in , ,

Disney+ Bakal Dilancarkan di Malaysia, Laman Facebook & Instagram Rasmi Sudah Pun Disediakan

Disney+ Malaysia tampaknya akan tiba secara rasmi di Malaysia tidak lama lagi, sebelum ini kami telah melaporkan yang Ahmad Izham Omar telah dilantik untuk menjadi Pengarah Eksekutif Khas Untuk Kandungan Kreatif Disney+.

Sejak beberapa hari lepas, tampaknya Disney+ Malaysia juga telah hadir dengan laman Facebook dan juga laman Instagram secara rasmi. Kedua-dua laman tersebut telah menerima status ‘verified’ menjadikan ia adalah akaun rasmi mereka.

Berdasarkan laman tersebut, Disney+ Malaysia juga akan diurus oleh Hotstar seperti di India dan juga Indonesia. Mengesahkan laporan sebelum ini. Singapura pula telah disahkan menerima Disney+ pada 23 Februari ini, ia akan diurus oleh Starhub yang juga mengendali Hotstar di negara tersebut.

Sudah lebih dari satu tahun sejak Disney + memulai debutnya tetapi masih belum ada berita dari Disney mengenai ketersediaannya untuk Malaysia. Namun, nampaknya ia akan berubah sebaik sahaja dua halaman media sosial khusus Malaysia untuk perkhidmatan tersebut disiarkan baru-baru ini.

Disney+ Bakal Dilancarkan di Malaysia, Laman Facebook & Instagram Rasmi Sudah Pun Disediakan

Disney+ Bakal Dilancarkan Bulan Febuari 2021?

Dalam beberapa komen dari peminat filem, ada yang menjangkakan Disney+ akan dilancarkan dalam bulan Februari tahun ini juga memandangkan platform sudah pun wujud dan mereka nampaknya tak sabar untuk melanggan perkhidmatan dari penyedia kandungan gergasi ini.

Posting “LOADING” sama dengan yang digunakan oleh laman Twitter Disney + Singapura pada 8 Disember 2020 yang baru 3 hari sebelum perkhidmatan itu mengungkapkan tarikh pelancaran rasmi pada 11 Disember. Walau bagaimanapun, halaman ini tidak termasuk alamat untuk laman web rasmi untuk Disney + Hotstar Malaysia dan percubaan kami untuk meneka (hotstar.com/my dan disneyplus.com/my, misalnya) tetap sia-sia.

Bagi mereka yang tidak biasa dengan Hotstar, pada mulanya ia adalah platform streaming atas permintaan dari India yang telah menjadi sebahagian daripada Disney setelah memperoleh 20th Century Fox pada tahun 2019. Ketika Indonesia menjadi pasaran Disney + pertama di Asia Tenggara pada bulan September yang lalu, perkhidmatan dilancarkan di sana sebagai Disney + Hotstar Indonesia.

Kami sekarang menghubungi Disney untuk mengetahui lebih banyak maklumat Disney + Hotstar Malaysia tetapi jika dilihat dari catatan media sosial, nampaknya kemungkinan besar pengumuman besar itu akan dilancarkan dalam masa terdekat ini.

Disney+

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Dari Pemain Bola Sepak, Iss Arffan Kini Jadi Penyanyi, Lancar Single Pertama TIADA BERNOKTAH

tony fernandes airasia-2020

IKHLAS Bantu Komuniti Mangsa Banjir di Kemaman & Dungun