in

Drama Bersiri Bini-Bini Perkasa

Sinopsis Drama Bersiri Bini-Bini Perkasa

KUASA WANITA MENANDINGI LELAKI

Perselisihan faham dan perasaan cemburu merupakan lumrah rumahtangga, namun kehidupan Hairi yang memperisterikan Manja dan Riana jauh lebih mencabar kerana isteri-isterinya bukanlah semudah yang disangka. Hairi tidak menjangka bahawa kedua-duanya berasal dari keluarga gangster dan kejutan itu bakal ‘menghancurkan’ kehidupannya.

Menyusuli “Indera Joned”, saksikan sebuah drama bersiri aksi komedi, “Bini-Bini Perkasa” yang diadaptasikan daripada filem Bini-Biniku Gangster mulai 3 September 2012, setiap hari Isnin jam 9.00 malam menerusi slot Aksi TV3. Drama bersiri 13 episod ini diterbitkan oleh MIG Production dan diarahkan oleh Ismail Bob Hashim masih mengekalkan pelakon asal filem iaitu Yana Samsudin dan Intan Ladyana serta menampilkan pelakon-pelakon popular seperti Fezrul Khan, Fadzil Zahari, Nizam Zaidi, Alex Yanz, Epy, Along Ezendy, Zul Suphian, Ruzaidi Abd Rahman, Zaidi Omar dan Afira Liyana.

Epy, Fezrol Khan, Intan Ladyana, Yana Samsudin, Fadzil Zahari &Amp; Nizam Zaidi

Mengisahkan tentang Manja (Yana Samsudin) yang terpaksa menolak lamaran Hairi (Fezrul Khan) kerana berasal dari keluarga gangster. Berkat usaha adik Manja, Eddie (Nizam Zaidi), akhirnya Manja dan Hairi berbaik semula dan berkahwin. Rumah tangga mereka mula bergolak apabila Din Unta (Fadzil Zahari) cuba membunuh ayah Manja untuk merampas kuasa. Manja terpaksa campur tangan.

Dari dulu Manja tidak suka dengan pekerjaan serta cara hidup ayahnya. Dia telah meninggalkan keluarganya dan membuka kedai bunga. Namun, atas amanat arwah ibunya, Manja bersetuju untuk kembali ke pangkuan keluarga demi menjaga ayah dan adik lelakinya, Eddie. Manja sering menyerahkan semua tugas kepada adiknya tetapi Eddie merupakan seorang lelaki yang berjiwa sensitif dan mudah tersentuh hatinya. Oleh itu, Manja terpaksa bertindak sebagai ketua dan bersiap sedia menentang musuh ayah dan adiknya.

Selepas ayah Manja diserang oleh Din Unta sehingga mengakibatkan dia koma, Manja bukan sahaja perlu berdepan dengan pelbagai masalah yang dicetuskan oleh Din Unta tetapi juga kemelut rumah tangganya apabila Hairi tidak memahami keadaannya. Hairi bersikap dingin terhadap Manja kerana kecewa dengan penglibatan Manja dalam kegiatan gangster dan juga kemungkinan yang Manja mandul.

Logo Bini Bini Perkasa

Demi cintanya pada Hairi, Manja telah melamar Riana (Intan Ladyana) untuk menjadi isteri kedua kepada suaminya. Manja berharap Riana mampu memberi zuriat kepada Hairi, sekaligus menyelamatkan kemelut perkahwinan mereka.

Riana yang berperwatakan lembut merupakan seorang feminis yang selalu mahu membuktikan kemampuan dirinya yang boleh bersaing dengan abangnya, Ringgo. Riana menganggap ayahnya lebih menyayangi anak lelaki dan tidak mempercayai kebolehannya. Apa yang Riana tidak tahu adalah sebenarnya ayahnya terlibat dalam kegiatan gangster dan merupakan musuh ketat kepada ayah Manja. Riana yang pada mulanya menurut arahan ayahnya untuk mendekati Hairi akhirnya jatuh hati dengan sikap penyayang Hairi.

Din Unta mula goyah dengan pengaruh Manja dan semakin terdesak untuk menghapuskannya. Akhirnya, Din Unta bersubahat dengan Ringgo untuk menculik Hairi. Apakah yang akan berlaku seterusnya? Jangan ketinggalan untuk menyaksikan “Bini-Bini Perkasa” menerusi slot Aksi, bermula 3 September 2012 setiap hari Isnin jam 9.00 malam bagi mengetahui kesudahannya.

Penonton yang terlepas menyaksikan Bini-Bini Perkasa boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my dan juga layari Facebook & Twitter TV3Malaysia untuk mendapatkan berita terkini.

Fezrol Khan (Hairi)

Yana Samsudin (Riana)

Fadzil Zahari

Intan Ladyana (Riana)

Barisan Pelakon Bini-Bini Perkasa Di Slot Aksi Tv3

Watak Utama Untuk Drama Bersiri Bini-Bini Perkasa

Intan Ladyana (Riana), Fezrol Khan (Hairi) &Amp; Intan Ladyana (Manja)

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Filem Hollywood Terbaru di Astro Best & Astro B.yond VOD