bukak balik jer tudung tu.bukannya aper..saya rasa makin lama dia berimej ala2x bini menteri tu semakin buruk nama dia.cukuplah yang sudah2x jgn ditambah lagi ngan yang baru.baik bukak tudung jer macam saida dan saerah.lagi pon banyak jugak hajjah2x kat dunia ni yang tak pakai tudong.luaran bukanlah ukuran semata2x hati mahu tahu…harap datuk ct dapat hidayah dari allah swt.amin…

  9. caya la Tabuan.. i pun heran gak.. nape ct nak kurus balik ek.. takut hubby dia cari lain ker.. kalo dah ct semuanya sempurna nape nak takut..

    bab isteri2 pemimpin ni betol cakap si Tabuan ni.. sendiri mau ingat lah.. isteri pmimpin2 ni lah yg sepatutnya menjadi contoh trbaik utk rakyat.. ni trbalik pulak..

  10. Nita >>> I totally agree with you ! Komen kamu bernas .

    Buat apa buat sesuatu tapi hati tak ikhlas.. jadi bahan mengata. Dia dosa pasal buat kita mengata dia..
    dan kita pun ikut berdosa sama mengata dia !

    Violet kata : Ko macam lawa lah sangat..
    Aku pulak jawab : bukan macam lagi.. MEMANG AKU LAWA pe..
    If i stand next to Ct, Orang tengok aku..
    If aku nyanyi sebelah Ct.. Orang tengok Ct

    Kwang kwang kwang ( -,- )

  11. Violet >>> sebab tu lain kali nak buat sesuatu fikir dulu…
    Public figure ni lain dpt byk perhatian tak macam orang kebanyakan..
    I agree nobody is perfect..
    Biar kita nampak jahat dari berpura2 menunjuk kan kita ni baik.

  12. Tabuan..u rock…hehehehehe…Atuk..Uc pun tergelak jugak bab Tabuan komen ttg bini tmblan tu…hehehehe..biasa la..penatik2 ni semua..jgn kan lembu klu babi pkai kebaya pun dorang sure puji sb dah penatik…Bro Budiey pun cam xde artis lain,mmg la bro minat sesangat tp tak yah le asyik2 muke dieeeeeee je…citer Saida pun ok gak ape..dr citer munafik ni…Kpda penatik2 tu..buka la mata tu luas2..jgn asyik nk buta je..artis korang ni dah terang2 MUNAFIK…
    **sis Hnyb n mama cntik..still jd pemerhati keee????

  13. Ummie cute kata : biasa la..penatik2 ni semua..jgn kan lembu klu babi pkai kebaya pun dorang sure puji sb dah penatik.

    Aku kata : Ish ! guna kata babi pakai kebaya tu tersikit kasar..
    apa kata kita gunakan nama haiwan,Tenuk aka Tapir ?
    Hidung tapir kan berbatang… 🙂
    Babi aka Khinzir pun tau malu asyik u all samakan dia dgn manusia..
    Tak percaya ? Cuba tengok cara babi berjalan.. tunduk, segan,malu & takut2..
    Apa tak nya… asyik kena kutuk je !
    hehehe!

  14. hahahahahaha..ni nk gelak besau sket..hahahahahahahahaha…pndai le u ni Tabuan..betoi gak..slalu aku tngok khinzir (ni aku belapik sket) mmg jln cam tu..tunduk..malu2..takut2 je…ok la..tapir pun tapir la…hahahahahaha…ish..ish..panazzzzz plak kapet ni karang…hahahaha..

    *Hnyb n mama cntikk..kirana..tak kan diam je kot..???*

  15. Kepada fans fanatik CT pls eh pls eh.. u all dun hentam me..
    *take cover bawah meja dulu *
    Wat i said, commented is basically on her appearance n perubahan
    pada dirinyer n sumtimes apa yg dia kata mcm contradicting gitu.
    Ku cuma kata apa yg ku lihat dgn mata kasar.
    No tambah2 story no fitnah bidaah..

    Oleh kerana pasal tudung CT jadi topic yg hangat panas sampai ada fans nya jadi panas berapi membara..
    *Nyanyi lagu Awie.. Bara yg.. sendiri sambung ler *
    Aku cuma nak kasi cadangan aje or tip2 pada CT if hati dia berbelah bagi..
    Tengok now aje cara korang pun tau kan ikhlas tak ikhlas gitu..
    mcm buat main2 gitu.Tgk Ct pun kesian.. mungkin jiwa dia pun
    teringin nak set set rambut balik mcm Barbie Doll..
    Apa kata buka saja tudung tu..
    Sekira nya kena soal…

    Soalan reporter: Kenapa CT dah tak bertudung lagi ?

    Dan ni lah tip2 yg bleh digunakan in case
    reporter2 soal u mengenai bukak tudung.

    1) Kulit kepala berpeluh sampai rambut jadi hapak sehingga berhabis $ beli shampoo.

    2) Kerana kepanasan I sampai migrane almost nak pitam nyaris2 i jatuh tersungkur atas stage di majlis koprat.

    3) Kulit kepala berdandruff sampai tangan tak reti diam asyik steam nak keruk je. Ada masa tu, i garuk2 macam Mak Esah puaka..
    Dah try mcm2 brand shampoo still takde perubahan.
    *bab ni jgn lupa bobal sambil tersenyum simpul ur trademark k*

    4) Rambut makin byk keguguran.. nak tampal balik takde gam yg bagus untuk kasi lekat .

    5 ) Saya buka atas nasihat kesihatan dari pakar doktor peribadi saya.

    Sesiaper nak kasi tip jgn lah ragu2..

    Ai bab issue nak kahwin dulu pandai membelit takkan hal ni tak reti..

    Niwae i think ur hubby, Mr.Sly wouldn’t mind if u remove ur tudung as he never asked u to put it on @ da 1st place.
    He did made a statement b4… so pls dun deny aah..

  16. Budiey oi!!!Ni blog syok sendiri ke??Balik2 cerita Tok Ti.Cerita artis lain dah takde ke??Sampai dah naik fed up nak masuk blog awak ni!Nak Bagi satu suggestion kat abang Budiey yg ternyata fanatik ni.Kita tukar je lah tajuk blog ni dari SENSASI CELEBRITY kpd SENSASI CT.

  17. Tabuan..u ni mmg klasssss…hahahahahahahaha…….Norizan..Uc pun sokong gak..elok tuko SS ni jd S CT .. at least kite dh tau yg blog ni untk ct..tak pyh le kite nk melayari blog ni..iye dak…hope bro Budiey lebih prihatin dgn peminat2 blog ss ni..bkn sume fenatik ct k…

    *Hnyb..bz sesangat le tu…*hehehe

  18. Ait ! Ku ingat ku sorang aje yg perasaan yg blog ni byk pasal CT..
    rupanyer nyer ada jugak yg noticed !
    YUP! CT nyer blog 104 melebihi artis yg lain !

    Apa nak buat dah minat head over heel macam i jugak..my blog
    pun pasal my fav ikan jendol (Lohan) .. asyik asyik pasal ikan jendol i..
    Ikan jendol i pakai kasut, berenang senget, kencing berak pakai sabun aper pun i blogged. 😛

    Sampai yg baca blog i naik jelak ada sampai sawan,
    mengelepar, mulut berbuih2 depan computer nasib baik tak muntah darah!

    Budiey budiey.. u kan in contact dgn CT punya staff sampai CT buat
    birthday Saida pun u di jemput n bukak blog “EXCLUSIVE” lagi,
    Apa kata, u antar msg pada PR or siaper lah sampaikan pada CT suruh baca comment2 kita ni..
    Biar dia baca.
    Mudah mudahan selepas baca, dia akan berpikiak sejenak.

    Yg baik datang dari Allah SWT,
    YG BURUK DATANG DARI KITA..

    Fikir fikirkan lah..

    *Aiseyman.. bunyi mcm Si Faret Dunia Jam 10 pulak* 🙂

  19. violet >>> cik violet.. @ the 1st place did i say i tak suka CT ?
    Pls dun put words into my comment k.. get ur facts rite.
    Pls make an effort to read all my comments.
    Im not a lalang like you. 🙂

  20. che tabuan naik angin lak…payah2… violet bukan apa suka je baca komen che tabuan…hehe…serius giler minah ni

  21. Violet >>> Ish.. mana tabuan ada naik angin.. dan i juga bukan category minah serius giler.. cik violet tak nampak ke ku tersenyum lebar…. ? 🙂

    Sia2 aje violet ( @[email protected] ) bukak mata besar2 tapi tak nampak ! 😉

  22. UMMIE X CUTE KATA:

    “Kpda penatik2 tu..buka la mata tu luas2..jgn asyik nk buta je..artis korang ni dah terang2 MUNAFIK…”

    AKU REPLY:
    “SEJAK BILA UMMIE X CUTE JADI TUHAN???”

  23. huhuhu….so funny u guys…but i agree wit tabuan,violet n all da gang.
    aku rs xyah nak tambah2 lg dah terluah semuanya.but u see…ctenuk tu mane nak pedulik x tau malu nyer manusia…so you go guys!
    aku sokong!!!

  24. Sat g tulis la ‘doa’ yg ntah apepe tu..sebelom ko ‘mendoa’ kan aku..lebih baik ko doa kan diri ko tu supaya ko tu sihat dri penyakit gila babi… kang tak pasai2 ko dah tak boleh bce komen2 org kat artis pojaan ko tu… Ubt dah makan ke blom????wawawawa….

  25. kpd anti-ct, bnyk betol time korg nk tulis panjang2 eh?

    dan aku cukop tak setuju bila korg kata CT berdosa kerana buat org mengata dia.

    Korg yg gossip dan fitnah, dia yg dpt dosa? Mana belajar nih?

    Kalaupon dia pakai seksi, tudung incomplete, dia berdosa kerana perkara2 tersebut. BUKAN kerana dia buat org mengata dia.

    BTW, aku pon tk berapa suka cara CT bertudung. Tapi nk buat mcm mana lagi? Kita tolong dia lah, ini tak, asyik nk mengecam aje teros.

    Aku minat dia kerana bakat menyanyi beliau. Jadi penampilan ape sekalipon, mmg bakat yg aku pandang dulu.

    Lagipon, sejak bila dia tu jadi rujukan sebagai wanita PALING alim?
    Korg tu yg slalu mengharapkan yg bukan2.

  26. Klau dah begelar “hajjah” tu pun dah kira alim la jugak sb dpt jd tetamu ALLAH…biasa la..kalu dah terlalu lalu minat..yg salah pun jd betol la.. aku pun ade gak artis feberet..cam Erra n Ziana..mcm2 komen aku bce bab2 org tak suke kat dorang tu tp aku tak pulak becking dorang kaw..kaw.. smpai nk men’doa’ kan org yg bg komen tu…nmpk sngat peminat ct ni peminat yg sanggup mati untk mempertahan kan cara ct yg terang2 memandang remeh bab2 bertudung dan berfesyen…kesian kat mak bapak ct sb dpt ank yg lupa asal usul sbgai org kmpung…dan aku jugak bersimpati kat korang yg bersungguh2 memperjuangkan kejahilan ct..tahniah la ye..truskan perjuangan anda hingga ke darah terakhir…aku pun dh malas nk layan korang yg ‘buta’ mata n hati…assalamualaikum..(x jwb dose)hehehehe…

  27. aku rase kan sebenarnye korang ni due2 obsesi
    sorang obsesi siti
    sorang lagi obsesi anti siti
    siyes
    mcm nie lah
    aku minat siti
    siyes
    suke gile
    tp lagu die jela
    sgt berkualiti
    but den
    tentang kelakuan die
    sepatutnye ct kene sedar dye tu ikon
    yg menjadi ikutan
    so
    mmg betul diorang kutuk siti salah
    tp siti jugak bersalah kerana mengundang fitnah
    example tidak memakai tudung dgn betul
    and yg fanatik pule kdg2 la membetulkan yg terang2 salah
    so skrang ni tige2 salah
    siti salah sebab mengundang fitnah
    anti-siti salah sbb mengutuk secare keterlaluan
    fanatik salah sebab menegakkan benang yang basah
    dan yg marah dgn budi pasal ltk byk sgt post psl ct tu kan
    jgnla marah dye
    ini blog dye
    byk lg alternatif laen kan
    murai pon ade kan
    dan ade jugak yg suke nak membace lagi cerite ct neh
    contohnye camni
    baru brape ari
    dah berpuluh-puluh komen
    tu satu post ct
    so
    same2 lah kite renungkannye
    sekian~~~

  28. oh satu lagi
    ummie cute
    jgan jatuhkan hukum mcm tu
    andaian boleh
    tapi kenyataan tu maknenye awak dah menjatuhkan hukum
    ingat
    kite tidak boleh menjatuhkan ape2 hukum terhadap seseorang
    itu dosa siti dengan Tuhan
    oke
    terima kasih~

  29. Aku pun simpati kat ko gak udin sb ko tak reti bca..lain yg aku tulis lain yg ko bca..sian kat ko ye..ko pun same ngan c gila babi tu..lain kali kalau tak tau bca atau tak paham bhasa..tak yah la nk sibuk2 komen pasal komen aku..nmpak sngat ko n gila babi tu sje je nk cari publisiti kat sini dgn mengunakan nick aku sebagai rujukan kan???? nmpak sngat le aku ni lg fofular dr ko n gila babi tu..tu sb asyik aku je jd bahan rujukan..sedangkan ade lg belambak kata2 ‘indah’ untk ct dr org lain..tak pulak ko n gila babi tu nak merujuk…kesian kat ko n gila babi tu..truskan lah menguna kan nick aku untk ko menglamerkan diri kat sini ye…aku tak kisah….hehehe…

  30. to umie cute tabuan dan etc… aku nak gelak dahhhhh… bestla dapat sorang si tabuan.. dah panas dah nieee… si ingat tuhan skit lagi baca doa dah… aaaa mana si afir aaaa.. aku rasa si afir ngan si ingat Tuhan ni leh berdebat ngan si tabuan nie hebat … tahniah …..

  31. aku paling suka statement tabuan pasal ct bukak tudung.. kalau aku aku tambah lagii.. terpaksa bukak tudung sebab rambut berkutu…. pasal rambut terperap jadi kutu banyak datang.. abang K pun dah berkutu…

  32. Hahahahahaha…atuk..atuk…tak bek tau..sat g dgn atuk2 kena kutuk..hahahah..cek pun dah jd mngsa penatik ct dah ni…sedih ooo… atuk..tabuan mmg best… violet- peminat2 penatik ct mmg sopan..sopan cam ct gak..sopan sungguh..bagus tu..

  33. Atuk..Tabuan..Bini-Uc tak nak campur dah..takutt…nama Uc dah jd glamer sngat ni..sket2 org boh nme Uc sedangkan ramai lg yg komen kat ct tu…eeeee…takutt…betol..betol..betol..peminat ct mmg semuanya sopan cam ct gak sopan je….hehehehe..

  34. adoih…jenuh ar petg ni kene gi carik kain jarg lak…wat skaf. siap kene borong subang besar lagik… x ble jadik nih.

  35. Violet >>> Look who’s talking eh… Banyak lah punya sopan. 🙂
    I am wat i am.. wat i comment & commented base
    on fact. Setiap individu ada cara tersendiri nak comment.
    Ada yg step diplomatic, ada yg step ustaz ustazah, ada yg
    cara bergurau, ada yg mulut lazer celupar sampai luar dlm
    orang abis di kitai nya, ada yg ikhlas, ada yg fanatik,
    ada yg sumpah berbakul mcm itu “Mak Si Tanggang”
    ada yg nak nama,ada yg step bahasa nunjukkan bangsa,
    ada yg step sindir2 sayang, ada yg di upah untk meriahkan
    suasana dan jugak ada yg step REEBOK !
    *chet ! itu nama kasut ler… *

    To whom it may concern >>> I got lots of time to comment coz im paid
    to do so n i noe how to organize my time.
    When to surf net, when to gossip & when to
    berak etc ! 🙂
    Ada baik u tukar ur nick to SKODENG 🙂

    Atuk, Bini Joe >>> Terus terang ku kata dgn hati yg ikhas..
    *step muka innocent nonsense *
    Aku hanya lah serangga !!! MUHAHAHAHA!
    BPR music pls !!!

    Ummie Cute >>> Ummie mu jgn takut.. kalo mu takut ku lagi takut !!!
    MUHAHAHA!!
    Relax lah gal.. kita jgn stress2 yg penting kita kata yg
    benar..bukan munafik,lalang etc.
    Berpendirian benar itu harus di pegang.
    Like i said
    Yg baik dtg dari Allah SWT,
    YG BURUK DTG DARI SAYA & KITA . 🙂

  36. Cakap sikit jgn marah ya… In advance i say many2 sorry 1st.
    Yg kita story ni pasal CT & pernampilan dia.
    Kalo boleh.. kalo boleh lah… jgn kita babitkan mak bapak orang tu dlm
    ni pekara.. Not nice.. im sure kita pun tak suka nama, maruah mak bapak kita di permainkan..
    Kalo kita mengunakan kata2 kesat ia akan reflect diri kita.
    So pls, tolong biar cakap serupa bikin ya.. 🙂

    Kita comment2 jgnlah sampai stress2.. buat pe..

  37. Udin kata :sepatutnye ct kene sedar dye tu ikon
    yg menjadi ikutan so mmg betul diorang kutuk siti salah
    tp siti jugak bersalah kerana mengundang fitnah
    example tidak memakai tudung dgn betul
    and yg fanatik pule kdg2 la membetulkan yg terang2 salah
    so skrang ni tige2 salah
    siti salah sebab mengundang fitnah
    anti-siti salah sbb mengutuk secare keterlaluan
    fanatik salah sebab menegakkan benang yang basah.

    Aku kata : So jadi kesimpulannyer ada lah..
    Bermula punca dtg dari CT kan..?
    Kalo dia cakap serupa bikin.. takde yg akan mempertikaikan nya
    Mula2 bertutup abis then singkat, then jarang etc
    tak consistent kan? Dari tebal pelan2 ke tipis..
    Bukan kah itu tanda mengundang kontrovesi ? Mcm sengaja kan?
    One after another..
    Lain lah kalo dia terperuk lama2 dlm umah.. orang panjat umah dia nak tahu hal dia boleh lah kata kita ni sengaja nak carik pasal…
    Tgk mcm Mazuin dulu dia terkurung dlm umah dgn si adik Sultan Bolkiah
    ada tak story yg mcm2 pasal dia ?
    Maksud ku yg dibuat olehnya ???
    Sendiri fikirlah …
    Seriously aku bukan geng anti CT aku cuma tegur aje.
    Tapi cara my tegur ada selit bahasa gurau kasar itu ku tak nafi .

  38. YANG DIHORMATI BUDIEY,

    BUDIEY TAK SEPATUTNYA MELULUSKAN KOMEN2 YANG BERBAU LUCAH DAN FITNAH TERHADAP ARTIS, VIP (YANG MELIBATKAN JABATAN PERDANA MENTERI) DAN SESIAPA SAHAJA.

    INI BAGI MENGELAKKAN BLOG BUDIEY DIHARAMKAN OLEH SKMM DAN JUGA MENGELAKKAN BUDIEY DILETAKKAN DI BAWAH SIASATAN POLIS DIMANA TERDAPAT KOMEN2 YANG MELIBATKAN ISTERI VIP.

  39. Ingat tuhan >>> Awak ni senget ke sasau….??
    Ada tak saya sebut nama isteri2 menteri2 ??
    SAYA RASA… AWAK TU YG SEPATUTNYER KENA SIASAT..
    SIASAT UR BRAIN.. ASYIK KERJA MENYUMPAH ORANG..
    BERDOA YG MERAPEK MERABAN…

    APA SEBAB BLOG BUDIEY NAK KENA HARAMKAN OLEH SKMM ??
    SILA TERANGKAN ?
    DALAM SINI TAKDE PUN TERSEBUT NAMA ISTERI MENTERI DAN TAKDE
    PUN UNSUR JENAYAH OR HASUTAN..
    KALO UNSUR2 KESIHATAN JAGA BODY TU ADALAH..
    DAN SILA TUNJUK DI MANA ADA UNSUR FITNAH DARI KOMEN SAYA ITU ?

    GO & STUDY 1ST B4 U WANNA TALK BOUT LAW.
    🙂

  40. INGAT TUHAN >>> LAGI SATU SAYA NAK KOMEN..
    NI SAYA TUJUKAN KHAS UNTUK AWAK.. AWAK NAK SAMAN SAYA NAK SIASAT SAYA PLS GO AHEAD..
    TUHAN PUN MAHA KAYA NASIB BAIK AWAK NI TAK DIBERIKAN KUASA AJAIB. KALO TIDAK.. ABIS ANAK ORANG SATU2 AWAK SUMPAH JADI ROBOK, JADI TONG GAS, JADI ESBOK, JADI MESIN BASUH DAN BERMCM2 LAGI LAH… 🙂

  41. TABUAN;

    TOLONG BELAJAR MEMAHAMI PERKATAAN,

    AKU TAK SERANG KAU, AKU JUST MINTA BUDIEY TAPIS SIKIT KOMEN2 YANG BERBAU LUCAH DAN FITNAH TERHADAP VIP….

    KALAU DIBIARKAN….TAKUT2 ORANG YANG BERKOMEN “TERLANJUR” MENAIP LAJU2…..TERLUPA PLAK…ADA BATASAN UNTUK KOMEN.

    BERDOA SUPAYA ORANG TIDAK TERUS MENERUS MELAKUKAN DOSA…..ADALAH DIGALAKKAN…WAHAI CIK TABUAN.

    TABUAN…GO STUDY, LEARN AND UNDERSTAND 1ST B4 KOMEN ORANG

  42. CIK TABUAN,

    AKU TAK NAK GADUH NGAN KAU

    KEPADA SEMUA YANG BUAT KOMEN:
    NAK TUDUH…..MESTILAH BERANI BESERTA FAKTA DAN BERANI MENYATAKAN DISAKSIKAN OLEH ALLAH S.W.T

    KALAU SETAKAT……”abang ipar kawan aku cakap”….”kawan pada kawan kawan aku cakap”…….”anak makcik ipar aku cakap”…..BAIK TAK PAYAH LAH….

    -THE END-

  43. klu ada fakta, itu berita, bukan gosip lg namanya… pegila lepak kat ruangan buku teks ke, CNN ke, lagi baik…x pun gi study baik2, senang nak dpt 4 flat sem dpn.

  44. INGAT TUHAN >>> WAIT WAIT WAIT….
    THIS IS WAT U COMMENTED : VIP (YANG MELIBATKAN JABATAN PERDANA MENTERI) DAN SESIAPA SAHAJA.

    INI BAGI MENGELAKKAN BLOG BUDIEY DIHARAMKAN OLEH SKMM DAN JUGA MENGELAKKAN BUDIEY DILETAKKAN DI BAWAH SIASATAN POLIS DIMANA TERDAPAT KOMEN2 YANG MELIBATKAN ISTERI VIP.

    NOW TELL ME… WHO R U REFERING TO ?

  45. MAKSUD AKU…..

    (CIK TABUAN SILA BACA SLOW2, DALAM KEADAAN SENYUM YER…)

    AKU KOMEN TU..HOPE BUDIEY TAPIS2 SKIT KOMEN YANG MELIBATKAN VIP…..I’M AFRAID BLOG BUDIEY NANTI KENA BAN OLEH SKMM PULAK…..KOMEN TERHADAP VIP ADA BATASAN NYER….JGN MENYENTUH HAL PERIBADI.

    CIK TABUAN ADA KOMEN..ANTARANYA MENYEBUT PERKATAAN…
    isteri timbalan, pendek, tangan macam pepaya, pergi majlis “mencekik jer”, jalan macm penguin”

    HUuhuhuhu…penat ah aku type banyak2 hari ahad cuti2 nih…

    DAH AH….aku malas gaduh2 hari ahad yg indah nih…

  46. INGAT TUHAN >>> LOOK @ UR DOA: YA ALLAH S.W.T..KO TUNJUKKANLAH KEBESARAN MU YA ALLAH….KO BALASLAH PADA UMMIE KAKI..TANGAN…MULUT UMMIE….KO TUNJUKKANLAH KEBESARAN MU ..YA ALLAH.

    ADAKAH DOA KAMU DI ATAS DI KIRA BAIK……………..?
    NAK CAKAP PASAL AGAMA.. PLS BE CAREFUL COZ IT CAN BE SENSITIVE ISSUE.

    LOOK..KU PUN TAKDE NIAT NAK GADUH DENGAN MU..
    TAKDE NIAT PUN NAK GADUH DENGAN SESIAPA.. DAN TAKDE NIAT PUN NAK MENYUMPAH SESIAPA..
    KU CUMA SOAL APA YG DIKATA OLEH MU.
    TAK SALAH APA KITA BERXCHANGE WORDS.

  47. A’AH LA…..CIK TABUAN…..SAMA2 LAH KITA YER…

    AKU BARU BALIK MALAYSIA NI…..PETANG2 AHAD NIH….PENAT LAK AKU MENAIP….

    AKU PINJAM LAH KATA SORANG BUDAK TU..

    YANG BAIK DARI ALLAH S.W.T
    YANG BURUK DARI AKU…..

    P/S: WAH..SEMPAT LAGI NIH…
    CIK TABUAN….AKU TAK ADA PERKATAAN “SUMPAH”
    AKU JUST BERDOA SUPAYA ALLAH S.W.T TUNJUKKAN KEBESARAN NYA..TAK SALAH KAN??

    DALAM ENTERTAINMENT….TAK SALAH KALAU KITA SELIT ISSUE2 AGAMA

  48. INGAT TUHAN >>> KU DAH BACA PUN APA YG MU KATA
    DGN PENUH SENYUMAN DAN TERSENYUM MACAM KERANG BUSUK LAGI
    TENGOK NI… 🙂 🙂 🙂

    ISTERI TIMBALAN CAN ANYBODY AS NO NAME MENTIONED IN HERE
    IT CAN BE ANYBODY IN GENERAL..
    TIMBALAN ADA MACAM2 TIMBALAN PE..
    TIMBALAN DAPUR.. SO SENDIRI PUNYA PEMIKIRAN LAH..
    MEMANG BETOL APA WAT I SAID
    ABIS TAKKAN NAK KATA JALAN MCM CATWALK, BADAN MACAM TYRA BANK, JALAN LINCAH MACAM SPORTSWOMAN, LENGAN SOLID MACAM ARNOLD SUSAH EJA ?
    ITU KAN SATU PEMBOHONGAN….

    KALO MALAS DI HARI AHAD YG INDAH INI.. MEMANG CUACA PUN BAIK SEJUK LAGI… THEN U SHOULDN’T RAISE THE ISSUE LAH.
    🙂 :-O

  49. fuiyooo dasat petang nie… aku pening dahh niee… pening sebab gelak kuat nie.. to ingat Tuhan apa yang dicakap oleh si tabuan ada benarnya.. to tabuan lak fewwiittt ganasnya tabuan seekor niee…

  50. To ATUK,

    AKU CAKAP PUN ADA BENARNYA…..

    SO…KO CHECK LA…SAPER PUNYA KOMEN YANG ADA BAHASA2 LUCAH YANG BERCAKAP TENTANG KEMALUAN???
    DIA ADALAH = PEREMPUAN MELAYU BERTUDUNG YANG BERGELAR “UMMIE X CUTE”

  51. IN THE FIRST PLACE…..

    I DON’T ASK YOU TO JOIN……..HA..HA..HA…

    IT SEEMS “ATUK” AGREES WITH “UMMIE X CUTE” COMMENT THAT CURSING AND TALKING ABOUT “PRIVATE PARTS”!!!!

    SUCH A PATHETIC INDIVIDUALS YOU ARE!!

  52. Violet kata : BERDOA SUPAYA ORANG TIDAK TERUS MENERUS MELAKUKAN DOSA…..ADALAH DIGALAKKAN…WAHAI CIK TABUAN.

    Aku kata : Mendoa untuk seseorang yg baik itu Doa namanyer..
    Mendoa untuk seseorang untuk berlaku yg tak baik itu Sumpah namanya.
    Itu lah berbezaan nya..
    1 contoh : Mak Si Tanggang doakan yg baik2 untuk anaknya.. Dia berjaya
    jadi kaya berada..dan kerana Tanggang juga berusaha.

    Tapi kenapa akhirnya Tanggang jadi batu ?
    Kerana mak dia berdoa yg tak baik atas perbuatan Tanggang yg derhaka.
    Bukankah itu sumpah namanyer tu..

    Violet kata : DALAM ENTERTAINMENT….TAK SALAH KALAU KITA SELIT ISSUE2 AGAMA

    Aku kata : Memang tak salah.. tapi kita have to be a bit peka tentang agama.. it can be sensitive issues.. tak salah jugak share2.. tapi kalo nak act bertauliah tu,susah lah.
    Aku ni pun masih jahil dlm ugama..masih merangkak mcm kura2. 🙂

    Atuk >>> Tabuan tak ganas lah. Ku hanya serangga yg bleh mabuk bila kena spray dgn Shieldtox ! haha! 🙂
    Alamak ! Ku tersebut jenama Shieldtox.. kena sue tak ?
    ;-p

  53. Sorry !!!

    EDIT:

    Ingat Tuhan kata : BERDOA SUPAYA ORANG TIDAK TERUS MENERUS MELAKUKAN DOSA…..ADALAH DIGALAKKAN…WAHAI CIK TABUAN.

    Aku kata : Mendoa untuk seseorang yg baik itu Doa namanyer..
    Mendoa untuk seseorang untuk berlaku yg tak baik itu Sumpah namanya.
    Itu lah berbezaan nya..
    1 contoh : Mak Si Tanggang doakan yg baik2 untuk anaknya.. Dia berjaya
    jadi kaya berada..dan kerana Tanggang juga berusaha.

    Tapi kenapa akhirnya Tanggang jadi batu ?
    Kerana mak dia berdoa yg tak baik atas perbuatan Tanggang yg derhaka.
    Bukankah itu sumpah namanyer tu..

    Ingat Tuhan kata : DALAM ENTERTAINMENT….TAK SALAH KALAU KITA SELIT ISSUE2 AGAMA

    Aku kata : Memang tak salah.. tapi kita have to be a bit peka tentang agama.. it can be sensitive issues.. tak salah jugak share2.. tapi kalo nak act bertauliah tu,susah lah.
    Aku ni pun masih jahil dlm ugama..masih merangkak mcm kura2. 🙂

    Atuk >>> Tabuan tak ganas lah. Ku hanya serangga yg bleh mabuk bila kena spray dgn Shieldtox ! haha!
    Alamak ! Ku tersebut jenama Shieldtox.. kena siasat, kena sue tak ?
    ;-p

  54. CIK TABUAN;

    AKU BERDOA ALLAH S.W.T TUNJUKKAN KEBESARAN NYA PADA ORANG YANG TELAH MENAIP BAHASA2 LUCAH DALM BLOG NI

    SALAH KAH?

    WAKE UP…WAKE UP!..WAKE UP!

    SEMUA ORANG BOLEH BERDOA……SAMA ADA MAKBUL ATAU TIDAK ITU URUSAN ALLAH S.W.T

    JANGAN NAK SUSUN2 AYAT UNTUK AKU BERDOA!!

    WAKE UP…WAKE UP!

    TAK PAYAH LAH….NAK SAMAKAN “DOA” TAK BAIK…DAN PERKATAAN “SUMPAH”

    CONTOH NYA:
    KITA BOLEH BEDOA SUPAYA ALLA KEMBALIKAN APA YANG ORANG BUAT JAHAT PADA KITA.

    HELLOOO CIK TABUAN….SO….INI BUKAN SUMPAH.

    AKU ULANG CAKAP KO BALIK;
    GO STUDY, LEARN AND UNDERSTAND B4 MAKE ANY COMMENT.

    WOW!..I REALLY LIKE THIS SUNDAY!

  55. Ingat tuhan >>> Ku dah baca & i know wat im talking bout.. i dun twist with my words. I luv Sunday tooo !!!

  56. (CASE CLOSED)

    I FEEL RELIEF NOW….COMMENT UMMIE X CUTE DAH KENA DELETE!!!

    DIHARAPKAN SEMUA KOMENTATOR TIDAK LAGI MUNGGUNAKAN PERKATAAN2 LUCAH MELIBATKAN KEMALUAN LELAKI ATAU PEREMPUAN

    OK…CASE CLOSED

    (NO NEED TO REPLY)

  57. K lah INGAT TUHAN… BAB SUMPAH DOA NI AKU REST MY CASE..
    AKU TAK NAK KERNA ISSUE LAIN NANTI MU DGN KU JADI SALAH FAHAM.
    LANTAK MU LAH MU NAK DOA SIAPA NAK MINTAK DOA DGN ALLAH SWT APA.. CUKUP TIME MU SENDIRI JAWAB BUKAN AKU YG JAWAB.

    MU ada doa untuk Ummie.YA ALLAH S.W.T..KO TUNJUKKANLAH KEBESARAN MU YA ALLAH….KO BALASLAH PADA UMMIE KAKI..TANGAN…MULUT UMMIE….KO TUNJUKKANLAH KEBESARAN MU ..YA ALLAH.

    Tangan & mulut make sense lah… apa kena mengena pulak dgn kaki dia?
    hehehehe! 🙂
    Ku tanya je.. pasal ku tak tahu.. Kalo tak nak jawab takpe..

  58. LOR..DAH AH TUUUU

    YANG BAIK DARI ALLAH
    YANG BURUK DARI AKU……YA ALLAH RAHMATI DAN BERKATILAH HIDUP KU, SELURUH FAMILI AKU DAN SELURUH UMAT ISLAM DI DUNIA

  59. sapa kata case closed oii ingat Tuhan… sapa yang pi duk gatal join kat sini.. hang datang sibuk kat sini… satu lagi aku tadak guna pung perkataan yang private parts.. hang dah buat tuduhan kat aku.. hang yang berdosa sebab tuduh dan menfitnah kat aku… aku leh berdoa tapi aku tak sebodo macam hang.. ok …

  60. atuk….

    ko nih ketinggalan la…..cuba baca balik komen yang aku reply kat kau tu

    BACA SLOW2..DAN PAHAM BETUL2

    AKU TAK CAKAP KO…..JUST BACA LAH KOMEN AKU TU..JGN NAK SERBU JER.
    AKU TAK BODO MACAM KO LAH ATUK!

    AKU CABAR KAU…BACA BALIK BETUL2…..WAKE UP LA MELAYU OIII!

    AKU DAH CAKAP CLOSED KAN…TAK PAHAM KER?

    BUDIEY DAH KASI DELETE KOMEN PEREMPUAN TU LAA….SEBAB PEREMPUAN TU SUKA CAKAP BENDA2 LUCAH.

  61. oi ingat Tuhan ko yang tulis nie.. oii melayu melayu jgn main..ko yang bodoh.. ko ni apa hal kalau ko suka sangat kat ct kus ko ambik laaaa….aku dah abis baca apa yang ko tulis sebab aku pandailaaa aku tak tulis macam ko tulis bodo.. patutla org tak suka ko sebab mulut ko macam mulut haiwan tu… yang ditahunya berdoa tah apa apa.. nak cakap omputih tapi BI pun teruk.. blahla ko…

    IN THE FIRST PLACE…..

    I DON’T ASK YOU TO JOIN……..HA..HA..HA…

    IT SEEMS “ATUK” AGREES WITH “UMMIE X CUTE” COMMENT THAT CURSING AND TALKING ABOUT “PRIVATE PARTS”!!!!

    SUCH A PATHETIC INDIVIDUALS YOU ARE!!

  62. Tuk >>> Tuk tuk… Ingat Tuhan takde kata mu suka carut macam Ummi
    Tuk baca balik tuk..

    Ummie Cute >>> ok umi kalo boleh lah kalo boleh ok.. jgn carut mencarut lagi.. nanti kena delete komen kamu..
    Mu jgn gunakan bahasa lucah.. tengok cerita lucah takpe.. takde yg tahu.
    hehehe haha! jgn marah gurau je.. 🙂

  63. ATUK,,

    TOLONG JADI MELAYU YANG PANDAI…..JANGAN JADI MELAYU BODOH.

    TAK PAHAM2 LAGI ….BILA DAH BACA KOMEN AKU TUH?

    NAMPAK SANGAT BODOH BM DAN BI

    AKU TERPAKSA BUAT TERJEMAHAN:

    “NAMPAK NYA ATUK SEPERTI SETUJU DGN KOMEN UMMIE YANG MENCARUT DAN BERCAKAP MENGENAI “ALAT2 SULIT”

    paham tak stuk oii…kalau tak paham lagi..ntah la!

    p/s: THANX TABUAN FOR EXPLAINING!

  64. Ingat Tuhan kata : YANG BAIK DARI ALLAH
    YANG BURUK DARI AKU……YA ALLAH RAHMATI DAN BERKATILAH HIDUP KU, SELURUH FAMILI AKU DAN SELURUH UMAT ISLAM DI DUNIA

    Aku kata : AMIN AMIN AMIN… YA RABBAL ‘AALAMIIN… 🙂

  65. KATA2 ORANG EMOSI e.g. ATUK

    ATUK cakap:
    ko yang bodoh..
    aku cakap:
    atuk..jangan jadi melayu bodoh..jadi melayu pandai

    atuk cakap:
    mulut ko macam mulut haiwan tu…
    aku cakap:
    semoga Allah balikkan kata2 tu pada Atuk

    atuk cakap:
    nak cakap omputih tapi BI pun teruk.. blahla ko…
    aku cakap:
    padahal Atuk tak paham BI……JADI LAH MELAYU YANG PANDAI

  66. Tabuan..Atuk n kwn2 semua..aku emo sket itu hari tu sb keluo kate2 yg tak sepatutnye tu..bkn ape aku meluat la kat c sewel tu..tak hbs2 cari pasal dgn aku..sape yg tak benggang…asyik aku je yg jd mngsa ‘doa’ gila die tu..sori le kekawan…

  67. Aku nak tanya ni.. if ada 3 perempuan

    Yg pertama 1 : Tak bertudung, tak menutup aurat (rambut )

    Yg kedua 2 : Bertudung tapi tak menutup aurat sepenuhnya
    Contoh : Bertudung tapi nampak lengan,pakai sluar 3/4, pakai baju ketat2
    sampai shape buah toot.. * ni aku tapis eh *

    Yg Ketiga 3 : Tutup aurat sepenuhnya..
    Contoh : Seperti Waheeda, Wardina, Kartina Aziz

    Rasa rasa korang eh.. dari segi cara penampilan.. siapa akan kena gossip ? 1 2 or 3 ?

    Ni aku cakap pasal pakaian eh bukan hati budi, ikhlas or tidak.
    Lets exchange pandangan ok bukan nak menghukum.

  68. Ummie Cute >>> ok takpe small matter ur komen carut2 pun dah kena deleted..

    Ok mari kita semua join hands sambil nyanyi:

    Rakyat Sabar bergandingan tangan ~ * sengaja ku typed sabar *
    Menyambut kehadiran mu…
    Ke negeri di bawah bayu ~~~

    hahaha! takmo stress2 ..

  69. sorry yer cik tabuan…..
    aku ingat dah closed……ader jugak yg main mancis lagi rupanyer..
    sebab…
    if ader yang serang aku lagi…..aku “terpaksa” defend secara halus

  70. Ingat Tuhan : Alamak.. ko ni pun satu… tak abis2 dgn ko punya doa.. bila nak game….?
    Sekadar kata sewel pun ko nak terasa hati sgt.. releks lah..
    Ini mcm kalo ada meja untuk berdoa..
    Ko punya permintaan doa paling banyak siol..
    Kena cakap ckit je doa, kena cakap ckit je doa.

    Mcm cerita Ali Baba Bujang Lapok…
    Hari hari muka kau hari hari muka kau..

  71. Cik Tabuan…maner leh jadik…..aku dah doa to whole muslims in the world kan…..tapi “perempuan” tu yang x sedar2 lagi…..

    aku terpaksa defend diri aku ah…

  72. to ingat Tuhan.. tu yang ko tulis

    “NAMPAK NYA ATUK SEPERTI SETUJU DGN KOMEN UMMIE YANG MENCARUT DAN BERCAKAP MENGENAI “ALAT2 SULIT”

    itu apa bodo.. ko kalau nak cakap omputih silakan.. ko ingat aku jenis kategori apa… aku kategori melayu pandai.. ko aku tak tahu kategori apa…

  73. atuk…bahasa melayu kau berterabur….sebab ko type dalam keadaan marah…

    aku tak paham motif komem ko nih….

    CASE DAH CLOSED LAH…….

    CIK TABUAN…..TOLONG AKU…TOLONG EXPLAIN KAT ORG TUA NIH PLS

  74. helllo sori skit… aku saja je nak kenakan ko jee… lain kali ko tulis tuu elok elok skit… sebab aku tengok ko bila org tulis lebih skit koo cepat aje nak berdoa.. sekarang baru ko tahu perasaan si umie cute bila ko sesuka je nak maki dia.. hehhehe.. aku saja je buat tak paham jee… lepas tuu saja je buat havoc kat sini.

  75. Ingat Tuhan >>> Aku rasa ada baik ko explain sendiri pada atuk jadi dia tak salah faham..
    Mungkin atuk ingat ko kata dia (Atuk) suka mencarut mcm Ummie Cute
    Pahadal maksud ko apa ?
    Maksud ko Atuk seperti mengalak, setuju Umi mencarut rite?
    So u settle with Atuk urself..
    Ku dgn mu dah abis story pasal issue ” TIMBALAN ”

    Niway Ummie cute pun dah explain y dia emo sampai mencarut.
    Pasal ko pun suka trigger dia dgn ur doas.

    So….? Asyik balas2 bila nak game ?

  76. Jap! jap ! cop ! cop !
    Jam aku rosak ke timing dlm blog ni yg tertinggal time..
    Now dah pukul 8.45pm nape pat sini timing 8.05pm?
    Aiyoh ni mcm if alibi aku tak valid, susah lah siol… hehehe! 🙂

  77. hello atuk

    (baca slow..dalm keadaan senyum yer)

    buktikan aper yang ko type nih:
    “sekarang baru ko tahu perasaan si umie cute bila KO SESUKA JE NAK MAKI DIA.. ”

    KALAU KAU MELAYU PANDAI…..AKU NAK KO BUKTIKAN….
    1)KAT KOMEN MANA AKU MAKI UMMIE X CUTE TU?
    2)APA YANG AKU MAKI DIA??

    KO DAH KETINGGALAN LA ATUK….KO TAK SEMPAT NAK BACA KOMEN PEREMPUAN MELAYU BERTUDUNG TU….KOMEN YANG PENUH MAKI2..DAN LUCAH2….

    LEGA AKU….BUDIEY DAH DELETE KOMEN DIA.

    KO NAK SALAHKAN AKU PLAK?….SALAH ORANG LA PAK CIK!

    TOLONG JADI MELAYU YANG PANDAI BACA DAN PAHAM SESUATU MESEJ.

  78. NTAH LAHH…..aku dah kira CLOSED…THE END

    KOMEN DARI UMMIE X CUTE YANG BERBAU LUCAH DAH KENA DELETE BY BUDIEY…SO….CASE CLOSED

    NO NEED TO PROLONG THE ISSUE!

    (KALAU ADA MANUSIA YANG TAK PAHAM LAGI..NTAH LA)

  79. oklaaaaaaaaaaaaaa si ingat Tuhan…. aku baca sambil tersengeh sengeh.. betullaa kata si umie cute ko ni lagi dilayan lagi meroyan… aku nak gelak niee.. ye aku ada baca dia mencarut tadi.. tapi dia dah mintak maap.. at least aku respect dengan org yang tahu kelemahan dia dan cepat mintak maap.. aku rasa yang tak tahu baca mesej adalah koo sebab tuu ko suka bergaduh dengan org dengan cara berdoa.. emm betul ko tak maki dia tapi ko maki si umie cute dalam keadaan berdoa.. itu juga menyebabkan si umi cute melenting sampai mencarut dia.. semua nie ko punya pasal laaa.. kalau si umie cute tu jahat mesti dah ramai dia mencarut.. tapi dia mencarut dengan ko aje… org lain tak de pung..

    oklaaa game over… to inagt Tuhan aku bagi ko menang.. aku rasa ko kemaruk nak menang.. jadi aku bagila ko menang… so u want what type of present flower, tv set, new honda crv, lexus, etc… last but not least aku nak gelak nieee… tak pe tak pe kira settle dah aku bagi ko menang..

  80. oops…sorry…aku nak add lagi….

    ATUK….BUKTIKAN AKU MAKI DALM DOA…

    KALAU KO ISLAM…..KO BUKTIKAN……AKU CABAR KO…BUKTIKAN!!!

    UMMIE X CUTE MINTA MAAF…ITUPUN SETELAH AKU INFORM BUDIEY SURUH DELETE KOMEN LUCAH UMMIE.

    (THERE U GO….I HAVE TO ADMIT THAT…I’M THE ONE…WHO ASKED BUDIEY TO DELETE THAT COMMENT!)

  81. dahlaaa.. ingat Tuhan aku dah bagi ko menang pun masih tak puas hati lagi kee… suka ati ko le nak kata aku pandai ampu kee.. emmm aku nak berdoalak… harap ko tulis aku kuat ampu tuuu akan berbalik pada ko lak balik. hehheheh… umie cute aku nak gelak besar niee… aku dah bagi dia menang pun dia masih marah kat aku lagi.. nak bagi hadiah apa ek.. bagi hadiah fesyen habana yang no satu kut…

  82. Atuk..trima ksih sb atuk je phm perasaan cek kat kapet ss ni..hehehehe.. n to Budiey..Uc pun nk mtk maap sb bcoze of me bro pun terheret same ke dlm sesi..berbalas ‘pantun’ ni…tp bkn niat Uc nk mencarut bkn2 tp dah terlalu berat api d dalm hati Uc kat insan yg pandai ber’doa’ tu..bkn nk tnjuk baguih tp tak syok la sb nak komen, benda ni jd ‘gado-gado’ plak..n to Ingattuhan..aku pun maap kan ko..dan aku ‘doa’kan ko agar ko sentiasa d lindungi dan d rahmati Allah hendakNya….ingat nk suka2 komen kat kapet ss ni..tak tau plak ade org bijak pandai join sekali…
    hermmmmmm…nasib…nasib…..

  83. Atuk >>>> hahaha! VERY CUTE ATUK.. 🙂
    WOW ! u got a taste man… Aku suka Lexus..!!!!
    Ku nak RX 330 boleh… ?
    Those SUV cars.. Mcm Skoda, Harrier, Fortuner pun boleh..
    *buat muka mentel & tak tahu malu! *

    Atuk mu bujang ke dah kahwin..? Ada bini?
    Kalo ada bini.. i tak nak bermadu lah..
    Apa kata u ceraikan bini u.. pastu kita sama2 ngorat..
    jadi tak nampak sgt ku ni jahat……
    MUHAHAHAHA!

  84. Atuk…cek baru nak insap..atuk buat cek gelak besaq ni..hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha…….
    Atuk..atuk ampu cek..cek ampu Atuk balik..ok..??? pakat2 kita ampu meng ampu…

  85. OK LAH…

    YANG BAIK TENTUNYA DARI ALLAH S.W.T
    YANG BURUK DARI AKU
    AKU DOAKAN SEMUA UMAT ISLAM DI MALAYSIA DAN DI DUNIA DIRAHMATI DAN DIBERKATI ALLAH S.W.T. AMPUNI LAH DOSA KAMI LINDUNGILAH KAMI DUNIA DAN AKHIRAT

    PEACE…SEMUA

  86. DIA BUNNNNNNYYYYIIII LAAAAAGIIIIII….!!!
    INGAT TUHAN U R TOTALLY WRONG..
    UMMIE MINTAK MAAF COZ KITA MINTA DIA KALO BOLEH.. KALO BOLEH DIA JGN MENCARUT LAGI !
    BUKAN KERANA KOMEN DIA TU KENA DELETE… ISH!
    KO NI SUKA TRIGGER LAH..

    OK LAH INGAT TUHAN U CAN HAVE IT ALL.
    AMEK LAH AMEK LAH…. 🙂

  87. hahhaha aku nak gelak kat si Tabuan …. kalau nak beli jgn beli had dari korea macam rexton sangyong.. tu tak berapa elok sebab minyak kuat dan maintainence pun teruk.. kalau nak amik koman koman innova… tapi kalau naik lexus memang best…. kalau nak rasa macam naik kapal terbang naik toyota alphard.. kalau kat jepun dia punya iklan pun ala ala naik kapal terbang…

    upsss jangan tulis had yang di bawah tuuu nanti ada yang berdoa lagi kat ko.. tu macam kutuk si wanita idaman malaya…

  88. Atuk kata :kalau nak rasa macam naik kapal terbang naik toyota alphard.. kalau kat jepun dia punya iklan pun ala ala naik kapal terbang…

    Aku kata : Biar betol… ala ala naik airplane? Kindly explain.
    Setahu i.. naik airplane lah paling bergegar bila langgar awan, turbulence jantung rasa nak tercabut, bila landing bergegar..
    Kalo maksud mu pasal laju.. ish takmo lah..
    i tak rela berkecai badan kerana laju !

    Ish ! tak lah *eksyen blur, tak bersalah*
    i ikut dialog Ali Baba Bujang Lapok..
    Tuan Tabib tuan tabib.. *suara kedi*

  89. ok atuk dah nak tidoq dahh. nak semayang dulu pas tuu nak tidoqq.. nak mimpi indahh… nak tidoq ngan nenekk. kepada umie cute sebab aku nie kan ke kuat mengampu jadi aku nak mengampu umi memang cute … ko ampu lak aku kat sini..

  90. Atuk..jgn lupa doa kat cek tau…doa yg elok2 no..amboi..siap habaq lg tu nak tidoq dgn nenek..dengo tu Tabuan..Atuk dah ade nenek..hehehehe..
    cek pun nk ampu Atuk gak..Atuk mmg ensem..walau pun…hehehehe…
    ok la Atuk..save night..(omputih cek tak terer lg)..hehehehe..

    *Mama cntik…aku rindu kat ko n Hnybee..knape kome diam je???*

  91. Ok lah nite nite atuk sweet dreeeeam jgn wet dream tau…
    Ummie.. i peduli aper.. atuk ada nenek…
    i tetap nak ngorat atuk..
    hehehe!

    Kwang kwang kwang ~

  92. cik ummie
    maafkan saye tapi mmg betul awak telah menjatuhkan hukum
    apabila awak cakap “artis korang ni betul2 dah munafik”
    ayat itu sendiri maksudnye awak telah menjatuhkan hukum
    dan kalau boleh kurangkanlah menggunakan perkataan2 yg krg elok
    tidak sesuai untuk dibace umum
    contohnya mak saya
    sekian~

  93. Encik Udin..saya tak tau plak yg mak En Udin suke bca Komen2 kat kapet ss ni ,sb Opah saye..die suke bce crita artis tu je dr bce komen2 org ni.. maap le makcik or auntie ye…kekadang sbgai manusia biasa..kita selalu le buat kesalahan ye dak..tak sngka mcik or auntie pun minat komen2 kapet ss ni..maap ye..

  94. eh hello.. ct mmg dah kurus k.. kaki dia ke, peha dia ker, bnda tu semua ciptaan ALLAH, ko baru je menghina salah satu ciptaan Ilahi dengan membruk2kan orang.. lagipun ct punya body masa mda pun mmg camtu, di mmg jenis yg ada hip besar, x prnh tgk ct yg dlu agknyer.. pasal tudung dia tu, yg pksa dia ckp nk pki tudung pun wrtwan, msa deja mos pi haji ada wrtwn sruh dia pki tudung, ni shila majid ni, korg x nk tgk dia pki tudung.. isu tudung biarlah ct je yg tanggung, hal ni antra ct dengan Maha Pencipta… kita hny mmpu mmbri nasihgat, jdinyer sy nk menasihtkan kpda sesaper, x kish lah ct ker, org biasa ker, sesaper ker yg dh g hji tu, tone down lah seksi tu dan lebih baik pki la tudung..

  95. Ku tahu ni memang di tujukan khas untuk ku.. kerana dia sebut Sheila Majid & Deja Moss.

    Mu faham tak makna kurus ? slim ?
    Gunakan lah kata dia dah SUSUT, LOST WEIGHT !

    Jika kita ejek orang yg dilahirkan cacat, di lahirkan buruk rupa, mengejek sesuatu yg semula jadi itu baru dikatakan MENGHINA CIPTAAN ILLAHI .
    Kalo nak contoh ku bleh bagi.. Ku tunggu mu sound je.

    Dgn mengata dia pinggang lebar badan selambak bukan kah itu
    salah satu cara utk membakar semangat dia untuk menyusutkan lagi badan dia ?

    Tak payah nasihat.. tegur aje dah kira bagus.
    Kalo ku nak mintak nasihat.. Ku akan mintak pada yg lebih arif.
    Kalo nak pakai tudung tu biarlah senonoh jgn sampai jadi umpatan orang..

    Pls..tulong ya.. lain kali baca dulu komen di sini dari mula sampai akhir..
    jgn main serbu nak nasihat orang..

    Teringat ku pada cerita Ali Setan
    Dialog antara Asmidar & Jeff

    Asmidar : Terimakasih Jeff atas nasihat kau itu..
    Aku juga ada nasihat untuk mu..
    Nasihatilah diri kau sebelum kau nasihati aku ya. 🙂

    Al fateha utk Arwah Izi Yahya yg membawa watak Jeff dlm cerita Ali Setan. Al Fateha (-,- )

  96. Komen saya diatas itu saya tujukan pada Anon..
    Biar saya ni beradat, bersopan skit memberitahu nama nya..
    dari pada ” eh hello ” apa ingat saya ni batu keh, kayu keh panggil orang eh hello !

    Itu nama aja bunyi mcm perempuan Malayu tapi syg itu manners tarak,
    ada hati mau kasi nasihat… chet !

  97. udah-udah le 2 …lagi byk kite mengata org lagi byk kite dpt dosa..apa yg penting kite lihat, tengok diri kite sebelum menilai org lain nyer diri…

  98. MEMANG AKU MASUK SINI TAK DIUNDANG DAN KELUAR PUN TAK…
    DARI BANYAK MENDATANGKAN DOSA LEBIH BAIK KU BLAH !
    BLOG, WEB NI HANYA SESUAI UNTUK YG SEALIRAN DENGAN BLOGOWNER
    YAITU… YANG FANATIK DAN PENGAMPU SITI !

    :-/
    —————————THE END————————————————-

  99. Hornet..jgn la merajuk…tak baik…ala..kite suke2 je kat kapet ss ni..aku pun tak la berapa suka sngat psl cite ct ni je yg berlambak2,tp cuma kat blog ni je kite blh dpt member satu kepala..aku kata cam tu sb dh byk blog aku try susah sket nk cari yg blh buat member..aku ni mcm2 lg yg penatik ct tu kutuk..tp aku biasa je sb nk hilang kan penat buat kje rumah..so aku layan la blog ni..ok..cool..

  100. ups lupalak kat pasar malam ada niee… subang besau tuu rasanya 3 seringgit dapat dah… aku nak beli warna oren, hijau, ngan kuning…

  101. Atuk..nenek msti suke Atuk bli kat die bju cam tu..hehehehe.. pakai Atuk tak keluaq p mana dah la..asik dok teperap kat nenek je…mklum la dah seakan-akan sama..hehehehe..Atuk tlg bli kat cek hat warna pink..ada ka???….awat mama cntik n hnyb..sepi je….???

  102. Ek eleh … UC .. nmpak nya yg sekor tu duk jilat t*ik sndri- duk tnjuk baik kt sni pdhal dia pun ada ‘mghukum’ org lain yg x de kna mngena dgn dia!! Check lik ko nya komen sblum ni lah!!! Mngeja lik… n ada x ko jumpa komen ko yg duk mnuduh org lain mcm2 dek krana pujaan dunia ko tu! Khakkk tuihh!!!! (ni 1st time aku nk ckp ‘hak’ aku gk kt S tu!)

    *UC .. u know who … heee…

  103. wawawaaaa…..im damn speechless.best ar baca segala pantun,sajak,puisi dan lagu2 korang ni.
    pape pown aku X SUKER SITI!!!!
    aku bkn na bc sgt psl siti ni tp nak baca segala komen2 + kritikan+teguran halus n kasar kt ctenuk ni jer.besh arrrr…..

    peace mannn!!!

  104. kiter memang xleh mengadili baik n buruk,dosa n pahal sesorang tu tapi memetik kata2 tabuan (version aku) siapakah yg akan menjadi bahan umpatan sesorg samada yg x bertudung,bertudung tp ala2 nak tercabut @ yg lengkap menutup auratnya…..bg aku ofcos la yg dulu beria2 nak bertudung pastu makin tipis….n kadang2 bl ada show terus ilang tudungnyer – eg: “Joget Lambak bersama Fara Fauzana” kt tv3 raya puasa haritu.

    kata ANON:
    pasal tudung dia tu, yg pksa dia ckp nk pki tudung pun wrtwan, msa deja mos pi haji ada wrtwn sruh dia pki tudung, ni shila majid ni, korg x nk tgk dia pki tudung..
    kata tulips:
    ape kene ngena wartawan paksa die..beser ar wartawan kejenyer provoke tp yg siti susah2 nak tunjuk alim pekehalnyer…..ha…tu la terlajak perahu boleh di undur,t’lajak kata lu pikir la sdiri…hahaha

    peazzzzeeeeeeeeeeeeeeeeee

  105. stuju ngan tulips, t’ljak kata tdak leh diundur.. anon tu tau ckap jer, cek pape pun idak dah buat citer mngarut.. tp at least ct ada ckap, dia nk pelan2 dlu, mgkn blum msanyer lg, nobodies perfect.. tp mmg perasan gak tudng ct makin nipis… tp yg pasti ct smmgnyer cam dh kurus ckit lor..
    cik tabuan, manusia mana yang ska kalo dirinyer dsmakan dh bnda yang org idak ska, ska x kalo sya ckp kt awk mlut awk ni cm paper jelahkan, mesti la awk marahkn, tp kta sbgi manusia nk menasihti biar la berpada2, jgn smpi bleh menjatuhkn maruah seseorg..cik anon ni pun stu hal, mgkn dia slh fhm, ad btul jgk apa yg cik tabuan tu ckp kadg2..mntk nasiht dri org yg arif…

  106. ehem the 2nd picture, cantik + cumel, mcm zmn mude remaje. but…the scarf style…hm… xper, try to be better person, dato’ ct (dan anda, dan saye 🙂

  107. Lenguh bace komen2 nih semua…mcm ade..ade yg bagus dan m’bina ade jgk yg menyokong sbb syg sgt kat CT..tp satu jer yg sy t’tanyer n kompius sgt, sbb komen2 mcm nih best2 n bleh dijadikan panduan (sebagai pengajaran dan untuk CT tau pe perasaan peminat pd CT), CT bace n tau ke x psl komen nih? kalo die xtau letih la kite semua..kn kn kn?

  108. mmglah ct ni makin lame makin seksi dressing dia…cam x caye bru blk dr Mekah…wahai peminat2 fanatik ct….jgnlah korang terikut-ikut dgn glamour ct tu…yg pasti ‘tudung’ (itu pun kalau blh dipnggil tudung) makin lame makin ciput..dah tinggal 30% je.tnggu mase je nak tanggal…alahai ct ooiii…

  109. mmg tul lah tu…makin lame makin seksi dressing ct ni..mcm x caye je dah ade title Hajjah…kpd peminat2 fanatik ct tu…jgnlah korang pun terikut-ikut dgn dunia glamour ct tu..skrg ni ‘tudung’ (itu pun kalau blh d panggil tudung) makin lame mkn ciput..dah tinggal 30% je, tnggu mase nak tanggal je…….

  110. lawanya akak ct…
    comey sngt…
    t lau da pregnant msti mkn lwa…
    msti ank die comey2…
    sy doakan akak ct cepat2 pregnant n dpt bby twin y tomey…
    insyaALLAH….

  111. saya baru baca artikel nie. AMBOI….. laser betul mulut Tabuan tue mengutuk org gemok! Entah2 dia tu gemok berganda-ganda. Fiza kata pulak cakap siti nie perempuan perampas. ko tahu ke apa yg jd antara Dato’ K ngan ex-bini dia sebenarnya. jgn sedap cakap orang perampas. Takut nanti kena batang hidun sendiri.

  112. musykil ak. berdebat psl agama, tp cuba pk, org zaman dulu ada berdebat guna bahsa kasar. biarkan la dia. bdn dia kurus ke gemukke, itu kan pendapat masing2. andai xpuas hati, bukak la 1 blog, tulis kt situ pulak, ct gmok ke selebet or pe. xpuas lagi, tulis psl vip itu or ini. yg setuju ngn budiey plak, biar la dia kt sini. xcerdik la. bukan budak tadika, dh besar kan, guna la otak tu.

  113. emmm sudah2 la ape hak korang nk tuduh dan hukum org tue munafik.yg korang mengumpat dan mengutuk tue bukan tergolong orang2 munafik ke?kalau korang xtahu niat seseorang jangan nak menuduh.kalau dah tak tahu kisah dan cerita sebenar jgn nak pandai2 nak buat ulasan dan keputusan menuduh.kalau tak benar jatuh fitnah tue tak takut dosa fitnah ke?fitnah tue bukan golongan munafik ke?kalu nie bukannye ape dah baca semakin lama semakin melampau.biarla ape yg di buat tegur dalam hati sudah la.kalau bg sakit hati org pon dosa jugak.nk menegur tue xsalah tadi jgn la sampai nk jatuhkan maruah org.bayangkan kalau korang mcm mn?kalau di tuduh mcm tue.ingat xsemua manusia sempurna.yg baik ikut yang xbaik jgn la ikut.dah besar dah semua pandai2 la fikir xtaw la yg bagi komen korang baru sekolah lagi.tapi kalau budak sekolah pon belajar2 la jaga adab bila memberi komentar.kepada yang lain2 biarkan je org mcm tebuan ke ummi cute ke. dorg akan sedar kesilapan bila satu hari nnt semua benda yg diorg buat akan berbalas dengan cara tue je org2 mcm diorg akan sedar.

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Ujibakat Program Musical Game Show Ewah-Ewah TV3

Gambar Ashraf Muslim Pelakon Tentang Yusof Dan Sherry Ibrahim