in , , ,

Kemelut Cinta dalam Drama Bersiri OMBAK RINDU di iflix

iflix mempersembahkan drama romantik paling ikonik malaysia, OMBAK RINDU, khas buat penonton dengan drama bersiri baharu yang dibarisi pelakon handalan. Drama romantik terhebat Malaysia, adaptasi novel trilogi ke-2 dan 3 paling laris oleh Fauziah Ansari, kembali dalam drama bersiri 4 bahagian di iflix pada 5 Disember 2019

iflix​, servis hiburan nombor satu Asia Tenggara, hari ini mengumumkan tarikh siaran perdana drama bersiri yang paling dinantikan, ​Ombak Rindu The Series​. Kesemua pelanggan iflix boleh menonton episod baru setiap minggu secara percuma bermula hari Khamis, 5 Disember, 2019, di ​iflix.com​. dan pada aplikasi SHAREit.

Drama bersiri ini menghimpunkan pelakon handalan Malaysia seperti Remy Ishak dan Izara Aishah sebagai teraju utama iaitu Hariz dan Izzah, pasangan kekasih yang sentiasa berhadapan dengan pelbagai dugaan dalam drama penuh romantik hasil karya paling laris oleh penulis Fauziah Ansari.

Drama Bersiri OMBAK RINDU di iflix

Pada tahun 2011, sebuah filem yang telah diadaptasi daripada sebuah novel cinta berjaya menjadi box office dengan kutipan melebihi RM10 juta, karya tersebut mendapat pengiktirafan dari barisan pelakon, pengarah dan meletakkan ia sebagai drama romantik paling ikonik dalam sejarah pembikinan filem di Malaysia.

Selang lapan tahun kemudian, iflix, bekerjasama dengan Infinitus Productions dan pengarah tersohor Osman Ali, menyambung legasi drama romantik tersebut dengan pembikinan drama 4 bahagian bagi melengkapkan kisah cinta antara Hariz dan Izzah.​ ​(​Trailer​)

Drama Bersiri OMBAK RINDU di iflix

“Sepanjang lapan belas bulan yang lalu, kami telah mengsasarkan tumpuan ke arah penyediaan kandungan tempatan yang berkualiti tinggi dan tersedia mudah buat semua pelanggan secara percuma.

Kami sangat teruja dan begitu optimistik untuk bekerjasama dengan pembikin tempatan bagi menyesuaikan diri, mengembang dan memasarkan kandungan secara berterusan buat penonton kami.​

Ombak Rindu The Series​ merupakan penanda aras dan pencapaian terpenting bagi kami untuk terus memajukan diri sebagai destinasi pilihan utama kandungan lokal dalam talian di Malaysia.”

Dinesh Ratnam, Pengurus Besar iflix
Drama Bersiri OMBAK RINDU di iflix

“​Ombak Rindu masih merupakan drama romatik yang paling disebut-sebut di Malaysia.

Walaupun 8 tahun telah berlalu, peminat filem Ombak Rindu masih tertanya-tanya apakah kesudahannya kisah cinta di antara Hariz dan Izzah.

Kami sangat teruja untuk menyempurnakan tanda tanya para peminat di luar sana dengan olahan yang lebih moden, lakonan hebat dan dipersembahkan melalui idea kreatif pengarah Osman Ali.

Nantikan lokasi yang lebih memukau, kisah romantik lebih hebat dan jalan cerita yang penuh kejutan… ini bukanlah drama TV yang biasa-biasa.”

Mark Francis, Ketua Pegawai Konten iflix
Drama Bersiri OMBAK RINDU di iflix

“Melihat pada fenomena yang dicetuskan oleh filem Ombak Rindu, kami amat berharap penonton akan seronok dan teruja apabila menonton ​Ombak Rindu The Series di mana kami merasakan yang ianya cukup rencahnya dari segi pelbagai elemen yang dipaparkan – cinta, hasad dengki, dendam, cemburu, kebaikan, keinsafan dan kekeluargaan.”

Gayatri Su-lin Pillai, Penerbit Eksekutif Infinitus Productions

“Kami telah diberi peluang untuk mempersembahkan peminat dengan pengalaman baru drama romantik paling epik dengan pendekatan dan pelakon baru seperti Remy Ishak, Izara Aishah, Datin Diana Danielle, Hanna Aqeela dan Uqasha Senrose.”

Osman Ali, Pengarah Ombak Rindu The Series

Kalau nak tonton, anda bolehlah muatnaik aplikasi iflix di telefon bimbit atau boleh juga menontonnya melalui kaca TV pintar anda!

Drama Bersiri OMBAK RINDU di iflix Drama Bersiri OMBAK RINDU di iflix

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Single SHH Nyanyian Elizabeth Tan Suntik Eleman Lagu Rakyat

Mira Filzah Diperdaya Ungku Ismail dalam ADELLEA SOFEA