in ,

ERA fm Masih Kekal Radio No.1 Malaysia Dengan 6.3 Juta Pendengar

Berdasarkan keputusan kaji selidik yang dikeluarkan oleh Pengukuran Pendengar Radio GfK, 2017 baru-baru ini, Astro Radio mengekalkan kedudukan sebagai radio No. 1 Malaysia dengan memperoleh 15.4 juta pendengar setiap minggu.

Dari perspektif kedudukan, hasil kajian mengesahkan bahawa Astro Radio terus dinobatkan sebagai rangkaian radio paling popular di Malaysia dan dekat di hati rakyat Malaysia. Dinobatkan sebagai stesen No.1 negara dan radio Bahasa Malaysia paling popular, ERA fm mengalami peningkatan dari jumlah pendengar kepada 6.3 juta pendengar eksklusif seminggu.

ERA fm Masih Kekal Radio No.1 Malaysia Dengan 6.3 Juta Pendengar

Dari sudut kandungan radio, segmen pagi popular JoHaRa Pagi ERA yang di kendalikan oleh Johan, Haniff dan Ray terus menduduki tangga No.1 rancangan pagi dengan memperolehi 3.2 juta pendengar. Di antara radio – radio berbahasa Malaysia, ERA fm turut mendominasi gelombang udara secara keseluruhan untuk rancangan- rancangan yang disiarkan.

JoHaRa Pagi ERA yang sentiasa menceriakan suasana

Rakyat Malaysia memilih segmen ‘JoHaRa’ sebagai santapan pagi setiap hari

“Saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada para pendengar setia yang sentiasa menyokong dari awal kemunculan JoHaRa.

Hampir 7 tahun bersama Haniff dan Ray, saya sangat yakin mereka juga merupakan tunjang utama kejayaan JoHaRa yang kekal sehingga kini menjadi segmen pagi pilihan rakyat Malaysia.

Apa yang pasti, kami tidak akan berhenti untuk memikat hati pendengar ERA fm dengan pelbagai elemen-elemen yang akan mencuit hati mereka.”

– Johan

ERA fm mula beroperasi pada tahun 1998 dan sehingga kini merupakan radio Bahasa Malaysia berformat terulung di Malaysia.

Menjadi radio pilihan pendengar muda dengan tagline “Muzik Hit Terbaik”, ERA fm masih mengekalkan konsep mesra pendengar yang sarat dengan hiburan dan berita semasa.

Sepanjang beroperasi, segmen JoHaRa Pagi ERA telah menjulang beberapa anugerah seperti Anugerah Radio Paling Diminati di Shout Award, Anugerah Lawak Warna bagi kategori Segmen Komedi Radio Popular, Anugerah MeleTOP ERA dan banyak lagi.

Selain itu, ERA fm turut mendapat sebuah anugerah Emas yang dipilih oleh pendengar di Putra Brand Awards dalam kategori Media dan Hiburan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem JEJAK WARRIORS Tema Persaudaraan Dalam Bola Sepak Di TV2

Pasangan Selebriti Elfira Loy & Sufian Suhaimi Selamat Bertunang