in , ,

‘Upside Down’ STRANGER THINGS 4 Tiba di Kuala Lumpur, Kunjungi 2 Lokasi!

Peminat Stranger Things, anda kini boleh #BalikKeTerbalik secara nyata di tengah-tengah ibu kota.

Musim 4 Stranger Things yang ditunggu-tunggu oleh penggemar akhirnya tiba di ibukota Kuala Lumpur dengan ‘Upside Down’ yang dicipta khas buat anda mengalaminya dan apa lagi sudah tentu menjadi spot untuk anda mengambil gambar dan meletakkan di sosial media anda!

Mengaburkan garis antara realiti dan fiksyen, Netflix membawa pengalaman #BalikKeTerbalik melangkaui batas skrin anda ke tengah-tengah Kuala Lumpur, di mana kuasa gelap dalam Upside Down mengancam untuk mengambil alih Menara KL dan Kwai Chai Hong.

Netflix Stranger Things 4 Kl Tower - 04_01364 - Photo By All Is Amazing

Bersama-sama 14 mercu tanda ikonik lain di seluruh dunia, Menara KL akan berfungsi sebagai kanvas untuk Upside Down semasa matahari terbenam dengan tayangan unjuran adegan menggoda dari Musim 3 dan 4, sebelum Rift retak terbuka dan melepaskan raksasa yang telah menunggu di dunia Upside Down.

Netflixstrangerthings4-03_09701-Photobyallisamazing

Selain tayangan unjuran, terdapat juga peluang bergambar yang banyak di halaman Menara KL. Di kaki Menara, tanda Stranger Things 4 menyambut ketibaan anda dengan lampu neon berwarna warni yang terang sebelum anda terus melepasi menara ke rekreasi Creel House yang punya misteri tersendiri, lengkap dengan alat peraga benar-ke-siri dan jam rumah yang nampak menyeramkan.

Netflix_Sstrangerthingsseason4-03_02298-Photobyallisamazing

Gais, jangan takut! Kuatkan hati anda — pada penghujung persinggahan anda melalui Creel House, anda akan bersemuka dengan Vecna — kejahatan yang paling besar untuk Musim 4 — bersama Mind Flayer dan Demogorgon.

Pintu masuk ke Upside Down di Menara KL dibuka kepada orang ramai mulai sekarang sehingga 29 Mei, dengan pertunjukan unjuran akan dimainkan dalam selang 30 minit antara 8 malam dan 12 pagi.

Netflix_Sstrangerthingsseason4-03_02172-Photobyallisamazing

Kuasa Upside Down juga telah merebak ke kawasan warisan yang terletak hanya beberapa kilometer jauhnya, bermula dengan pemasangan mural di Kwai Chai Hong.

Dicipta oleh artis kelahiran Melaka Amir Andhar, atau lebih dikenali sebagai @andha.ras di media sosial, mural itu dibahagikan kepada “bilik” berbeza yang diilhamkan oleh beberapa detik penting dari musim lalu.

Netflix Stranger Things 4 Kl Tower - 04_01012 - Photo By All Is Amazing

Perhatikan perubahan apabila matahari terbenam — menjelang malam, Upside Down menjadi jelas apabila raksasa dimensi cermin seperti Demogorgon, Mind Flayer dan Vecna Musim 4 melangkah ke dalam cahaya.

Netflixstrangerthings4-03_00163-Photobyallisamazing

Perjalanan anda diteruskan melalui lorong warisan Kwai Chai Hong, di mana pencahayaan biasa kawasan itu telah digantikan dengan lampu Krismas abjad Byers yang ikonik.

Biarkan denai lampu membawa anda ke atas jambatan ke Upside Down ke satu lagi bukaan Rift di sudut dalam lorong.

Netflix Stranger Things 4 Kl Tower - 04_01127 - Photo By All Is Amazing

Lihat mural yang mengagumkan dan alami pengambilalihan Stranger Things di Kwai Chai Hong dari sekarang hingga 12 Jun antara 9 pagi dan 12 pagi setiap hari.

Stranger Things 4: Jilid 1 kini distrim di Netflix mulai 27 Mei lalu, diikuti dengan Jilid 2 ditayangkan pada 1 Julai 2022. Nah! Tak sabar untuk menonton kesemuanya, bukan?

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Faizal Tahir &Amp; Amira Othman

Single ALAH BISA, Genre Pop Rakyat Satukan Faizal Tahir & Amira Othman

Dr Roket

‘Happy Journey’, Master PhD dengan Dr Roket Cipta Kejayaan Cemerlang!