in

Disneyland Hong Kong Lancar Makanan Halal

Toy Story Land yang baru dibuka mengasyikkan Tetamu dalam keseronokan mainan Hong Kong Disneyland Resort Menjadi Destinasi-Lawatan Tahun ini Disneyland Lancar Masakan Lazat Yang Disahkan Halal

Pengalaman yang mempesona dan menarik menanti para Tetamu dari Malaysia di Hong Kong Disneyland Resort. Resort bertaraf dunia yang memukau ini terletak di tengah-tengah Hong Kong kosmopolitan, salah satu daripada hanya lima lokasi di dunia yang merupakan rumah kepada taman tema Disney.

Dengan Toy Story Land Eksklusif Asia dan masakan yang disahkan Halal yang baru diperkenalkan, Hong Kong Disneyland menawarkan pengalaman yang lebih imaginatif dan berpatutan kepada para Tetamu dari Malaysia dan di seluruh dunia.

“Sebagai satu bahagian yang penting dalam pengalaman di Hong Kong, Hong Kong Disneyland Resort telah menjadi sebuah destinasi popular untuk para Tetamu menikmati yang terbaik daripada Timur bertemu Barat.

Sejak pembukaan kami pada September 2005, lebih daripada 31 juta para Tetamu secara kumulatif telah melawat Resort. Yang lebih menggalakkan ialah fakta bahawa kita mengalami kehadiran tertinggi tahunan pada tahun fiskal 2011, mengalu-alukan lebih 5.9 juta para tetamu,” kata Noble Coker, Naib Presiden, Operasi Park, Hong Kong Disneyland Resort.

“Kami begitu bangga dan teruja untuk menyaksikan pembukaan Toy Story Land, yang membawa filem-filem terkenal T oy Story dari skrin besar ke dunia sebenar,” tambah Noble.

“Sejak diperkenalkan pada November 2011, kami telah melihat penambahan ketara dalam lawatan para tetamu. Kami menjangkakan pembukaan dua tema eksklusif dunia yang seterusnya, Grizzly Gulch pada musim panas 2012 dan Mystic Point pada musim bunga 2013, akan meneruskan momentum yang kuat ini.” Ia adalah waktu bermain di Toy Story Land!

Eksklusif di Asia, Toy Story Land membawa cerita yang dihargai iaitu filem trilogi Toy Story ke realiti, memberikan satu pengalaman yang mengasyikkan dan tidak diingati untuk semua para Tetamu. Pembukaan Toy Story Land pada November 18, 2011 sebagai kawasan tema pertama bagi projek perluasan Taman menandakan satu kejayaan penting bagi Resort.

Memasuki kawasan tema, para Tetamu akan merasa seperti mereka telah mengecut ke saiz mainan apabila mereka diangkut ke dunia bersaiz besar di halaman belakang rumah Andy. Toy Story Land menempatkan tiga tarikan utama – RC Racer, Slinky Dog Spin dan Toy Soldier Parachute Drop – menawarkan para Tetamu pengembaraan interaktif dan menyeronokkan. Melalui kawasan tema, para Tetamu juga dapat bermain dengan rakan-rakan Toy Story kegemaran mereka.

Hong Kong Disneyland Tahitain Terrace

Toy Story Land juga menyediakan banyak keseronokan dan kejutan yang lain, termasuk hidangan yang sihat dan terkini di Jessie’s Snack Round-up, barangan eksklusif Toy Story Land terdapat di Andy’s Engine, banyak peluang mengambil gambar yang menyeronokkan dengan Woody dan mainan serta banyak lagi.

Dengan keajaiban mainan menjadi hidup di sini, waktu bermain di Toy Story Land merupakan kemuncak pengalaman di Hong Kong yang tidak boleh dilepaskan!

Pengalaman yang ajaib banyak menanti mereka yang muda dan yang muda di hati Toy Story Land hanyalah satu unsur daripada pemandangan, bunyi dan pengalaman yang menakjubkan yang ditawarkan di seluruh Resort.

Para tetamu juga boleh menyertai keseronokan dengan keunikan Flights of Fantasy Parade yang interaktif, menikmati pelbagai tarikan Taman atau berjumpa rakan-rakan kegemaran Disney mereka sendiri. Para tetamu boleh mengakhiri hari ajaib dengan menikmati Disney in the Stars yang menakjubkan dan tidak dapat dilupakan melalui pertunjukan bunga api di malam hari.

Para tetamu yang ingin membuat pengalaman di Resort lebih menakjubkan lagi untuk VIP dalam kehidupan mereka kini mempunyai peluang yang sesuai kerana keajaiban Star Guest Program telah diperbesarkan dengan pembukaan Toy Story Land.

Dari 15 Mac hingga 20 Mei 2012, VIP yang memakai “Star Badge” untuk memperkenalkan diri mereka sebagai “Star Guest ” akan kagum dengan saat-saat ajaib yang tidak diduga yang tidak terkira banyaknya di setiap sudut. Para tetamu boleh seterusnya menunjukkan penghargaan mereka untuk VIP mereka dengan menambah “Star Experiences ” istimewa, seperti jenama baru “Star Princess Tour” atau “Star Fireworks Dinner.”

Malah makanannya juga ajaib! Disneyland Hong Kong berterusan meneroka cara-cara yang baharu dan berbeza untuk memberikan pengalaman yang diingati oleh berjuta- juta para Tetamu yang melancong dari seluruh dunia untuk menikmati percutian mereka di Resort.

Tukang masak Resort memahami makanan dan minuman merupakan komponen penting pengalaman Disney. Disney kini menyajikan masakan yang disahkan Halal untuk memenuhi pelbagai keperluan para Tetamu.

Di Tahitian Terrace, para Tetamu dapat merasai masakan istimewa Asia Selatan yang lazat, seperti makanan vegetarian India, Stik Ayam dengan Nasi Timur Tengah, Mi Sup Laksa Beras Singapura, dll, kesemuanya disahkan Halal.

Lebih banyak lagi pengalaman yang menakjubkan akan datang Grizzly Gulch, satu kawasan tema yang berdasarkan cerita yang sama sekali baru dan asli mengenai hari-hari “gold rush” American Frontier, yang dijadualkan untuk dibuka pada musim panas 2012. Ia akan menjadi eksklusif bagi Hong Kong dan akan menampilkan buat pertama kalinya di bandar ini coaster terain berkelajuan tinggi yang melalui seluruh kawasan tema.

Akan dibuka seterusnya adalah Mystic Point, yang akan memaparkan seorang pengembara dunia yang eksentrik dan koleksi artifak antarabangsa beliau yang eksotik serta misteri. Banyak kejutan terdapat untuk para Tetamu apabila benda-benda pelik diaktifkan oleh sihir kotak muzik yang mempunyai kuasa ajaib!

Fasa pertama projek perluasan akan meningkatkan jejak fizikal Taman sebanyak 23% membawa bilangan tarikan keseluruhan taman, kemudahan hiburan dan pertunjukan berjumlah lebih daripada 100.

Hanya layari www.hongkongdisneyland.com atau hubungi Pusat Tempahan Disney di +852 1830 830 untuk maklumat lanjut mengenai tiket Taman dan tempahan hotel. Para tetamu juga dialu- alukan untuk menyemak dengan ejen-ejen pelancongan tempatan untuk maklumat tiket, hotel dan pakej perjalanan.

Mengenai Hong Kong Disneyland Resort
Hong Kong Disneyland Resort menawarkan pengalaman Disney yang mengasyikkan dan unik untuk dinikmati bagi semua keluarga, generasi dan peringkat umur. Hong Kong adalah salah satu daripada hanya lima lokasi di dunia yang merupakan rumah taman tema Disney dan banyak watak Disney yang dikasihi di seluruh dunia, seperti Mickey, Minnie, Donald, Stitch dan Buzz Lightyear. Sejak Pembukaan Besar-besaran pada September 2005, Disneyland Hong Kong telah menerima lebih daripada 31 juta para tetamu dari seluruh dunia. Melalui penawaran produk dan perkhidmatan bertaraf dunia yang unik yang disediakan oleh 5,000 barisan Pekerja kuat di taman tema dan dua hotel, Resort telah menerima penilaian cemerlang kepuasan para tetamu dan pelbagai anugerah daripada sektor hospitaliti dan hiburan.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kami dan ingin menikmati pengalaman ajaib yang unik sila lawati kami atau klik pada www.hongkongdisneyland.com untuk maklumat lanjut.

Untuk berita terkini dan gambar dari Hong Kong Disneyland, sila layari laman web media kami di:
www.hongkongdisneyland.com/news.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Jualan Amal Tulip Tahunan KLM Royal Dutch Airlines

Gambar Pra Perkahwinan Scha Alyahya & Awal Ashaari