in , ,

Al Faro Berjaya Sasar 25 Juta, Menang Asia Pacific Enterprise Awards 2023

Dalam kegusaran pemilik perniagaan berdepan dengan kesan krisis ekonomi negara, jenama tekstil terkemuka AL FARO yakin perniagaan yang dijalani masih berada di landasan yang betul.

Menurut Pengarah Pemasaran AL FARO, Muhammad Irfan, pihaknya sentiasa merangka dan mengubah strategi mengikut trend dan situasi ekonomi semasa agar jenama Al FARO bertahan dengan lebih lama dan kukuh.

Ekonomi Tak Menentu Tak Halang Al Faro Sasar 25 Juta, Menang Asia Pacific Enterprise Awards 2023

“Pihak kami sentiasa peka dengan isu semasa dan bersiap sedia jika ada penurunan jualan. Sebagai contoh, jika terdapat penurunan jualan, kami akan terus merangka strategi tertentu agar perniagaan kembali berjalan dengan lancar. 

“Dan untuk membuat strategi perniagaan juga tidak mudah. Kami perlu kaji sosioekonomi negara dan kemudian menghasilkan produk mengikut kemampuan masyarakat.

“Maksudnya, kami menghasilkan pakaian untuk semua golongan daripada yang biasa-biasa sehingga golongan kaya. Saya percaya, jika kita membuat rekaan mengikut  kuasa belian pelanggan, dan harga pula berpatutan, secara  tidak langsung, Al FARO masih boleh mengekalkan jualan yang stabil,” katanya. 

Ekonomi Tak Menentu Tak Halang Al Faro Sasar 25 Juta, Menang Asia Pacific Enterprise Awards 2023

Tambah Irfan, strategi itu juga membuatkan  AL FARO terpilih sebagai pemenang Asia Pacific Enterprise Awards 2023 dalam kategori Fast Enterprise Award di One World Hotel pada Sabtu lalu. 

Ia adalah kejayaan kedua Al FARO selepas meraih Anugerah Pensijilan Pengguna Top 500 Consumer Certification Trusty Brand Award anjuran Majlis Tindakan Pengguna Negara (MTPN) pada tahun lalu. 

Ekonomi Tak Menentu Tak Halang Al Faro Sasar 25 Juta, Menang Asia Pacific Enterprise Awards 2023

Sementara itu, Irfan memberitahu, Al FARO akan terus meletakkan sasaran akan meraih jualan sehingga mencecah RM25 juta. 

AL FARO juga bakal melancarkan pakaian khas bagi golongan elit atau buat orang yang sukakan kemewahan. 

Irfan berkata, walaupun harga yang bakal diletakkan itu agak mahal, namun rekaan dan kualiti pakaian yang dilancarkan itu semestinya jauh lebih berbaloi.

“Moto kami mudah saja. Pakaian yang sangat berkualiti dijual dengan harga yang berbaloi. Jadi biarlah ada beribu pesaing sekalipun, kami yakin pelanggan akan setia dengan AL FARO  kerana kesungguhan kami untuk memuaskan hati pelanggan dengan kadar harga berbaloi.

Ekonomi Tak Menentu Tak Halang Al Faro Sasar 25 Juta, Menang Asia Pacific Enterprise Awards 2023

Sementara itu, tambah Irfan lagi, kehadiran aktres Fasha Sandha sebagai duta AL FARO memberi lebih impak dalam perniagaan mereka.

“Fasha Sandha seorang aktres yang memberi pengaruh sangat besar kepada masyarakat tempatan dan secara tidak langsung  jenama AL FARO pantas diperkenalkan dengan lebih meluas.

“Ini adalah jalinan pertama kami tetapi Fasha sudah memberi impak yang kuat terhadap jenama Al Faro.

“Saya berbesar hati Fasha menjadi sebahagian keluarga kami da  kami percaya tidak semua selebriti yang dilantik sebagai duta sesebuah produk bersungguh-sungguh mempromosikan jenama yang diwakili kepada umum seperti yang dilakukan Fasha,” ujarnya.

Ekonomi Tak Menentu Tak Halang Al Faro Sasar 25 Juta, Menang Asia Pacific Enterprise Awards 2023

Selain boleh dibeli secara dalam talian menerusi laman web www.alfaro.com.my, koleksi baju Alfaro juga boleh didapati di:

Corporate Office & Alfaro Mall :- NO 171 Jalan Tunaku Abdul Rahman 50100 Kuala Lumpur 0326029250

Alfaro Outlets

• No 23-1/21A-G2C, Jalan Tuanku Abdul Rahman 50100 Kuala Lumpur Tel 03-22027762

• NO 2.4 , Plaza City One Jalan Munshi Abdullah Kuala Lumpur , Malaysia

• Lot G2, Lotus’s Station 18, Medan Stesen 19/9 , Jalan Pengkalan, Station 18, 31650 Ipoh, Perak

• Lot F-01, Mydin Mall, Meru Raya PT 229412, Meru Raya , 30020 Ipoh, Perak, Malaysia.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

TRAVEL

Senarai Destinasi Percutian Keluarga Terbaik di Australia Barat

Iman Troye Beri RM300 Buat Pelajar Capai Peningkatan Dalam SPM 2022