in ,

Filem MALAVITA Lakonan Robert De Niro

Bagi penggemar filem aksi, Radio Televisyen Malaysia (RTM) menyajikan sebuah filem hebat bertajuk “Malavita” yang menonjolkan kisah keluarga mafia yang dilindungi FBI bersiaran pada 27 Februari, pukul 9.30 malam menerusi saluran TV2.

Filem Malavita

Filem MALAVITA Lakonan Robert De Niro di TV2

Saksikan lakonan mantap Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer, Diana Agron dan John D’Leo memaparkan kisah FBI yang bertanggung jawab penuh untuk melindungi saksi sekeluarga dengan memberi identiti baru dan memastikan mereka hidup aman. Mahu atau tidak keluarga yang cuba dilindungi itu hendaklah dipindahkan ke daerah lain untuk satu tempoh yang agak lama.

Filem arahan Luc Besson tahun 2013 ini bercerita tentang ketua mafia terkenal Fred Manzoni, diberikan perlindungan kerana mahu menjadi saksi serta akan memberikan bukti kejahatan yang dilakukan kumpulan dan organisasi lain yang diketahuinya. Oleh sebab itu, Fred Manzoni bersama keluarganya pindah ke sebuah daerah terpencil di Perancis. Disana juga, dia mendapat perlindungan dari seorang Agen CIA bernama Robert Stansfield.

Filem Malavita

Fred yang memang merupakan mafia sukar untuk merubah sikapnya. Bersama keluarganya, isterinya Maggie dan anak-anak mereka, Belle dan Warren, Fred selalu menyelesaikan masalah dan sikapnya seperti seorang mafia. Kerana hal tersebut, situasi Fred sentiasa terancam oleh kumpulan penjahat yang mahu membunuhnya agar Fred tidak membocorkan banyak rahsia mereka.

Fred terpaksa menukar identitinya menjadi Fred Blake. Ia satu-satunya jalan untuk menghindar dari ancama Don Luchese, seorang ketua mafia yang kini sedang berada di penjara dan hendak membalaskan dendamnya kepada Gio.

Bahaya tersebut menjadikan keluarga Blake mendapatkan perlindungan dari Cicco dan Caputo, dua agent FBI yang diarahkan oleh Robert Stansfield. Keluarga Blake diminta untuk bergaul dengan masyarakat sekitar, namun tidak boleh menarik perhatian yang berlebihan.

Sayangnya peraturan seperti itu membuatkan situasi itu kucar-kacir. Ia menimbulkan kesulitan bagi keluarga Blake yang sudah biasa membuat masalah apabila mereka cuba mengatasi masalah dengan ‘cara’ mereka sendiri. Namun sejahat-jahat mereka tetap saja mengutamakan keutuhan keluarga berbanding apa sahaja.

Di tengah-tengah kesulitan itu berhasilkah keluarga mafia itu menyelamatkan diri?

Filem Malavita

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, mereka berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Andy Lau Buta Dalam Filem BLIND DETECTIVE

Cara Untuk Beli G-Dragon The Floral Pathway