in ,

Edisi Ketiga Pameran Hari Ibu Bapa Tahun Emas di Mega Star Arena

Multimedia akan menganjurkan edisi ke-3 Pameran Hari Ibu Bapa Tahun Emas pada 18 Mei ini. Perayaan akan ditayangkan di Astro AEC (CH306) pada 8 & 9 Jun ini.

Penerbitan filem dan hiburan Malaysia, Multimedia dengan bangganya mempersembahkan edisi ketiga Pameran Hari Ibu Bapa Tahun Emas di Mega Star Arena, Sungai Wang pada 18 Mei 2024 ini. 

Acara yang disesuaikan secara unik sebagai penghormatan kepada ibu bapa, langkah perayaan ini juga memberi penghormatan kepada cinta mereka yang tidak berbelah bahagi, mengalir melalui lorong ingatan dengan kepingan muzik masa lalu yang penuh dengan kenangan indah.

Sejak penubuhannya yang pertama pada 2022, Multimedia menyasarkan untuk membina pentas yang sesuai dengan landskap hiburan, mempamerkan pelbagai bakat dan membawa nilai kebersamaan keluarga untuk penghibur dan hadirin.

Kisah Cinta, Pertumbuhan Dan Keluarga

Digambarkan melalui pameran copywriting, adegan artistik, temu bual dengan persembahan lagu, konsep persembahan tahun ini berkisar tentang perjalanan cinta melalui bab cerita, daripada kisah cinta ibu bapa kepada kebahagiaan dan berkembang bersama. Cerita bermula dengan pembukaan lagu rampaian tentang Dancing Queen + Dui Ni Ai Bu Wan (对你爱不完), sambutan penuh perhatian kerana tumpuan tertumpu pada didikan ibu bapa dan penjagaan lembut yang hanya diketahui oleh ibu bapa.

Edisi Ketiga Pameran Hari Ibu Bapa Tahun Emas di Mega Star Arena, Sungai Wang

Menerajui tahun ini ialah penerbit muzik veteran terkenal Ang Chee Ciang, yang mengetuai barisan bintang Nicholas Teo, Fang Jiong Bin (Abin), Nicole Lai, Raymond Ng, Angeline Teoh, Tedd Chan, Tha Jie Ying, Xiao Wei-Wei.

Bintang jemputan khas Jack Yap bersedia untuk berkongsi pentas dengan Nicole Lai dengan pelbagai persembahan bernostalgia duet, manakala sensasi internet Raymond Ng dan Angeline Teoh akan membuat kerjasama TV pertama mereka didedikasikan untuk perayaan muzikal ini.

Edisi Ketiga Pameran Hari Ibu Bapa Tahun Emas di Mega Star Arena, Sungai Wang

Penyanyi dan pelakon superstar pemenang Anugerah Malaysia Nicholas Teo tidak asing di pentas ini tidak asing di pentas Pameran Hari Ibu Bapa Tahun Emas dan akan naik ke pentas dengan kegemaran peminatnya Dang Ni Gu Dan Ni Hui Xiang Qi Shei (当你孤单你 会想起谁) untuk membawa orang ramai berdiri. Bintang “Smiling Prince” itu mempunyai 8 album untuk namanya dengan peranan utama dalam industri muzik di Asia (bukan Malaysia & Taiwan).

Edisi Ketiga Pameran Hari Ibu Bapa Tahun Emas di Mega Star Arena, Sungai Wang

Tahun ini, Nicolas menyertai rancangan realiti Cina “Memories Beyond Horizon (Season 2)” sebagai pelakon dan mempamerkan kemahiran lakonan yang luar biasa. Pada malam akhir program, beliau turut diiktiraf oleh mentor dan dianugerahkan gelaran “Pelakon Cabaran Infinite.”

Turut mengetuai agenda pada malam itu ialah trio ceria personaliti hos TV popular Jiang Han, Sam Mak dan juruhebah MELODY Vivienne Oon. Untuk set malam untuk menghidupkan semula era melodi emas, pastikan penghibur dan bintang ini akan membakar pentas, betul-betul dalam tulang nostalgia.

Edisi Ketiga Pameran Hari Ibu Bapa Tahun Emas di Mega Star Arena, Sungai Wang

Tayangan perdana di Astro AEC (CH306) pada 8 & 9 Jun ini.

Tetapi keajaiban tidak berhenti di situ! Multimedia akan mengabadikan setiap detik pada malam 18 Mei itu sendiri, dalam persiapan untuk siaran khas di Astro AEC (CH306) pada 8 Jun (Sabtu) dan 9 (Ahad), jam 8:30 malam. Untuk intaian di sebalik tirai, penonton boleh menyaksikan tayangan khas Behind The Scenes yang jarang ditemui pada 2 Jun (Ahad), jam 8:30 malam juga di Astro AEC (CH306), hanya seminggu sebelum siaran rasmi. Pastikan anda menandakan kalendar anda!

Edisi Ketiga Pameran Hari Ibu Bapa Tahun Emas di Mega Star Arena, Sungai Wang

Lebih daripada sekadar pameran, Hari Ibu Bapa Tahun Emas ialah perayaan bakat dan penghargaan ibu bapa dengan meninjau semula era keemasan muzik.

Untuk maklumat lanjut, lawati halaman Facebook Rasmi Multimedia.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kisah Benar Dato Ustaz Kazim Elias dalam Filem ZIM ZIM ALA KAZIM

Ada Style! Filem THE EXPERTS Lakonan Syafiq Kyle Tampilkan Aksi Heist