in

Filem Juvana Berjaya Kutip 1.7 Juta Dalam Empat Hari Tayangan

Filem Juvana Kutip 1.7 Juta Dalam Empat Hari Tayangan

[dropcap]F[/dropcap]ilem Juvana ternyata sebuah filem yang dinanti-nanti peminat filem tempatan kerana berjaya menarik perhatian penonton ke pawagam sehingga berjaya mencapai kutipan 1.7 juta dalam masa empat hari tayangan. Tahniah Budiey ucapkan kepada semua pelakon dan semua yang menjayakan filem ini.

Filem arahan Faisal Ishak yang mula ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia dan Brunei pada 24 Januari lalu memberi perkembangan positif bagi tahun ini selepas kemerosotan kutipan filem-filem tempatan pada tahun lalu.

[pullquote align=”left”]Filem Juvana mula ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia dan Brunei pada 24 Januari lalu. Anda dah tonton? Apa pendapat anda?[/pullquote]

Juvana dibintangi pelakon-pelakon popular seperti Johan As’ari, Zahiril Adzim, Syazwan Zulkifly, Sharnaaz Ahmad dan Syafie Naswip merupakan kesinambungan daripada drama bersiri Juvana yang disiarkan di TV3. Filem bergenre aksi ini memaparkan kisah Botak, Apek, Ayam, Kicap, Komeng, Panjang dan Daim setelah Wira Bakti ditutup. Daim yang telah dibebaskan cuba memulakan kehidupan baru dan menyambung persekolahannya. Namun, sejarah hitam hidupnya tidak memberi laluan mudah untuk Daim membina hidup baru.


Pencapaian baik filem aksi ini hasil sokongan hebat peminat-peminat setia drama Juvana dan penonton filem tempatan yang memenuhi pawagam sejak ia mula ditayangkan. Berdasarkan maklum balas dan komen yang diberikan para penonton, ramai yang berpuas hati dengan memberi komen positif selepas menonton menerusi laman sosial Facebook dan Twitter.

Menurut mereka, Juvana sebuah filem yang berkualiti dan bukanlah sekadar sebuah filem aksi semata-mata yang memaparkan kisah kenakalan pelajar Juvana tetapi ianya mengandungi elemen komedi dan motivasi yang boleh memberi pengajaran buat penonton. Lakonan mantap barisan pelakon juga mendapat pujian daripada penonton sehinggakan ada yang begitu teruja dengan menonton di pawagam sebanyak tiga kali.

Filem terbitan Juita Viden Sdn. Bhd dan Filmscape Sdn. Bhd ini diyakini mampu menarik lagi ramai penonton ke pawagam dan mencapai kutipan yang lebih tinggi dalam minggu ini. Terdapat permintaan daripada penonton yang mahukan filem ini disambung lagi ke layar perak.

Penerbit filem, Kabir Bhatia berkata,

“Ramai yang bertanya tentang sekuel filem Juvana selepas menonton di pawagam, bagi kami segalanya bergantung kepada sambutan filem ini terlebih dahulu. Sekiranya sambutan bagus, mungkin akan ada sekuel Juvana. Kami harapkan lebih ramai yang akan ke pawagam kerana filem ini sangat berbaloi untuk ditonton.”

Promosi filem Juvana di media cetak dan elektronik masih lagi diteruskan agar lebih ramai penonton yang ke pawagam. Para pelakon juga akan bertemu dengan peminat di beberapa lokasi terpilih bagi menghargai sokongan penonton-penonton Juvana.

Poster Juvana

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Amanda Imani New Face of ZA Malaysia

Aaron Aziz Dibayar Enam Angka Untuk Duta Minyak Wangi Uberman