in

Drama Da Bomba & Shah Jihan

Terkini, 2 program terbaru di slot Senda Pagi, ‘DA BOMBA’ yang kini menggantikan ‘EJEN 008’ sejak minggu lalu dan slot Akasia, mempersembahkan ‘SYAH JIHAN’ yang bakal menemui penonton minggu hadapan menggantikan ‘ADAMAYA’.

‘Da Bomba’ mengisahkan gelagat lucu para isteri Ahli Bomba dalam kehidupan seharian manakala ‘Syah Jihan’ pula menceritakan tentang kemelut Aisyah dan Jihan yang cuba membongkar rahsia pembunuhan ibubapa mereka.

‘Da Bomba’ dibintangi oleh Ellie Suriaty, Anita Baharom, Sharifah Shahora, Rozie Othman, Wan Sharmila, Razak Ahmad, Ezani Nizarif, Rem, Khairil Anuar, Chap A to Z dan Hamdan Senario.

Manakala, ‘Syah Jihan’ pula membariskan pelakon popular Kamal Adli, Fouziah Ghous, Riezman Khuzaimi, Kartina Ayub, Feeza Elite, Halim, Khalid Nadzri dan Erin Malik.

Wan Sharmila

Kamal Adli

Fouziah Gous

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kat Mentor Gementar Pegang Watak Model Gedik

Drama GELORA DI HATI SARA Lakonan Rosyam Nor, Fauziah Latiff