in

Erin Malek & Redha Juara Fear Factor Malaysia Musim 2

Pada jam 9 malam tadi telah berlangsung Tayangan Finale Fear Factor Malaysia 2 yang berlangsung di Pick Nik, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur. Budiey ingin ucapkan tahniah buat pelakon Erin Malek dan pasangannya Redha kerana telah berjaya dinobatkan sebagai juara program Fear Factor Malaysia 2 (FFM2) selepas berjaya menewaskan tiga lagi kumpulan pada peringkat akhir program itu. Kemenangan Erin dan Redha menepati ramalan beberapa pengamal media.

Erin dan Redha mempunyai tahap stamina yang tinggi dan boleh bekerjasama dalam apa jua keadaan malah masalah komunikasi atau percanggahan pendapat juga jarang berlaku. Manakala di laman sosial, ramai mengatakan Redha banyak membantu kemenangan sementara Erin hanya sekadar tempelan. Budiey rasa tak bersetuju kerana kedua-dua peserta ini ada peranan masing-masing. Walaupun Erin merupakan peserta wanita dan paling muda berbanding yang lain, kekuatan mental dan fizikal yang ada pada dirinya memang tidak dapat disangkal lagi. Mengambil contoh dalam cabaran makanan di mana Erin perlu menghabiskan telur unta walaupun dia sendiri tidak gemar memakan telur. Bagaimanapun dengan mata yang hampir berlinangan, Erin tetap meneruskan cabaran tersebut.

Erin

Kemenangan itu melayakkan Erin dan Redha membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM200,000. Hadiah disampaikan Pengurus Saluran Astro Ria, Raqim Ahmad di Restoran Picknik, Publika di sini seiring dengan Majlis Tayangan Episod Kemuncak Fear Factor Malaysia 2 yang turut dapat disaksikan menerusi saluran Astro Ria (saluran 104) dan Astro Maya HD (saluran 135) pada malam Ahad.

Erin ketika ditemui berkata, sokongan ibu bapa dan rakan-rakan merupakan pencetus kepada kejayaannya ketika menepuh pelbagai dugaan sepanjang berada dalam pertandingan ini.

“Sokongan daripada ibu bapa dan rakan-rakan adalah pendorong saya sepanjang berada dalam program ini. Selain itu kerjasama yang baik dan persefahaman yang terjalin diantara rakan sepasukan, Redha merupakan kekuatan utama saya.”

Jelasnya, cabaran, dugaan dan kesakitan yang dilalui membuatkan mereka lebih yakin dan tahan lasak dari segi fizikal dan mental.

“Jujurnya saya merasakan akan tersingkir di peringkat awal tetapi apabila program itu memasuki fasa selanjutnya, kekuatan itu datang dan pasangan saya banyak memberikan sokongan dan dorongan sepanjang ujian yang kami lalui.”

Sementara itu, Redha berkata, kekuatan kumpulannya adalah persefahaman dan komunikasi antara ahli yang membuatkan mereka sentiasa fokus dalam pertandingan.

“Semua cabaran yang diberikan nampak mudah tetapi sebenarnya susah dan meskipun Erin nampak lemah tetapi sebenarnya dia kuat semangat dan mampu melepasi semua cabaran. Erin telah membuktikan bahawa kaum wanita juga mampu untuk melakukan cabaran tersebut.”

Ketika ditanya mengenai perancangan terhadap wang kemenangan, kedua-dua mereka berhasrat membantu keluarga masing-masing. Pada peringkat akhir itu, turut menyaksikan persaingan hebat di antara kumpulan A iaitu Nas-T dan Khairul manakala kumpulan B disertai oleh Azura-Rachel serta Shuib-Zakaria.

Fear Factor Malaysia bersiaran secara eksklusif pada setiap Ahad, pukul 9.00 malam di Astro Ria (saluran 104) serta siaran serentak di Astro Maya HD (saluran 135). Manakala Akses Fear Factor Malaysia pula akan bersiaran setiap Isnin, pukul 9.00 malam.

Erin Malek

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Telemovie Nur Balqis Sempena Hari Ibu

Noh Salleh

Noh Hujan Kini Muncul Dengan Kumpulan Da Vagabonds