in ,

Drama MISI PENCULIKAN CINTA Sempena Anugerah Juara Lagu

Februari ini, Niezam Zaidi katanya mempunyai misi untuk menculik manakala Michael Ang pula dengan misi Tahun Baharu Cinanya untuk membina titi kayu di kampungnya. Siapa pula yang ingin diculik oleh Niezam dan kenapa pula Michael Ang nak bina titi kayu? Kedua-duanya mempunyai misi untuk diselesaikan bersempena dengan drama yang bakal disiarkan pada 2 & 9 Februari ini. Apa lagi, pastikan anda tidak ketinggalan untuk menyaksikan drama Misi Penculikan Cinta dan Titi Kayu yang dibawakan khas untuk anda bersempena Anugerah Juara Lagu (AJL 

Drama Misi Penculikan Cinta

MISI PENCULIKAN CINTA, 2 FEBRUARI

Drama terakhir istimewa AJL 33 yang bakal berlangsung esok, mengisahkan mengenai Cinta Farhani seorang penyanyi muda yang popular cuba melarikan diri daripada kehidupan penuh glamor sebagai artis. Cinta mempunyai pengurus bernama Mika yang terlalu mengongkongnya.

Mika diupah oleh mama Cinta, Datin Julia untuk menjaga dan mengawal pergerakan Cinta. Cinta merasa begitu tertekan dan bosan dengan kehidupannya. Dia mahu lari dan bebas.

Ketika mahu menjalani penggambaran video klip di Langkawi, Cinta berjaya melarikan diri daripada Mika dengan bantuan Lili. Lili merupakan peminat setia Cinta dan kerana terlalu meminati Cinta, Lili bersetuju untuk menculik Cinta.

Lili juga telah memaksa abangnya Riki untuk menyembunyikan Cinta. Adakah Cinta dapat merasai kehidupan bebas yang dicarinya? 

Pelakon: Sissy Iman, Niezam Zaidi, Sweet Qismina, Alif Hadi, Nur Aliah Lee

Drama Misi Penculikan Cinta
Drama Misi Penculikan Cinta
Drama Misi Penculikan Cinta
Drama Misi Penculikan Cinta

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Drama TITI KAYU Lakonan Michael Ang Sempena Tahun Baru Cina

Jenayah Tanpa Keganasan Dalam Siri Inggeris RANSOM