in ,

Filem I Am Legend Lakonan Will Smith Diboikot?

Filem Science-Fiction terbaru lakonan Will Smith telah diboikot untuk tayangan di negara China. Menurut pengerusi kumpulan filem China, Han Sanping, negara China akan melaksanakan sekatan ke atas filem-filem keluaran negara asing bagi memastikan industri filem mereka akan berdaya saing dan memberi keuntungan kepada pengiat seni perfileman di sana.

Apabila mengetahui mengenai sekatan itu, Will Smith telah segera bertemu dengan Han untuk membincangkan mengenai kelonggaran bagi filem “I Am Legend” untuk ditayangkan di negara itu. Menurut Smith lagi, Han mungkin bersetuju tetapi pihak Smith akan membantu China dalam membikin filem ‘remake’ The Karate Kid yang akan menjalani pengambaran samada di Beijing atau di Hong Kong.

will smith

Menurut Smith lagi ketika ditemuramah di Hong Kong, dia telah cuba sedaya upaya untuk memastikan filemnya akan ditayangkan di sana dalam masa terdekat, tetapi pihak China masih tidak dapat memastikan bilakah filem itu akan diberikan slot penayangan.

Filem yang dihasilkan berdasarkan buku popular oleh Richard Matheson telah beberapa kali dihasilkan ke layar perak melalui filem berjudul “Tha LAst Man On Earth” tahun 1964 dan “The Omega Man” pada tahun 1971. Filem I Am Legend akan ditayangkan di Hong Kong, India, Indonesia, Korea Selatan, Malaysia, Singapura, Filipina, Taiwan dan Thailand.

poster

[tags]film i am legend review, will smith, film boikot, film china, han sanping, remake, the karate kids, film sci fi, synopsis film i am legend, trailer latest, poster cipan, pelkon minum arak, jilat lidah, fauzi nawawi jilat raja farah, melayu bogel, pelajar uitm bogel, gambar artis melayu bogel, gambar janda bogel, tiket percuma, my chemical romantic concert, review, photo concert my chemical romance, press conference[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kala Malam Bulan Mengambang Filem Neo Noir Pertama?

Radhi Studi Go! terbitan 8TV Ciplak Tommy Lee Goes To College terbitan NBC?