in

Ini Sebab Anda Kena Tengok Filem REMPIT SAMPAI LANGIT

Pada 14 November lalu, Budiey telah menghadiri satu tayangan anjuran Suhan Movies. Sebuah Tayangan Perdana bagi filem terbaharu terbitan mereka berjudul Rempit Sampai Langit, di MMCineplexes, eCurve, Mutiara Damansara. Meriah pulak acara ini apabila dihadiri oleh ratusan Mat Rempit.

Tayangan Perdana yang dihadiri oleh barisan pelakon dan tenaga kerja produksi filem tersebut turut dimeriahkan dengan kehadiran hampir 200 orang ‘Mat Motor’ serta persembahan pentas oleh penyanyi lagu tema Sampai Langit, Usop, finalis Mentor Milenia 2017.

Rempit Sampai Langit

Suhan Movies Mempersembahkan Filem Lawak Pecah Panggung 2017

Setelah hampir dua tahun tidak mengeluarkan filem, Suhan Movies kembali menggamatkan pawagam dengan sebuah filem bergenra aksi-komedi arahan Silver Chung. Filem ini merupakan arahan kedua Silver bersama Suhan Movies selepas filem Balistik. Menurut Datuk Rosyam Nor selaku penerbit filem ini, Rempit Sampai Langit bakal mengangkat martabat filem komedi sedia ada dengan garapan cerita yang istimewa daripada Silver disamping sentuhan magis Viper Studios yang telah menyempurnakan filem ini melalui teknologi imej janaan komputer (CGI) yang luar biasa.

Filem aksi penuh komedi ini menampilkan Ajak Shiro sebagai teraju utama yang bergandingan bersama Nabila Huda dan Tauke Jambu. Turut beraksi dalam filem ini adalah Reen Rahim, Jay Iswazir, Cristina Suzanne, Ruminah Sidek, Abu Bakar Juah, Bil Azali, Indera Hafiz dan AbdulRahman Suud. Rempit Sampai Langit mengisahkan tentang Kudin yang membuat keputusan untuk menyertai geng Mat Rempit bagi memenangi kembali hati teman wanitanya, namun menemui kegagalan.

Kehidupan Kudin yang suram akibat kekecewaannya berubah apabila dia bertemu dengan seorang saintis Arab yang telah menghadiahkannya dengan sampel petrol ‘magik’ yang mampu menjadikan motornya ‘terbang’. Fenomena kejadian motor terbang milik Kudin menjadi viral sehingga membuatkan Kudin hanyut dalam dunia glamor. Ketahui kesudahan filem yang pasti membuatkan anda ketawa sampai langit yang bakal ditayangkan di lebih 75 buah pawagam itu bermula 23 November ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai Rempit Sampai Langit, ikut akaun Instagram @rempitsampailangit atau akaun Facebook, Instagram dan Youtube @suhanmovies.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ini Yang Anda Perlu Tahu Tentang Drama Bersiri DEKATKAN JARAK Lakonan Ayda Jebat

Uqasha Senrose Kantoi ‘Edit’ Gambar Nak Nampak Kurus Punya Pasa