in ,

Filem-Filem Inggeris Terbaik Pilihan Cuti Sekolah

Filem-Filem Inggeris Terbaik Pilihan Cuti Sekolah Setiap Jumaat, Jam 10.00 Malam Di TV2

Penggemar filem-filem Inggeris dan animasi sepanjang cuti sekolah ini berpeluang berhibur dengan filem-filem menarik dipilih khas Radio Televisyen Malaysia (RTM) untuk tontonan penonton setia saluran TV2.

Bakal disiarkan setiap Jumaat, jam 10.00 malam, saksikan tayangan lima filem termasuklah Journey To The Centre of The Earth (2 November 2012), Monster Vs Aliens (9 November 2012), Ice Age : Dawn of The Dinosaur (16 November 2012), Alvin and The Chipmunks : The Squeakquel (23 November 2012) dan Spy Kids (30 November 2012) yang sesuai untuk hiburan seisi keluarga.

filem-alvin-and-the-chipmunks-the-squeakquel

Berhibur bersama filem Journey To The Centre of The Earth yang telah memenangi Anugerah Akademi kesan visual arahan Eric Brevig yang menghidupkan semula jalan cerita kisah klasik Jules Verne fantasi yang dibintangi Brendan Fraser. Plot kisahnya berkembang apabila seorang profesor sains bercita-cita tinggi (Fraser) membangunkan hipotesis yang nyata tidak konvensional. Walau bagaimanapun, semasa lawatan seterusnya ke Iceland, profesor dan anak saudaranya membuat penemuan utama saintifik yang menghantar mereka di bawah permukaan bumi, di mana mereka menemui bukan sahaja dunia baru yang aneh, tetapi juga menghadapi makhluk begitu asing. Mereka muncul di dunia lain sepenuhnya yang memaksa mereka bertahan sebelum kembali ke dunia sebenar.

Monster Vs Aliens pula berkongsi kisah mendebarkan bila seorang wanita berubah menjadi gergasi selepas dia disambar oleh meteorit pada hari perkahwinannya. Dia kemudiannya menjadi sebahagian daripada pasukan raksasa yang dihantar oleh kerajaan AS untuk mengalahkan dalang asing yang cuba untuk mengambil alih bumi. Filem arahan bersama Rob Letterman dan Conrad Vernon ini meminjam suara Reese Witherspoon, Rainn Wilson dan Stephen Colbert.

Peminat animasi Ice Age : Dawn of The Dinosaur usah ketinggalan menyaksikan filem ini di mana watak Sid cuba untuk menerima pakai tiga telur dinosaur. Namun usahanya gagal apabila dia diculik oleh ibu sebenar mereka ke dunia bawah tanah dan hilang tanpa khabar berita. Dalam situasi mencemaskan itu, kawan-kawannya cuba untuk menyelamatkan dia. Filem diterbitkan tahun 2009 ini menggunakan suara Ray Romano, John Leguizamo dan Denis Leary.

Kemudiannya saksikan filem Alvin and The Chipmunks : The Squeakquel (2009) di mana trio tupai ini telah meningkat remaja dan menjadi penyanyi yang terkenal. Trio tupai ini kembali berdepan dengan tekanan sekolah, selebriti, dan juga pesaing terdekat kumpulan muzik wanita yang dikenali sebagai The Chipettes.

Kepada yang inginkan filem aksi mencabar, usah ketinggalan menyaksikan filem Spy Kids, kisah kanak-kanak yang ibu bapa mereka bertugas sebagai ejen rahsia. Ketika itu mereka cuba untuk menyelamatkan diri daripada ancaman bahaya yang mendatang. Ia merupakan arahan Robert Rodriguez dan aksi hebat Alexa Vega, Daryl Sabara dan Antonio Banderas.

Luangkan masa menyaksikan lima filem menarik ini di TV2.

filem journey_to_the_center_of_the_earth

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pengarah Filem Budak Kelantan Ambil Cabaran Tattoo Gestapo

Scha Alyahya Duta Terbaru Haruman City Rush