in ,

Fasha Sandha dalam Drama Chinta TV3

Akasia: Chinta, mulai 27 September, Isnin hingga Khamis, jam 6.30petang, 28 episod

Pelakon: Fasha Sandha, Ady Putra, Jalil Hamid, Ezany, Jue Aziz
Chinta….satu nama yang tidak asing di kalangan elit yang mengunjungi syurga terlarang. Cantik, anggun, peramah, bijak, Chinta tahu menggunakan akan aura tarikan dan kelebihannya untuk memikat lelaki-lelaki yang hanya mahukan tubuhnya.

Fasha Sandha in Chinta

Namun, Chinta tidak akan membiarkan dirinya menjadi milik hakiki pada sesiapa kerana dia tidak suka terikat. Sesiapa jua boleh memilikinya sekiranya mampu, tetapi hanya buat seketika. Chinta nekad untuk mengharungi hidup sendirian sebagai kupu-kupu malam walaupun hatinya sangat bencikan kaum lelaki yang menjadikan nasib dirinya begini. Jadi tidak hairanlah, selama ini hatinya tidak pernah terbuka kerana dia tidak pernah percayakan pada perasaan cinta.

Tapi semua itu hilang apabila dia bertemu dengan Amar, seorang bodyguard kepada salah seorang pelanggan tetap Chinta. Amar dirasakan tidak sama seperti lelaki-lelaki yang pernah di temuinya dan tanpa disedari, Chinta mula menyayangi jejaka yang begitu menghormati dirinya walaupun dirinya tidak semulia perempuan lain. Malangnya, Amar ditimpa kemalangan dan meninggal ketika dalam perjalanan untuk majlis pernikahan mereka.

Setahun Chinta mengurungkan dirinya kerana belum bersedia untuk menghadapi dunia yang telah merampas cinta miliknya. Chinta kembali menjadi Puteri dari Kayangan yang menghiasi mimpi indah para jutawan tetapi dia bersumpah untuk tidak lagi membiarkan dirinya mengharungi kesakitan yang diharungi setelah kehilangan Amar.

Satu hari, Chinta terpaksa mendapatkan khidmat peguam syariah bila dia ditangkap khalwat. Alangkah terkejutnya apabila pertama kali bertemu dengan Rasul Iman, peguam belanya yang seiras wajah Amar.

Cuma bezanya Rasul Iman bersongkok dan lebih kepada keagamaan. Chinta nekad, dia harus memiliki Rasul Iman yang dianggapnya sebagai peluang kedua untuk dirinya mengecapi kebahagiaan sebagai seorang isteri yang halal. Tapi bagaimana? Sudikah seorang lelaki professional dan dihormati seperti Rasul Iman mengangkat dirinya ke tahap yang lebih tinggi dari hanya seorang anak guam bela, atau lebih tepat, pelacur?

Chinta Poster

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. x baik korang cakap cam 2..sebab die pon manusia same cam kite..korang semua tak layak menilai die macam 2..hanya Allah jew yg berhak menilai dia..

  2. c’mekom.fasha mmang best la..fasha lawa tp sy x pnah dngr fasha de teman idop knpa ek…fasha memilih ke..x kn org scntek fasha x de teman idop..sy tng fasha brlkon dlm cter CHINTA mmang best ssuai dng kcntkn fasha..FASHA IS THE BEST N FASHA IS CUTE…..sy doa kn agar suatu ari nnt fasha akn mnjmpai teman idop y ssuai dng fasha…GOOD LUCK FOR YOU FASHA….byeeeeeeeeeeeee……..

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Kamal Adli & Diana Amir dalam Drama Seram Pusaka

Maxis Launch Voice Data Roaming Services in AirAsia Flight