in , ,

Dokumentari Jenayah Jho Low MAN ON THE RUN Akan Tayangan di Netflix

Filem dokumentari jenayah Man On The Run, arahan Cassius Michael Kim (Stockton On My Mind, The Wonder List) akan membuat debut pada 5 Januari 2024 di Netflix.

Filem ini mendedahkan kisah benar yang mengejutkan tentang kumpulan korup konspirator yang menjejaskan harapan negara untuk kestabilan kewangan. Pengaruh mereka meluas dari peringkat tertinggi kerajaan Malaysia hingga ke dunia glamor Hollywood Man On The Run mengikuti Low Taek Jho yang penuh teka-teki — dikenali ramai sebagai Jho Low — seorang ahli perniagaan misteri dan playboy. 

Bekerjasama dengan bekas Perdana Menteri Najib Razak dari Malaysia, Low merancang satu skim untuk mengeksploitasi 1MDB, sebuah dana kekayaan negara yang ditubuhkan pada 2009 dengan tujuan murni untuk memberi manfaat kepada rakyat Malaysia.

Offiicial Poster - MAN ON THE RUN

Melalui akses yang tidak pernah berlaku sebelum ini oleh pengarah Cassius Michael Kim kepada individu penting yang terlibat di kedua-dua belah cerita, dan akaun orang pertama yang mencengkam, Man On The Run mendedahkan rangkaian kerakusan dan rasuah yang kompleks.

Bekas Perdana Menteri Najib Razak yang kini dipenjarakan, pemberi maklumat 1MDB Xavier André Justo, dan wartawan Clare Rewcastle Brown yang memecahkan konspirasi itu, dipaparkan dalam filem ini. 

Siasatan teliti Kim mendedahkan kesan meluas salah satu skandal kewangan paling besar dalam sejarah.

Strim Man on the Run secara eksklusif di Netflix pada 5 Januari 2024.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

TRAVEL

Rangkaian Hotel Plenitude Bawa Suasana Perayaan Ke Malaysia

realme C67

Telefon Pintar realme C67 Bakal Hadir Dengan Dimensity 6100 Plus