in , ,

Galaxy XCover7 & Galaxy Tab Active5 Untuk Kerja Lasak Perusahaan Masa Kini

Menampilkan ketahanan gred tentera dan sambungan 5G lanjutan, Galaxy XCover7 dan Galaxy Tab Active5 membolehkan keyakinan yang lebih tinggi dan prestasi berkuasa, walaupun dalam persekitaran yang sukar

Samsung Electronics Co., Ltd. hari ini mengumumkan Galaxy XCover7 dan Galaxy Tab Active5 baharu, telefon pintar dan tablet sedia perusahaan yang ditujukan untuk menangani cabaran yang ketat, termasuk kerja lapangan dan barisan hadapan yang menuntut kepelbagaian, pengoptimuman dan keselamatan.

Kedua-dua peranti akan memberikan mobiliti yang dipertingkatkan dengan sambungan 5G, prestasi pemproses mudah alih yang dipertingkatkan dan peningkatan memori. Selain itu, XCover7 didatangkan dengan kamera belakang berkuasa baharu serta saiz dan resolusi paparan yang diperluaskan, manakala Tab Active5 menyertakan kedua-dua bateri yang boleh diganti dan Mod Tanpa Bateri, memberikan pengguna keupayaan untuk bekerja dalam pelbagai tetapan.

Key Visual Combo

Menurut laporan Penilaian Vendor Peranti Mudah Alih Lasak IDC Marketscape Worldwide 2023, 2022 menyaksikan lebih satu pertiga (38%) organisasi perusahaan A.S. menggunakan peranti mudah alih lasak, dengan 38% lagi organisasi ini melaporkan bahawa mereka merancang untuk membeli lebih banyak peranti mudah alih melalui 2023. Memandangkan peranti mudah alih lasak boleh dipercayai, berprestasi tinggi dan tahan lama, ia boleh memenuhi keperluan pelbagai industri perusahaan, termasuk pembuatan, penjagaan kesihatan, peruncitan dan kerajaan. Oleh itu, pertumbuhan dalam pasaran peranti lasak tidak menunjukkan tanda-tanda reda.

“Samsung memahami bahawa perniagaan hari ini menghadapi cabaran dan peluang yang tidak pernah berlaku sebelum ini, dan mereka memerlukan peranti yang dapat memenuhi keperluan dinamik mereka,” kata Jerry Park, EVP dan Ketua Pasukan B2B Mudah Alih Global, Perniagaan MX di Samsung Electronics. “Itulah sebabnya kami mencipta Galaxy XCover7 dan Galaxy Tab Active5, peranti lasak terbaik untuk barisan hadapan. Peranti ini bukan sahaja berkuasa dan serba boleh, tetapi juga tahan lama dan selamat, menjadikannya rakan kongsi yang sempurna untuk pekerja yang perlu kekal berhubung, produktif dan selamat dalam apa jua keadaan.”

Galaxy XCover7 (4)

Dibina untuk Kekal dengan Ketahanan Peringkat Seterusnya

Direka bentuk untuk menahan keadaan kerja yang mencabar, Galaxy XCover7 dan Galaxy Tab Active5 membolehkan pekerja menggunakan telefon pintar dan tablet mereka tanpa bimbang. Kedua-dua peranti – bersama-sama dengan S Pen yang dibundel Tab Active5 – diberi penarafan IP68 untuk rintangan air dan habuk, memastikan tahap ketahanan sesuai untuk persekitaran kerja yang melampau seperti tapak pembinaan atau gudang runcit. Dibina mengikut piawaian ketenteraan MIL-STD-810H, Galaxy XCover7 direka bentuk untuk tahan kejutan terhadap titisan sehingga 1.5m, manakala Galaxy Tab Active5 boleh menahan penurunan 1.8m apabila menggunakan sarung pelindung yang digabungkan.

Galaxy XCover7 dan Galaxy Tab Active5 menampilkan Corning® Gorilla® Glass Victus®+ dan Corning® Gorilla® Glass 5, masing-masing, meningkatkan ketahanan dan rintangan calar. Paparan peranti juga membenarkan pelarasan pada kepekaan sentuhan, menjadikannya mudah digunakan untuk pekerja yang memakai sarung tangan. Mereka juga telah diuji secara meluas untuk digunakan dengan sanitizer. Dengan spesifikasi ini, peranti lasak Samsung Galaxy dibina untuk menahan cuaca buruk atau bahaya yang serupa, menjadikannya sesuai untuk pelbagai jenis pekerja barisan hadapan.

Galaxy XCover7 (3)

Direka untuk Teruskan Kerja Bergerak di Pejabat, Padang atau Barisan Hadapan

Dalam dunia yang semakin digital hari ini, perusahaan memerlukan pekerja untuk terus berhubung dan dalam talian. Galaxy XCover7 telah dinaik taraf untuk menyediakan 5G yang pantas dan boleh dipercayai, bersama-sama dengan Wi-Fi 5, manakala Galaxy Tab Active5 menawarkan 5G dan Wi-Fi 6. Kesambungan canggih ini membolehkan pekerja bekerjasama dengan lebih cekap dan berkesan.

Selain sambungan yang lancar, paparan premium Galaxy XCover7 dan Galaxy Tab Active5 menjadikan penggunaan yang mudah dan mudah. Paparan 6.6-inci XCover7 menyediakan lebih luas permukaan di samping resolusi yang dipertingkatkan berbanding generasi sebelumnya. Paparan 8.0-inci Tab Active5 menawarkan keterlihatan yang lebih besar dalam keadaan luar, berkat peningkatan kecerahan paparan dan pengalaman tontonan yang lebih lancar dengan kadar segar semula sehingga 120Hz. Kedua-dua peranti direka bentuk untuk menawarkan sokongan perusahaan yang berkuasa sambil mengekalkan bingkai yang tipis dan ringan untuk digunakan di tempat kerja atau semasa dalam perjalanan.

Peranti lasak Samsung Galaxy memastikan kesinambungan kerja, memberikan pekerja sokongan dan ketersambungan yang mereka perlukan, walaupun dalam keadaan kerja yang paling mencabar. Untuk hari yang panjang di lapangan atau di tingkat kilang, pekerja yang menggunakan kedua-dua Galaxy XCover7 dan Tab Active5 boleh memanfaatkan pengecasan pantas untuk mengurangkan masa terbuang antara pengecasan dan membolehkan produktiviti yang dipertingkatkan. Kedua-dua peranti juga dilengkapi dengan bateri yang boleh diganti, meminimumkan masa henti masuk dan keluar dari tempat kerja.

Galaxy Tab Active5 boleh berjalan tanpa bateri dalam Mod Tiada Bateri. Ini membolehkan pekerja menggunakan peranti tanpa henti di kiosk atau di dalam kenderaan, memelihara kesihatan bateri dalam persekitaran yang panas. Galaxy XCover7 dan Tab Active5 juga antara muka pengecasan POGO, yang memudahkan proses pengecasan dengan membolehkan tempat kerja dengan dok POGO mengecas berbilang peranti serentak.

Galaxy Tab Active5 (3)

Dicipta untuk Memaksimumkan Produktiviti dan Keselamatan

Peranti lasak Samsung juga direka untuk memaksimumkan produktiviti dan menjadikan kerja lapangan diperkemas dan cekap. Kelantangan pembesar suara yang meningkat mengehadkan kekeliruan di tapak kerja dengan memastikan pendengaran yang tepat. Kekunci boleh atur cara membolehkan pintasan dan produktiviti yang dipertingkatkan, dan pengimbasan kod bar pantas melalui Knox Capture menyelaraskan operasi untuk kerja gudang atau tempat jualan mudah alih (mPOS).

Pekerja boleh mengeluarkan kuasa penuh telefon pintar atau tablet mereka dengan sambungan PC yang dipertingkatkan juga. Peranti dengan mudah mengendalikan perkongsian kandungan pantas, paparan serentak dan keseluruhan kesinambungan kerja antara mudah alih dan PC melalui Pautan ke Windows, atau meniru antara muka desktop untuk pekerjaan yang membawa pekerja keluar dari lapangan dan masuk ke pejabat.

Memandangkan perniagaan terus beroperasi dalam persekitaran pantas yang mengutamakan kecekapan, barisan lasak Samsung Galaxy membolehkan pekerja melakukan lebih banyak kerja dalam masa yang singkat, membantu memenuhi permintaan pengguna yang semakin meningkat melalui peningkatan produktiviti dan operasi di tempat kerja. Galaxy XCover7 dan Galaxy Tab Active5 juga serasi dengan rangkaian aksesori pihak ketiga, daripada pelbagai kes berfungsi kepada buaian pengecasan, PTT Jenis USB C dan banyak lagi – membolehkan penyepaduan penuh ke dalam mana-mana operasi di tempat kerja.

Galaxy Tab Active5 (4)

Dan yang pertama untuk peranti lasak Samsung, Galaxy XCover7 dan Galaxy Tab Active5 hadir dengan sokongan untuk Samsung Knox Vault. Sebagai sebahagian daripada komitmen Samsung Galaxy untuk mengembangkan perlindungan keselamatan yang berkuasa melangkaui peranti utama, pelanggan perusahaan kini mempunyai pilihan yang lebih besar dalam peranti yang boleh mereka gunakan dengan selamat untuk keperluan perniagaan mereka. Knox Vault membantu melindungi data paling kritikal pada peranti ini, termasuk maklumat skrin kunci seperti kod PIN, kata laluan dan corak.

Ia membina persekitaran pelaksanaan selamat yang diasingkan secara fizikal daripada pemproses dan memori utama sistem dan berkesan dari saat pengguna mendaftarkan skrin kunci mereka – dengan itu pengguna boleh menikmati keselamatan yang mereka perlukan tanpa perlu bersusah payah. Knox Vault boleh membantu melindungi kunci keselamatan pengguna yang menyulitkan data mereka yang disimpan dalam peranti, membantu memastikan keselamatan – walaupun peranti itu hilang atau dicuri. Penyelesaian berasaskan perkakasan dan tahan gangguan, Samsung Knox Vault telah dicipta untuk melindungi data pengguna daripada bukan sahaja penggodaman berasaskan perisian, tetapi juga serangan perkakasan menggunakan alat profesional mewah.

Ketersediaan

Galaxy XCover7 dan Galaxy Tab Active5 baharu akan tersedia mulai Januari 2024.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ini Rangkuman Pencapaian Tahun 2023 & Perancangan Tahun 2024 Santan

Legenda Bola Sepak, Safee Sali Berjaya Dilancarkan dalam eFootball™ 2024